the island vb gibi filmlere oranla ki island dan daha evvel çekilmiştir, genetik müdahaleler ile ileride oluşturabileceği toplumsal durum hakkında çok daha gerçekleşebilir bir bakış açısı ortaya koymuş film. distopya derler ya böyle şeylere, genetik siparişe elit kesim, olmayana ise ayak takımı muamelesi , topumuzun distopyası, ama biz olamadık bari çocuumuz, aşkımızın meyvesi olsun diye ilerde parayı basan alacak böyle elit veleti eline. sonuçta illa ki ayrımcılık olacak. bu filmdeki kadar bariz mi bilinmez ama
"genetik coşmuş abi" dedi geçen bakkal. "doğrudur" dedim bir türlü mezun olamayan ve tek işe yarar çalışması dna ile ilgili bi staj olan biri olarak baktım suratına ,"doğrudur" dedim. ha sonra efendim insanın evinde beslediği kendinden daha evvel dünyaya gelmiş vatandaş da sosyoloji üstüne falan y.lisans terkve tarafından zaten toplum gelecek ütopya distopya vb şeylerle beyni kemirilmiş biri olarak az çok laf etme hakkını buldum kendimde.
illa ki insan evladı sınıf yaratmaya meraklıdır ve bu filmdeki gibi artık deri rengi değil, genler olacak ayrımcılığın sebebi. zaten birsürü iş için defosuz adam arıyorlar, peki defosuzu üretebilirsen? illa ki bişeyler olacak tabii,
ama benim umudum daha ötesi, xmen yaratalım istiyorum, daha fazla daha fazla güç, daha fazla yetenek, filmdeki 12 parmak piyanist gibi, dört bacaklı olsun, bi de usain bolt soyundan gelsin, kırılsın istiyorum rekorlar, aşılsın sular, balinalar gibi suyun altında bir saat nefes tutalım, takmayalım toplamda 30 kilo scuba malzemesi, sıkılınca kıçımdan çıkarıp kanatları uçayım .
aklıma
brundlefly geldi nedense,
sonra başka birşey daha, gelecek makinelerle insan savaşı olmayacak olummm!, aha buraya yazıyom:
gelecek, genetik olarak bir model üzerine tamamen yeniden tasarlanmış canlıların içgüdüleri ortaya çıktığında karışacak, ben de bunun filmini çekecem, sıkı dur holivud, dalak barbeküsü geliyor. olmadı oyun yaparım sıkı dur kıraysis dedim.
aha yazdım buraya, gelecek nesil ne kadar öngörüye sahip olduğumu da görsün le. de mi...
hıh zaten çoktan sıçtılar, ilgili makaleye ulaşırsam koyarım buraya, birebir kedi kopyaladılar, bütün yavrular farklı renk çıktı, çok problem çıkacak çooook, etkisini iki günde de göremiyon. umarım ben görmem ve böyle lavuklukların parçası olmam. aaa!
koymuşum genine, yaptığımızın işin muhteşemliği hep gözümüzü kamaştırıyor ya.
bak bi filmden nereye geldim.
gattaca güzel filmdir, vincent sahilde çırılçıplak taşla ölü derilerini temizlerken şu 80 kg lık kütleyeye gözyaşı döktürttü ya ne diyim daha....
ağlamayan yeni nesil siparişi verecem.
koy gitsin rahvan revani....