belki ilginizi çeker
  1. · helicobacter pylori
  2. · ülser
  3. · gastroözofageal reflü
  4. · 14 mayıs 2006 denizlispor fenerbahçe maçı
  5. · famodin
  6. · hiç bitmeyecek sanılan şeyler
  7. · hastalık hastası
  8. · yemek yiyememek
  9. · şalgam suyu
  10. · kudret narı
gündem
  1. · günün tek şarkılık özeti
  2. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  3. · kar yağarken hissedilen duygular
  4. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  5. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  6. · çok istenip de olunamayan meslekler
  7. · prison brake
  8. · badem bıyık
  9. · gloria jeans vs starbucks

gastrit  

1. mide tabanlı mühim bir sıkıntı kaynağı...
    ayrıca yayarak söylendiğinde 'kalk siktir git' gibi anlaşılması muhtemel bir hastalık adı
    (yirmiyedi, 13.04.2004 07:02 ~ 07:02)
  2. duyunca hastrgit lafını hatırlatan hastalık
    (vinsanity, 13.04.2004 08:31)
  3. şiddetli mide ağrılarına neden olan hastalık. midedeki asit düzeyinin çok fazla yükselmesinden kaynaklanır. aşırı stres ve midede yaşayan bir bakteri kaynaklıdır.
    (peter pan, 14.05.2004 12:15)
  4. daha kötüsü için (bkz: ülser)
    (camel, 02.12.2005 06:51 ~ 06:52)
  5. mide iltihabı. bulaşıcı bir hastalıktır.
    (bkz: helicobacter pylori)
    (easy company, 02.12.2005 07:07 ~ 07:11)
  6. (selenge, 02.12.2005 07:27)
  7. sinirli olduğum zamanlarda sinirime ağrıyla sinir katan sınav dönemimde midemin üst tarafına agrıdan neredeyse dokunamadığım,her üzüntüde beni hastanelik yapan,doktorun o sana değil sen ona uyum sağlıyacaksın dediği ve hiçbişey yemeyerek hayata küsmemi sağlayacak bi diyeti elime tutuşturduğu, kola ve içki içtiğimde anında beni cezalandıran,başka bi yerim agrırken ağrı kesici içmeme izin vermeyen,şuan bahsederken bile sinirden kendini belli eden illet.allah kimseye vermesin.
    (marigold, 25.11.2007 13:04)
  8. yaklaşık 1 senedir meyva suları da dahil kimyasal katkı yapılmış neredeyse hiç bir içeceğe istediğim zaman dokunamama nedenim.arada geçti gibi görünse de aldanmayın çünkü çok terbiyesiz bir hastalık bu.üzüntü ve stres kaynaklı oluştuğu söylenir.doğru.
    (zaknafein, 25.11.2007 13:32)
  9. sitresli bir bekleyiş sonunda azan hastalık.

- gaz yaptınız be yeter!
    (keoma15, 02.03.2008 04:23)
  10. yemek yemeden önce 2-3 kere düşünmek gerektiği anlamını taşır. genellikle yedikten yaklaşık 1 saat sonra sancılar başlar ve mide asiti boğazı yakar. mide bu kadar çok asit üretmesine rağmen içindekileri sindirmek yerine boğazı neden yakar?? derken bulantılar başlar, işte en kötüsü budur; kussan kusamazsın, off miden berbat nefes almak işkence gibi olur.
    o yüzden dedim ya yemeden önce ne yiyeceğini iyi hesaplamak gerekir ki bi süre sonra hangisi midene işkence çektirmez az çok bilirsin. yıllardır süregelen fazla alkol tüketimi ve yanında tabiki stresin mideyi bu hale soktuğuna inanmak normal olabilir.
    (babykaos, 04.03.2008 13:20)
  11. zamansız zamanlarda sizi yakaladığınız, daha çok rahatsızlanmanıza yol açar
    (digerati, 04.03.2008 22:16)
  12. iki aydır kusmaktan beş kilo vermeme sebep olmuş pis illet. üç doktora gidip kusmanın gastritte değil ülserde görüldüğünü, benim normalde çoktan iyileşme safhasına geçmem gerektiğini öğrendim. ama hala kustum haplar işe yaramadı. tıp dünyası çaresiz mi kaldı lan, allah belanızı vermesin üç doktor! neyse stres yok... ehem, ehem. meğer bazı gastritlerde kusma normalmiş. bunu da başka bir doktordan öğrendim. o üçlü de tedavimi yanlış yapıp kusmamı iyice tetiklemiş. neyse iyileşicem, gastritten ölen ilk insan olmıcam inşallah.*
    (sphinks, 14.03.2008 12:07 ~ 12:08)
  13. midenin iç yüzündeki zarın iltahaplanması sonucu ortaya çıkar. ağır yemekler, alkol,sigara, kafeinvb.nin neden olduu söylenmektedir. mide ağrısı, bulantı veya kusma, baş ağrısı, iştahsızlık, aniden çıkan ateş, baş dönmesi, dilde beyaz pas, yorgunluk görülür. allahmuhafaza ülser bile yapabilir adamı
    (zıppır, 04.04.2008 18:51)
  14. biri mide ağrısı mı dedi?
    mideyi ağrılarının başlangıcı olarak bilinen hastalık! midelerden ırak ya rabbî!
    (koyumavi, 05.08.2008 01:11)
  15. sabah kahvelerini hayaller dünyasına taşımış olan kendini bilmez bir şey.üzüntü ve stresinde kendisini gayet güzel bir biçimde azdırdığı doğrudur.bir de sigaradan acayip soğutur.mesela 3 hafta önce alınmış olan paket hala durmaktadır.ama bazen çok sinir ediyor beni , ruffles yiyorum bende o zaman.
    (ruhani oyun havaları, 09.09.2008 15:05)
  16. başa gelinceye kadar her daim küçümsenen, hastalıktan bile sayılmayan bu musibet, eline düşürdüğü zavallı bünyeden fazlasıyla çıkarır küçümsenmişliğin acısını. hayat tarzını, alışkanlıklarını değiştirir insan. en sevdiği yemek adana kebap olan, günün yorgunluğunu akşamları iki kadeh atarak gideren ehlikeyif insanı bir bebek gibi patates püresi yemeye mahkum eder. ne gazlı bir içecek içebilirsiniz, ne de tadı tuzu olan birşey yiyebilirsiniz. zaten iştah filan da bırakmaz adamda, isteseniz de boğazınızdan geçmez. yemekhanede arkadaşlarınız tüm yemekleri silip süpürürken siz kuş kadar yiyip doyarsınız. tam olarak ne zaman iyileşip eski hayatınıza dönebileceğiniz ise ne kadar sabırlı olduğunuz ile ilgili birşeydir.
    (mr x, 19.12.2008 18:43)
  17. mideyi kendi asitli özsuyundan koruyan mukoza tabakası haraplanırsa bu hastalık gözlemlenir.
    gastitte mide mukozasının yangısı genel fakat yüzeyeldir.
    tüm gastritlerin ülsere dönmesi söz konusu değilidir.
    ancak uzun süren ve tedavi edilemeyen gastritler önce atrofiye sonra ülsere sebep olurlar.
    ülserle birlikte beraber izleyen 3 hastalık daha vardır.
    -mide atrofisi
    -aklorhidri veya hipoklodri
    -pernisiyöz anemi
    (pembe bir mısradır aşk, 01.02.2009 21:59)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil