görseller
gary oldmangary oldman
gary oldmangary oldman
belki ilginizi çeker
  1. · norman stansfield
  2. · romeo is bleeding
  3. · bram stoker s dracula behind the scenes
  4. · sid and nancy
  5. · leon
  6. · nokia n93
  7. · bram stokers dracula
  8. · the scarlet letter
  9. · mondscheinsonate
  10. · zodiac
gündem
  1. · author
  2. · ahmet kaya
  3. · annenin gençlik fotoğrafları
  4. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  5. · yılmaz özdil
  6. · boylumlama
  7. · tahrik edici erkek kokuları
  8. · felsefe
  9. · görünmez tank

gary oldman  

sayfa  / 2
  1. romeo is bleeding(1994) izlenesi filmin izlenesi aktörü
    (invisibleruh, 27.03.2004 04:54)
  2. hollywood alemlerinin en iyi kötü adam oyuncusu. tebrik edilecek insan.
    (diskonnektus erektus, 27.03.2004 05:10)
  3. yamulmuyorsam 1998 yapımı, mg ryan ile tom hanks'n başrollerini paylaştığı you've got mail filminin soundtrack'ı remember adlı şarkıyı çokça güzel seslendirmiş kişi.
    (dedi ki normal, 09.04.2005 23:20)
  4. performans manyağı adam. true romance isimli yapımda 5-10 dakikalık rolü içinde bile ne denli etkileyici bir aktör olduğunu kanıtlamıştır.
    (gertaugh, 09.04.2005 23:26 ~ 23:27)
  5. duygusal sahnelerin çekiminden önce duygulanmak için yanındaki fotoğraf albümüne göz gezdiren aktör.
    (bkz: bram stoker's dracula behind the scenes)
    (çarut, 30.05.2005 02:30)
  6. leonda ilacını yutup boynunu kütürdettiği sahne beni benden almıştır her daim. budur.
    (telperion, 30.05.2005 02:41)
  7. bir oyuncunun performansı hiç mi düşmez sorusunun cevabıdır.sözü edilen filmlerde zaten mükemmeldir de interstate 60daki performansı da ayrıca özeldir.bu filmde bir penis gösterme sahnesi vardır ki surat ifadesine bir bakmak gerekir.
    (floydzede, 15.10.2005 15:13)
  8. true romancefilminde christian slater la karşılaştığı sahneler de unutulmazdır.yaw insan biraz merhamet edip daha uzun süre oynatır adamı.
    (floydzede, 11.11.2005 20:13)
  9. david fincher ın yeni filmi zodiac ta da oynaması için umutlandığım,iş yatınca da hayal kırıklığına uğradığım aktör.
    (floydzede, 05.03.2006 20:04)
  10. filmlerinden birinde(hangisi oldugunu hatırlamıyorum) "ortalama penis boyunun 14 cm, ortalama vajina derinliğinin 20 cm olduğunu varsayarsak amerikada şu anda tam olarak 8400 km kullanılmamış vajinanın bulunduğunu biliyor musunuz?" diye bir de repliği vardır. bunu duyduktan sonra daha dikkatli izlemeye başladım amcamızı.
    (assyrian, 05.06.2006 02:26)
  11. (bkz: interstate 60)
    (kusmuk, 05.06.2006 04:51)
  12. tam adı leonard gary oldman olan ingiliz aktör.
    (deepnot, 06.06.2006 13:16)
  13. dracula rolünde "hear me, hear me now" derken ona boynunu uzatmamak elde değildir. klasik müzik seven (beethoven) cani olarak leon'da her şeyi aşmış bitirmişken, aynı yıl bir de love immortal'da beethoven'ı oynayıp her şeyi ikiye katlamıştır. sirius black olarak da beğenerek izlemekteyim, bu adam ölmesin, klonlansın.
    (iao, 29.07.2006 02:28)
  14. kendisini ilk olarak beehoven'in hayatını anlatan immortal beloved filminde görmüştüm. o zamanlar daha küçüktüm ve filmi trt'de dublajlı olarak izlediğim için kendisinin ne kadar karizmetik biri olduğunu anlayamamıştım. kendisini yıllar sonra itü'de aldığım film studies dersinde izlediğimiz bram stoker's dracula filminde gördüğümde, işte karizma budur dedim. daha sonra leon ve diğer filmlerini de görünce erkek oyuncu denince aklıma gelen ilk isimlerden biri haline geldi.
    son derece karizma sahibi bir ingilizdir kendisi. her filminde karakterine ayrı bir ruh katar. bu satırları da en son çıkan hary potter filminin perde arkası görüntülerini izlerken yazıyorum.
    (starscream, 25.07.2007 00:31)
  15. leon'da, the shawshank redemption'daki sarışın tecavüzcü insan (adını hatırlamayacak kadar tiksinirim kendisinden) ve braveheart'da murron'a saldırdıktan sonra william wallace tarafından feci benzetilen fıldır fıldır gözlü ingiliz askerinden sonra gördüğüm en habis kötü adam karakterini canlandıran yetenekli karakter oyuncusu.

yanılmıyorsam harry potter filmlerinde de sirius black'e can vermiştir.
    (garion, 25.07.2007 00:54)
  16. leon da izledikten sonra nefret ettiğim ve gördüğüm yerde boğma isteği uyandıran fakat bram stoker's dracula da izleyip kendine hayran bıraktıran , the immortal beloved da kendini aşan ve oynadığı her karakterin hakkını veren en favori oyuncularımdan biridir. sid&nancy isimli filmde sid vicious , the immortal beloved da ise beethoven a can vermiştir. oldukça yetenekli ve kaliteli bir oyucudur.

(bkz: olsa da izlesek)
    (hplovecraft, 27.08.2007 13:06)
  17. friends'in bir bölümüne de konuk olmuş oyuncu. joey ile birbirlerini tükürüğe boğdukları sahne pek keyiflidir.
    (ocean spray, 27.08.2007 13:26)
  18. vampir filmleri tarihinin en taş dracula'sı. istese verilir, o derece.
    http://splunge.net.au/...

ayrıca, vampir olmasa bile taş olabilen ender insanlardan kendisi.
    http://lea87.blogs.allocine.fr/...
    (ay cadisi, 27.08.2007 13:36 ~ 13:38)
  19. müthiş yetenekli oyuncu. bu ayki sinema dergisi'nde 10 unutulmaz performansı şu şekilde sıralanmıştır:

sid and nancy (1986) karakter: sid vicious

favori replik:

nancy: senden beni öldürmeni isteseydim, yapar mıydın?
    sid: bilmiyorum. bunu nasıl yapabilirdim ki? sensiz yaşayamazdım bile.

state of grace (1990) karakter: jackie flannery

favori replik:

(kilisedeki heykeli göstererek) hadi aziz anthony'yi görmeye gidelim. belki bir içki istiyordur.

jfk (1991) karakter: lee harvey oswald

favori replik:

"beni içeri tıktılar çünkü sovyetler birliği'nde yaşadım. ben yalnızca bir günah keçisiyim."

bram stroker's dracula (1992) karakter: kont dracula

favori replik:

"ben türümün son örneğiyim"

true romance (1993) karakter: drexl spivey

favori replik:

"bugün beyaz çocuğun günü değil, öyle değil mi?

romeo is bleeding (1993) karakter: jack grimaldi

favori replik:

jack grimaldi: demek şu büyük haydut sensin? pek de öyle görünmüyorsun.
    mona demarkov: bakmaya devam et.

léon (1994) karakter: stansfield

favori replik:

"fırtınadan önceki bu küçük sakin anları seviyorum. bana beethoven'ı hatırlatıyor.

immortal beloved (1994) karakter: ludwig van beethoven

favori replik:

"müzik...korkunç bir şeydir."

basquitat (1996) karakter: albert milo

favori replik:

"iyi sohbet bu şehirde bulunması zor bir şey."

harry potter and the prisoner of azkaban (2004) karakter: sirius black

favori replik:

"yeteri kadar bekledim! 12 yıl boyunca! azkaban'da!"
    (insert coin, 27.08.2007 13:39)
  20. tom stoppard'ın tiyatro oyunundan uyarlanan rosencrantz and guildenstern are dead'de tim roth'la beraber müthiş bir performans gösteren oyuncu.

(bkz: tavsiye edilir)
    (karlfazer, 07.09.2007 14:34 ~ 14:35)
  21. stansfield gibi sayko bir karakterden sonra, the unbornda saçı her daim bozulmayan bir hahamı canlandırması ilginçti tabi. yaşlandı mı ne?
    (jadore, 05.03.2009 01:20)
  22. "tamam, biz ölüyoruz da bu adam niye ölüyor?" diye düşündürüp, yaman çelişkiye düşüren aktör. true romance'da o küçük rolüyle bile gönülleri fethetmiştir. bir leon'da kendisini izleyenin hali zaten nicedir, bundan bahsetmiyorum bile. allah mıdır, peygamber midir, anlamadım ki bu adam nedir? elimi böyle havaya kaldırıp sinirleniyorum.
    (aşktan da öte seksten de beri, 19.05.2009 13:18)
  23. leon'da oynayan tüm oyuncuların imrendiği adamdır. oyunculardan natalie portman'ın, karşısında en kolay oynanabilecek adam diye dvd'nin yalama yıkama bölümünde en çok yaladığı nadide aktördür.
    (baracuda, 20.06.2009 23:45 ~ 23:46)
  24. yaşayan en yetenekli aktörler sıralaması yapsam kafadan ilk beşe koyarım bu adamı. özellikle kötü/sayko adam rollerinde döktürür. hayran bırakır. leon'da ve the fifth element'te bu kabiliyeti açıkca sırıtır.

ne yazık ki hakettiği ilgiyi görmez. en azından türkiye'de pek tanıyan yoktur. oysa sadece leon bile hayran olmak için birebirdir.
    (iknowthepiecesfit, 21.06.2009 03:45)
  25. yaşayan en yetenekli, en etkileyici, en başarılı oyunculardan biridir.

öyle ki, léon'u her izlediğimde, gece kabusum olur.

-you don't like beethoven!

+yok valla abi, çok severim ben.

-you don't know what you're missing.

+ha dinliyorum abi gerçekten, kıyma bana.

-overtures like that get my juices flowing.so powerful.

+evet abi, evet abi...

-but after his openings, to be honest...he does tend to get a little fucking boring.that's why i stopped!

+hı, tam çeviremedim abi.ama haklısın valla.çok haklısın..

-you're a mozart fan...

şeklinde bir tür dialogumuz olur.gider sonra. o kadar etkilidir yani.canım benim.
    (harputi, 06.07.2009 17:29 ~ 08.09.2009 16:57)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil