garson 

adana çık aradan

1. lokanta veya otellerde müşteriye hizmet eden insan.
    (benign, 20.08.2004 10:19)
  2. fransızca garçon kelimesinden dilimize geçmiştir. fransızca ilk anlamı erkek çocuktur. hizmet eden kişi anlamı daha gerilerde yer alır.
    (spyder, 20.08.2004 21:30)
  3. sataşmayı ve laf sokmayı sevdiğim güruhtan biri.
    (amorph, 20.08.2004 22:12)
  4. bahşiş vermenin elzem olduğu meslek gurubu**
    (mavio, 20.08.2004 22:26)
  5. bahşişi hak edip etmediği rezervuar köpeklerinin başında irdelenen meslek grubu
    (giberling, 20.08.2004 22:27)
  6. gelişme çağındaki erkek çocuk kıyafetlerine verilen genel isim. (bkz: garson boy)örneğin ayakkabıda garson boy 35-40 arasıdır
    (solti, 20.05.2005 16:42 ~ 16:51)
  7. bahşiş vermediğiniz takdirde, aynı mekana tekrar gidişinizi size zehir eden çalışan grubu. garson dersiniz bakmazlar, sipariş geç gelir, yemekler soğuk olur, sizden sonra gelenler doyup kalkarlar, siz hala yemek beklersiniz vs.
    (bkz: kendim yaptım, ordan biliyorum)
    (lightblue, 20.05.2005 16:50)
  8. geçen, ayıptır söylemesi, pizza hut'a gittim. bir kızceğiz geldi hesabı almaya. o kadar mekanik (ama allah için güzel bir tonla) konuşuyor ki, bir an insansı bir robota bakıyormuşum gibi hissettim. "vay be" diyecektim, "sonunda yapmışlar demek." yine de emin olmak için turing testi yapasım geldi oracıkta. "2+2 kaç eder?" diye soruversem sanki "4, başka bir isteğiniz var mı?" diyecekmiş gibi bir duruşu vardı kızın. hâlbuki sana sorsalar "ne alâka efendim, anlayamadım?" dersin, di mi? gerçi içine böyle sorular sorunca ne alâka dedirtme devresi de koymuş olabilirler. daha ayrıntılı bir teste tâbi tutmak gerekir o zaman.

sonuçta diyorum ki, bu adamlar ya sıfırdan insansı robotlar üretiyorlar, ya da insanları alıp bilinçlerini sökerek robotlaştırıyorlar. ya da sadece ben eğleniyorum kendimce. yine de aklınızda olun, siz de garsonlarla olan diyaloglarınızda çaktırmadan turing testi yapın. sonuçları paylaşın. öğrenelim gerçek hangisi.
    (ali kamber, 08.03.2008 10:37 ~ 10:55)