garip gelen kısa mesajlar 

sayfa  / 3
adana çık aradan

1. ne anlam verilebilir ne gülünebilir türden olan kısa mesajlardır. misal, bugün aldığım bir mesaj, hala çözemedim:

o kadar mâkber-i âşiyansınız ki cehl-i mürekebbe olan cihad-i şelâlenizin sevdâ-ül kalbimde açtığı hezeyânlar gönlümün âb-ı hayatını icra-i meşk eyleyen bülbüllerin kanat çırpışı gibi müzeyyenât-ı şahânenizin müverrih bir müstehvesi olan zât-ı âlilerinizin sergüzeşt-i latifelerinizi müsemma-ı meşrutiyeti ile birlikte lafz-ı muradımı o kadar celbetti ki anlatamayacağım.
    (balta, 19.07.2005 00:50)
  2. slm nbr ben eve gidyrm sn de gl ozgeyede habr vermyi untma tarzında kısaltılıp kuşa dönderilmiş mesajlardır.
    (lightblue, 19.07.2005 01:10)
  3. "merhaba abi, nassın? bir halini hatrını sorayım dedim"

ilkokul arkadaşımdan 11 sene sonra gelen bir mesaj örneği. o zamanlar kavgalıydık. koridor ağası bendim, o da çok kıskanırdı. sürekli döverdim zibidiyi sınıfın asayişini bozduğundan. hala orda mı kaldı acaba, nedir?
    (man on the moon, 20.07.2005 01:39 ~ 02:31)
  4. "şşşt olm, orda mısın?"

cep telefonuna atılan en garip mesajlardan biridir. buna cevap olarak "burdayım abi" şeklinde mesaj atmak da bir o kadar gariptir. en son teknolojide dumanla haberleşme yöntemini kullanmak gibidir.
    (man on the moon, 20.07.2005 01:46)
  5. "abi bu son kontörümdü, beni ödemeli olarak arayabilir misin cepten. çok acil!!"

son kontörünü can havliyle atarak görevini başarılı bir şekilde yerine getiren bir insan ve onun umut içerikli mesajı. evet bu mesajdan sonra matrix 5. kez baştan inşa edilecek. ama önce birkaç insan lazım. nerde bunun mimarı? nerde oracle teyze? hani güneşi çalıştıracak program?
    (man on the moon, 20.07.2005 01:51)
  6. "tostumu yedim, bekliyorum"

"bir tost da seninle beraber yemek istiyorum" mesajı. az önceki kaşarlıydı, senle de karışık yeriz.
    (man on the moon, 20.07.2005 02:06)
  7. "dersteyim şu anda, çaldırıp durma!!!!!!"

derste cep telefonunu açıp zahmet ederek bu mesajı yazma gibi bir çileyi çektiğin için seni kutluyor, alnından öpüyorum. cep telefonunu kapatabilmen dileğiyle.
    (man on the moon, 20.07.2005 02:14)
  8. "eve gelirken iki ekmek, bir yoğurt al. posta kutusuna da bakmayı unutma, bişi varsa onu da getir"

eve dönüş sürecinde cep telefonuna gelen bir görev mesajı. major annenize vereceğiniz iki ekmek, bir yoğurt ve posta kutusunda olan bir posta -ki varsa- cep telefonunuza "mission accomplished" şeklinde bir cevap olarak size geri dönebilir.
    (man on the moon, 20.07.2005 02:19)
  9. "kızımız oldu :)"

bir an afalladığımı hatırlıyorum. "kız" ne demek diye...
    (mavio, 20.07.2005 09:15)
  10. "oğlum."
    kuzenime babasının telefonu ve işlevlerini temel anlamıyla çözmek isterken attığı mesaj. vahiy de denebilir.
    (sirhot, 20.07.2005 13:44 ~ 13:46)
  11. klavyemin arapça yazma özelliği olmadığı için buraya aktaramamaktan üzüntü duyduğum, içinde türkçe** hiçbir şey geçmeyen, arapçada mutlaka bir anlamı olduğuna inandığım fakat bana hiçbir şey ifade etmeyen arapça bir mesaj.
    (arch angel, 20.07.2005 13:48 ~ 13:59)
  12. bilinmeyen bir numaradan gelen ve "unutamadığım aşkım" olduğunu iddia eden mesajlar da bu kategoriye girebilir. yok kardeşim öyle biri, olsa bilmez miyim?
    (esdora, 20.11.2005 12:23)
  13. ara sıra "ne oluyo lan hangi galaksiden geliyo bu mesajlar?" diye bağırdığım anlamsız mesajlar

"hocam merhaba bişi sorcam. 24 saat içinde birine arka arkaya kaç filo gönderebiliriz? 2 gönderdim 3 caiz midir?"

cevapla: yolla anasını satayım, caizdir.

(bkz: dumur olmak)
    (man on the moon, 05.12.2005 13:36)
  14. başını koltukaltına alıp gelen mesajlardır
    (kornish, 05.12.2005 13:55)
  15. "cok sikildim"

yazarın notu: cep telefonlarındaki bu türkçe karakter problemini bütün markaların acilen çözmesi gerekmektedir kanaatimce..
    (neverland, 05.12.2005 14:11)
  16. "ya bzm bgn ck odv fln vr ama istrsn dh snr blslm mı?ya cnm ck grsmk istyrm aslnda " tanımadığım bir telefondan
    "arıyacam telefonu aç" tanımadığım bir numaradan...
    "sen misin?" arkadaşıma gelmiş tanımadığı bir numaradan.
    (fakespeare, 15.12.2005 02:04)
  17. "nasılsın?

ben senden bişi isticem, tabi eğer mümkünse, orda daha kaliteli ve ucuz olcağını düşündüğüm için sana sormak geldi aklıma, erk arkıma bilardo ıstakası hediye etmek istiyorum, düzgün böyle orta kaliteli bişey, sen bi sorsan gelirken de alsan parasını burda versem olur mu?"

uyduruyosam jumanji olayım.
    (man on the moon, 20.12.2005 22:01)
  18. "sayın rabia keskinpala doğum gününüzü kutlarız" tadında bir garanti bankası mesajı. rabia keskinpala kim lan?
    (esbjorn, 20.12.2005 22:27)
  19. "canım naber?seni çok özledim.hı bu arada bu benim yeni numaram kaydet.çok öptüm"
    kaydedim de sen kimsin?
    (absinthe, 20.12.2005 23:02)
  20. sabah sabah telefonuma gelen, beni dumurlara uğratan mesaj:
    "naber askım, ben askın kıvanc. mesajında opuyorum demissin ama gercegi isteniyor, hatta cevap isteniyor, ama benim numarama yolla bu babamın numarası"

umarım kıvanc ve sevgilisi askpıtırcığı'nın ilişkisine darbe vurmaz bu mesaj..
    (arch angel, 20.12.2005 23:11 ~ 19.07.2007 22:40)
  21. bu da geçen kış bana gelmiş bir mesaj:
    selamlar, 532li hattınız olduğuna göre siz zenginsinizdir. askerdeyim, vatani görevimi yerine getirmekteyim. rica etsem bana biraz kontör yollar mısınız?
    (bliss, 20.12.2005 23:41)
  22. -naber yaa napıyosun? gibi bir mesaja atılan cevap:
    +iyi
    -allah iyilik versin hadi bye
    (subuo, 21.12.2005 00:14)
  23. (bkz: yasal uyarı)
    başta korkuyor insan..
    (subuo, 21.12.2005 21:50)
  24. dün gece tanımadığım bir numaradan gelen mesaj:
    sene bin dokuzyüz çift sıfır dedn bilmez ama baban belki bilir.salı günü cuma namazından çıktıktan sonra atın üstünde yaya harbe gidiyoruz çölde kar diz boyu karşımda düşman askeriçektim kılıcımı iki el ateş ettim adamı bacağından vurdum,benim kolumu alçıya aldılar hastaneye son sürat gidiyoruz arabada damla benzin yok mum ışığında televizyon seyrediyoruz.böyle bir olay geçtide başımdan seninle paylaşayım dedim.

anladım ki birileri bu çocuğa "kendilerini güldüren erkeklere kızlar aşık olur demiş bu da olayı fazla ciddiye almış...
    (miraystrawberry, 21.12.2005 22:12)
  25. sıkılmak eylemi içeren mesajlar.

(bkz: sikildim)
    (bkz: sikildin mi hayatim)
    (bkz: cok sikiciydi)

vs.
    (noctis, 21.12.2005 22:14)
 sayfa  / 3