belki ilginizi çeker
  1. · e71
  2. · seyyar
  3. · okeyde taş çalmak
  4. · pazarlama teknikleri
  5. · küçük esnaf sıcaklığı
  6. · esnaf yalanları
  7. · niyet ettik niyet eyledik zirvesi
  8. · imageshack
  9. · hiç uyumadan okula gitmek
  10. · itü sözlük ün comboları
gündem
  1. · zongul ducks
  2. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  3. · uykusu olup da uyumayan insan
  4. · rasim ozan kütahyalı
  5. · günün tek kelimelik özeti
  6. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  7. · dersim katliamı
  8. · 22 kişi bi topun peşinden koşturuyor çok mantıksız
  9. · leblebi şekeri

garantisi benim abi  

1. doğubank türkçesi'nde dükkanın sözle verdiği garanti şekli. zaten doğubank'ta kaçak malların satıldığını göz önüne aldığımızda, kaçakçılıklığın getirisi olarak kara bir tavır sergilemeleri; mafya jargonunu benimsemeleri gözü tırtıklamasa gerek. fakat gel gelelim insan ciddi bir şekilde yanıtlar beklerken öyle bitirim bir cevap alınca karşıdan anlık bir etki olarak "hassiktir n'oluyo lem" olmuyor değil hani.
    (acar, 07.10.2005 04:13)
  2. bu lafı diyene "imzayı nereye atıyoruz", "kaşeyi de gel götüne basalım" demek lazım ama handan sağ çıkmanız imkansız hâle gelir. zaten malların çoğu kaçak olduğu için mecburen kabullenceksiniz.
    ayrıca; biz burdayız abi/ben burdayım abi şeklinde şöylenişi de mevcuttur.
    (venom, 07.10.2005 08:28)
  3. gaziantep söylemez pasajında kaçak olaraktan getirilen sony şeyler alınırken garantisi var mi abi diye sorduğunuzda alacağınız yanıttı bir zamanlar..
    şimdi 1 hafta kullan bozulursa getir mantığı yürümektedir..
    (halukk, 07.10.2005 11:21)
  4. o zaman almayayım ben diyerek satıcı insanını morartmanın sevap olduğu pazarlama taktiği...
    (beatrice, 07.10.2005 12:21)
  5. yalan bir garantidir..çok acil bir ihtiyaç değilse şayet biraz daha ekonomik anlamda kendinizi kasarak, kağıt üzerinde geçerliliği olan bir garanti ile satılan mallardan alınız ve böyle bir söylemi dile getiren abimizin yanından hemencecik ayrılınız..

-şimdi usta biz nakit alacaz..
    -tamam yiğenim o zaman sana 670 milyona olur (ekonomik anlamda da geri biraz)
    -670 ytl yani..hmmmm..güzel fiyat, peki kaç yıl garanti..
    -şimdi yiğenim spot mal bunlar zaten, amaaaaa (yüksek sesle) temiz mallar..
    -15 gün yani garanti..
    -garantisi benim abi!!
    -kaç gün?
    -benim abi..bana gel bişey olursa..
    -sana geleceğim tabi, kime gidecem?!?
    -bana gel tabi, garanti ederim (keskin bir bakış ile servis edilen ibare)
    -..
    (zeus, 07.10.2005 12:30 ~ 12:34)
  6. (bkz: olur mu abi ben de evde aynısını kullanıyorum)
    (lord andurien, 17.01.2006 12:41)
  7. (bkz: ybsg)
    (twinkle, 17.01.2006 12:47)
  8. garantisi benim, vermem.
    (tenement funster, 10.08.2006 20:04)
  9. -bu mp3 çaların garantisi varmı?
    +garantisi benim abi
    -nereyi imzalıyoruz?
    (asabi mandalina, 10.08.2006 22:09)
  10. kaç sene geçerliliğin var? az kaldıysa ortalığı kirletmeyelim boşu boşuna. paşa paşa geçersiz hale gel denir mi? doğubankın ortasında denmez. sirkeciden vapura son anda yetişilirse geriye doğru söylense daha iyi olur.

(bkz: gba belgesi)
    (bkz: tse belgesi)
    (tenement funster, 10.08.2006 22:18)
  11. + garantisi benim abi
    - bozulursa, seni de bozarım.
    + e he bebe...
    (celibon, 16.08.2007 11:04)
  12. ülke rejiminin kaygan bir zemine çekilmekte olduğunu düşünenlere, geneli bu gidişattan hoşnut olanlarca verilen bir cevap oldu son zamanlarda.

"şu yasaklandı, bu dayatılıyor, şu kanunlar çıkartılıyor, şu değerler yıpratılıyor. rejimin gidişatından endişe duyuyorum." deniliyor, karşıdaki adamsa yiğitçe öne atılıp "garantisi benim abi. hiçbişeycik olmaz." diyor.

o sel suyu bir kere coşkun coşkun akmaya başlayınca, senin onun karşısında bokum kadar etkin olmaz ulan.

garantisiymiş? yıkıl karşımdan!
    (selenge, 07.03.2008 17:45 ~ 17:46)
  13. "tez zamanda elinde kalacak bu mal,al sen bakalım garantiyi" demenin iyimser ve kibarlaştırıllmış yoludur..ki garanti belgesi elindeyken süründürülmenin yolları da az değildir zaten..
    (mnemosyne, 10.04.2008 08:08)
  14. ortada garanti söz konusu değilse yani o malı alcak malların bulunmaması durumunda üstüne basa basa söylenen bir sözdür.
    garantisini sorduğunda abi bunun garantisi benim cevabı kesindir.
    (fald, 06.06.2008 19:11)
  15. '' senin garantin var mı ? '' şeklinde cevap verilmesi gereken, esnaf sözü.
    (juliette, 10.09.2008 22:56)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil