belki ilginizi çeker
  1. · kadir çöpdemir
  2. · lafla peynir gemisi yürümez
  3. · endülüs emevi devletinden oğlum gelecek
  4. · 3 yanlış bir doğruyu getirir
  5. · teyzanne
  6. · ganj
  7. · komik küfürler
  8. · 7 4 yetmedi mi
  9. · über seksüel
  10. · baskül ailesi
gündem
  1. · mutsuzluk veren küçük şeyler
  2. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  3. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  4. · yaran diyaloglar
  5. · günün tek şarkılık özeti
  6. · prison brake
  7. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  8. · rock barda hayali gitar çalan genç
  9. · iş arkadaşı

gani müjde  

sayfa  / 2
  1. peynir gemisindeki bir yazısında "ulan eğer bu dediğim çıkmazsa, ben de taksim meydanında açıp eğilip gelen geçen herkese veririm....." şeklinde beklenmedik bir lafla beni dumur eden yazar.
    (hell guardian, 03.05.2004 20:15)
  2. (headfucker, 15.05.2004 17:52)
  3. mizah yazarı
    (azwepsa, 23.06.2004 21:04)
  4. penguen dergisi yazarı. ayrıca bir ekşi sözlük okuyucusu. bunu kendisine atılan iftiraları yalanlamak için 28 ekim 2004 tarihli penguen dergisinde yazdığı peynir gemisi bölümünü okuyunca yeniden hatırladık. kendisine iftira atanları kınıyorum.
    (aykut, 05.11.2004 21:16)
  5. (bettyboop, 12.07.2005 19:00)
  6. gündemdışı adlı programın her kapanışında anlatım bozukluğu yapan yazar.
    "gülmesini bilmeyen dükkan açmasın" cümlesinin "gülmesini" kelimesinde iyelik ekinin gereksiz kullanımından kaynaklanan anlatım bozukluğu vardır.
    doğru cevap "gülmeyi bilmeyen dükkan açmasın olacaktı". biz yapabiliriz fakat gani müjde defalarca e-mail yolu ile uyarılmasınına rağmen bunu yapıyorsa...
    (ben de öyle biliyordum, 17.01.2006 18:57 ~ 05.02.2007 23:44)
  7. 1990 yılında t.ö.rkiye isimli muhteşem bir kitap yazan şahsiyet

kahpe bizans isimli filmi de yazan yazar

hayal bilgisi, kaygısızlar, yarım elma, baskül ailesi isimli dizinlerin de senaristti.
    (wdschizophrenic, 24.03.2006 18:21)
  8. giderek ve giderek iyice piyasa olmuş mizahçı(!)...

"durum" yazılarında ve eprilerinde metin üstündağ'ın eline su dökemez...
    (van den budenmayer, 05.11.2006 17:05)
  9. evet sinirliyim, penguen'de okuduğum her yazısından sonra daha fazla sinirleniyorum ama bu "önceden severdim, mizah anlayışım değiştikçe sevmez oldum" anlamına gelmesin herhangi bir şekilde. hiçbir zaman sevemedim bu adamın mizahını.

dizilerden, prodüktörlükten, editörlükten trilyonlarca japon yeni kazanmış olması da zerre kadar umurumda değil, helali hoş olsun, yağ bal olsun. benim derdim başka. yaptığı işler, kendisine "damdaki mizahçı" adını takan cihan demirci'den bile daha değersiz bana göre. belki de, gani müjde adı geçince, bu memleketteki ve dahi dünyadaki bilumum hak etmediği yerde olan insan evladı aklıma geliyordur da bu kadar sinirleniyorumdur, bilemiyorum.

ben ağzımı bozmadan, penguen'deki son yazısından alıntılar yapalım:

(...)
    - hadi ordan parantez... bana demagoji yapma. ben senin gibileri cümle içinde kullanırım oğlum...
    - sen bana zamir mi demek istiyorsun?
    - zarfsın oğlum sen...
    (...)
    - sen kendini ünlü harf mi sanıyorsun yani virgül...
    - sesli harflerini tüketme yavrum... köşene de bişey kalsın. kim okuyorsa artık...
    - ben senin gibi köşe yazarını üç nokta yan yana yaparım oğlum.
    - hiçbişey yapamazsın. 'delete' tuşuna basarım, delerim yazdığın yazıyı.
    - kişiliksizsin oğlum sen, noktalı virgülsün...
    (...)

kusura bakmayın daha fazla devam edemeyeceğim, levent kırca'yı filan acımasızca eleştirirken bir daha düşünün derim, o hiç değilse bıyıklarını filan oynatıyor.

gani ağabey be, sen artık yazma, yani en azından "mizah" dergilerine filan yazma. açıl teknenle, yay taşaklarını, kaptan kustoculuk oyna, ne bileyim, olmuyor vallahi.

not: gani müjde için ünlem(!) kampanyası başlattık. elinde hiç kalmadığı için ünlem yerine üç nokta kullanıyormuş, yardım edelim, sevaptır.
    (iki blok otede, 26.12.2006 23:22)
  10. 1959 istanbul doğumlu, lise yıllarında ünlü mizah dergisi gırgır'da çalıştı, yaklaşık 8 yıl gırgır ve fırt'da çalıştı, limon dergisinin kurucularından,.
    (yeşilçam, 21.01.2007 14:00)
  11. 90'lı yıllarda nerde güldüğüm birşey olsa hep altından bu adam çıkıp yine mi sen dedirtmiştir. eski kuşaktan kalan en baba mizahçıdır.
    (zaht, 21.01.2007 14:36)
  12. penguen'i elime alınca okumadan geçtiğim 2 köşeden birisi. laf sokucam diye kavram kargaşasına düştüğü çok oluyor,oldukça itici buluyorum yazılarını. he ama bir kaygısızlar vardır seyretmeye doyulmaz.
    (189, 05.02.2007 18:22)
  13. kaygısızlar gibi bir dizi yaparak gönlümde taht kuran tombul insan.
    (hplovecraft, 05.02.2007 18:25)
  14. oğuz aral önderliğindeki gırgır dergisinden yetişme mizahçımız.
    (manha de carnival, 13.03.2007 19:02)
  15. eskiden sevdiğim saydığım ama günümüz mizahına yenik düşmüş yazıları ve filmleriyle tanıdığımız zatı muhterem..he bi de her üç yazısından birisine fenerbahçeyi koymasa rahat duramıyor..
    (joker, 17.04.2007 21:33)
  16. zamanında kaygısızlar gibi bir başarıya imza atarak bir çok kişiyi güldürmüştür. tabi bu güldürme malesef kaygısızlarla sınırlı kalmıştır. şu anda ise sadece kendini komik zannetmektedir. penguen'de hala barınabiliyor olmasının sebebi dergiye maddi yardım yapıyor olması herhalde.

bir de şu var ki bu adam içinde yaşadığı kültürle taşak geçmektedir. kendi halkını alenen aşağılamaktadır çoğu zaman. avrupacıdır. bir şeylerden memnun olmuyor olmak onu aşağılamayı gerektirmez. bu olumsuzlukları düzeltmek için ne yaptın? ayrıca kendisi hakkında yapılan eleştiriler hiç de umrunda değildir. zira o yatlarıyla katlarıyla mutlu mesuttur.
    (genjuure, 30.05.2007 19:56 ~ 19:59)
  17. penguenin bir sayısındaki fransa daki ayılar isimli anılarıyla bezediği yazısında avrupa daki insanların türkiye dekilerden daha kaba ve görgüsüz olabildiklerini kaleme almış komedi yazarı.
    (dna, 30.05.2007 19:59 ~ 19:59)
  18. penguen'deki yazılarını -severek olmasa da- takip ediyorum, hâlâ. fakat geçtiğimiz sayılardan birinde daha iyi anladım ki, gani müjde de kişisel -ve tabii dinsel- tercihleri acımasızca, aptalca eleştirenlerden. olayın içinde siyasî bir boyut da yok; olsa, diyeceğim ki, "her yerde oluyor, bu da fikrini beyân etmiş, salla." ama olmuyor. artık şöyle bir bakıp geçiyorum. okumaya gerek olup olmadığını başlığa ve ilk birkaç cümlesine bakarak anlamak mümkün.
    (marsh, 08.06.2007 11:35)
  19. (bkz: @1836408)
    (petrucciante, 19.08.2007 09:42)
  20. geçen haftaki penguende cinsel organının* ne kadar büyük olduğundan bahsetmiştir.
    (bkz: seksi burun yönlendirir)(miş)
    (iii, 19.08.2007 10:23)
  21. kahpe bizans filminin yaratıcısı.yeni sinema filmi için start vermiş olan kişi.
    (itü sözlük e bir daha girersem alacağım nick budur, 29.08.2007 05:18 ~ 05:33)
  22. ersin karabulut, yiğit özğür ve umut sarıkaya'nın penguen'den ayrılmasına sevinmeme yol açan kişi. soğuk ve mide bulandırıcı "espri"ler uzmanı.
    (muhittin, 31.08.2007 04:50)
  23. peynir gemileri vardı eskiden, doğum günlerinde dostlarımıza hediye ettiğimiz. değişmemek kötü müdür, yalınlık? bilmem, bilemem. çömezliklerinde, utanmadan sıkılmadan aynı dergide yazmalarına rağmen onu okuduğumuz hissini yaratan yazarları ezmeyecek, laf değdirmeyecek kadar naif olmak hata mıdır? siz yüzdürmeye devam edin gemilerinizi, nasılsa laf yakıtları.

hatasız mıdır? iki günde muma döndüğü günlerin hesabını oğuz aral' a verebilmiş midir? en azından delikanlı gibi çıkıp özür dilemiştir kamuoyu önünde devirdaşlarından farklı olarak vefatından öncediğerleri agu derken.
    (just call me daydreamer, 14.02.2008 22:04)
  24. (bkz: müjde ar)

mehmet ali erbil aklımıza kazıdı bu ikilemeyi. gani müjde-müjde ar çarkıfelekte söyler dururdu hergün. neye örnek verirdi onu hatırlamıyorum ama.
    (kremberiz, 14.02.2008 22:35)
  25. osmanlı cumhuriyeti ile ilgili olarak röportaj vermiş yönetmen.
    (bkz: http://www.bakiniz.com/...)
    (bkz: bakınız com)
    (oert, 20.10.2008 22:11)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil