|
|
- bu da yine eski bir japon çizgi filmi. genki isimli bir çocuk boks öğreniyordu.
- teleonda yayınlanmış güzel çizgi film
- iyi bir boksör olabilmek için tren yolunda durur, geçen trenlerin içindeki insanları görmeye çalışarak reflekslerini geliştirirdi.
- japonya gibi herkesin karate bildiği, ninja olduğu bir yerde boks sporu icra etmenin zorluklarını yaşardı bu genç. neden hatırlamıyorum ama karateci çocuklar bunu ne zaman dövse karşılık vermezdi yerdi dayağını. ama bir seferinde yeter ulan sizi bana sayıyla mı verdiler diyerek bir benzetmişti hepsini, o yaşta artık ne kadar orgazm olunuyosa o kadar orgazm olmuştum. babası da boksördü bunun ama vefat etmişti. bir de ögretmenine mi aşıktı neydi. öğretmen de buna. çok kalite çizgi filmdi. gene (bkz: ağlamıyorum gözüme bir şey kaçtı)
- çocukluğumdan kalma güzel çizgi filmler serisinden bir parça.babası bir boks maçı sonrası ağır yaralanmıştı.hastaneye kaldırılmıştı.ama genki'ye(oğluna) onu lunapark'a götüreceği sözünü vermişti.hastaneden kaçıp genkiyi hastaneye götürmüşüt.eğlence falan filan derken babası bankta ölüp kalmıştı.kibritçi kız ve kurşun asker masallarının da yardımıyla zaten melankolik olan bir kuşağın bir üyesi olmamdan dolayı bayağı bir göz yaşı dökmüştüm.bir de bunun boks hocasını hapise atıyorlardı sonra tekrar geliyordu falan filan.küçük emrah tadındaymış meğer insan büyüyünce anlıyor.ama gayet güzel bir çizgi filmdi.hala müziği de aklımdadır.
- böyle çizgi film olmaz olsun dedirten çizgi dizidir. her bölümünü izledikten sonra hüzünle bükülen boyunlardık o zamanlar. konusu ve işlenişi ile o dönem japon çizgi filmleri ile arasındaki ayrımın hemen farkedildiği, garip japon duygusallığının her karesinde hissedildiği, unutulmazlar arasında yer alan çizgi dizidir.
- önümden hızla geçen trenlere bakarak içindekilere görmeye çalışmama sebebiyet veren çizgi dizidir. ben birkaç seferden sonra görmeye başlamıştım ama japonya'daki trenlerle türkiyedeki banliyöleri karıştırmamak lazım tabii.
- yabancı kanallarda ganbare genki adıyla gösterilmiş çocukları spora yönlendirmek amacıyla yapılmış harika bir japon animesi.jenerik müziği dinlendikçe insanın japonca öğrenmeye heveslendiren ayrıca şimdi bile hartırladıkça gözlerimin sulanmasına engel olamadığım çocukluk dizisi.
- (bkz: http://anidb.info/...)
- çocukken dövüşlerini izlediğimiz, onunla yenilip onunla yenildiğimiz, özdeşeleşecek yeni bir imge bulduğumuz için sevindiğimiz ama ergen olup da aşk meselelerine girdiğinde "baba biz bu filmi görmüştük" diyip hevesimizi kaybettiğimiz çizgi film.
|