görseller
gambitgambit
gambitgambit
belki ilginizi çeker
  1. · şah gambiti
  2. · vezir gambiti
  3. · rogue
  4. · josh holloway
  5. · turkish gambit
  6. · rogue
  7. · wolverine in aşure dağıtması
  8. · x men 3 the last stand
  9. · dağın yaşlı bilgesi
  10. · wolverine and the x men
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · zongul ducks
  2. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  3. · okan bayülgen
  4. · öğretmenler günü
  5. · ugg düşmanı ezik kızlar
  6. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  7. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  8. · yaran diyaloglar
  9. · aşk yarası

gambit  

1. marvel comics'in x-men çizgi romanındaki en sevilen serseri karakteri. kendisi adından da anlaşılacağı üzere bir kumarbaz olup, objelere verebildiği enerji kendisinin mutant özelliği olmaktadır.
    (darkelf, 24.03.2004 23:36)
  2. sonlu çözücüler için bir ağ* üreteci.

(bkz. fluent)
    (chete, 24.03.2004 23:40)
  3. hastası olunacak karizma x-men karakteri

(bkz. çizgi film karakterine aşık olmak)
    (kerrigan, 03.05.2004 21:00 ~ 05.05.2004 09:36)
  4. gerçek adı remy lebeau olan x-men üyesi. rogue'la yaşadıkları umutsuz aşk pek bir meşhurdur. eski karısı bella donna "hain herif nasıl beni terk edip elin rogue'una bakarsın" diye elemanımıza diş bilemektedir.
    (nienna, 24.06.2004 10:40)
  5. ayrıca satrançta kullanılan bir terimdir.
    (azwepsa, 15.03.2005 19:50 ~ 09.05.2006 13:31)
  6. x-men çizgi roman ve çizgi dizilerinde en sevdiğim süper karizmatik karakterdir, nedenini anlamadığım şekilde x-men filmlerinin hiçbirinde kendisine yer verilmemiştir ve bu nedenle de filmlere ben ve benim gibi bir çok gambit hayranı tarafından iyi gözle bakılamamıştır, öte yandan filmlerin tamamen wolverine'e mal edilmesi de iyice sinir katsayısını arttırmıştır.

buradan yetkililere sesleniyorum gambit'in olmadığı bir x-men filmi daha düşünülemez, zararın neresinden dönülse kardır, daha fazla çekecekseniz artık lütfen gambit'li çekin.
    (theone, 29.05.2006 02:13)
  7. satrançta fedalı oyun anlamına gelen değiş
    (bkz: şah gambiti)
    (bkz: vezir gambiti)
    (salihaki, 29.05.2006 05:36)
  8. bazı söylentilere göre olası bir x-men 4 filminde (ki yakın zamanda çekilecek büyük bir ihtimalle) josh holloway tarafından canlandırılması beklenen x-men üyesi. eğer doğru olursa mükemmel bir oyuncu seçimi yapılmış olur.
    http://www.moviehole.net/...
    (twinkle, 18.12.2006 01:14 ~ 01:14)
  9. kırmızı gözleri, iskambil kağıtları, cool tavırları, motosikletiyle en bi karizma x-men üyesi*
    (paperback writer, 07.01.2007 22:21 ~ 13.01.2007 18:27)
  10. iskambil kartlarını patlayıcı madde olarak kullanan gelmiş geçmiş en karizmatik marvel karakterlerinden biri.ps1de xmen oynarken araya giren moviede 2 xmen karakteri kumar oynarken duvarın arkasından onları izleyen gambit kumar oyununun sonunda pardesüsünden çıkardığı kartla odayı imha edip pis pis sırıtarak elimizde joysticklerle salağa dönmemizi sağlamıştır.
    (insert coin, 09.01.2007 02:35)
  11. dünya çapında en çok hayranı olan x-men karakterlerinden birisi olmakla beraber kendisi ile ilgili güzelcene bir yazı şuradan okunabilir;
    http://www.viskosite.com/...
    (radiance, 09.01.2007 02:39 ~ 02:40)
  12. satrançta şah, vezir gibi önemli taşlar için feda edilen daha önemsiz bir taş üzerine kurulu oyundur. bu anlamıyla türk-rus savaşını konu alan bir filme de ismini vermiştir.

(bkz: turkish gambit)
    (dali, 11.08.2007 22:47)
  13. kadınların efendi adam yerine gambit tercihi diye bir başlığa konu olabilir. sawyerlar bilmemneler sonra türedi. ama şayet x-men 4 çekilirse josh holloway'i yani sawyer'ı oynatmayı düşünüyorlarmış ki bu güzel haberin "red hot chili peppers bu sene türkiye'ye geliyor." ile aynı akıbete uğramasından korkuyorum.

esasen rogue'a gönül vermiştir bu flörtöz şahsiyet. fransız aksanı vardır bir de.

magazinel duyumlarıma göre x men 3 için rol holloway'e teklif edilmiş o da gambit karakterinin sawyer'ı çok çağrıştırdığı için ve "fiziğimle değil sanatımla var olmak istiyorum." düşüncesiyle reddetmiş ve gambit bekleyen bünyeleri üzmüştür.

lost 2010'a kadar sürecek, yani bu iş yaş. sevgili yapımcılar emin olun galaksimizde daha bu kalıba uygun bir çok insan mevcut, sawyer'dan önce spike vardı mesela.*james marsters oynar o rolü çatır çatır.

ne kadar sevinmiştik oysa mystique araştırma yaparken ekranda remy lebeau ismini görünce.

son anda düşündüm de birol ünel'e teklif etsinler olmadı, hem almanya ile fransa yakın. alzas-loren sorunu vardı zamanında bir de.
    (iao, 04.09.2007 16:36 ~ 16:36)
  14. --- gambit olum koş lan bu mutantlar saldırıyo yine..
    --- bi dur wolverine abi ya gelemem şuanda!
    --- noldu lan güçlerine bişi mi oldu yoksa?
    --- yok ya bilgisayarda spider solitaire oynuyorum
    --- bak şimdi
    (barneystinson, 04.09.2007 16:54 ~ 16:55)
  15. zagor un bir kumar gemisi macerasında karşılaştığı sarışın ve maceraperest kumarbaz sevgilisi. ikisi de birbirlerini çok sevdiklerini bildikleri halde zagor takım elbiseler giyip kumar oynayamayacağı, gambit te kulübede akşam zagor un dönüşünü bekleyemeyeceği için beraberliklerini bir süre(!) için ertelemişlerdir. serinin en eğlenceli diyaloglarının bir kısmı bu ikilinin beraber olduğu maceralardadır. tavsiye edilir. abla da pek bi güzeldir bu arada şaka maka...
    (evilmaddox, 07.09.2007 11:31)
  16. mayonezlisi çok pistir.
    (recai pengül, 03.12.2007 20:08)
  17. (bkz: @2256993)
    (noscho, 06.03.2008 02:01)
  18. cisimleri kinetik enerjiyle şarj edip patlatma yeteneğine sahip x-men karakteri. gücünü genelde vegas usülü kart fırlatmayla göstermeyi seçse de, çiğnediği sakızı şişirip patlatmak gibi estetik ve yaratıcı manevraları da mevcuttur.

apocalypse'in atlılarından biri haline geldiği zamanlar havayı zehirli gazla doldurma gücü de kazanmış, fakat daha sonra normale döndüğünde bu gücünü kaybetmiştir.

ayrıca o "uff çok karizmatik bee!" dediğimiz şey, kendisinin mutant güçlerinden biri olarak geçer. (hypnotic charm)
    (noscho, 19.04.2008 22:34 ~ 20.04.2008 16:51)
  19. x men serisinde rol verilcek dedikodularına rağmen görülememiş karakter sadece ismi geçmiştir. dikkat edilirse 2. filmde mystique william strikerın bilgisayarında magnetoyu ararken, eric lansher isminin üstünde remy lebeau yazısı gösterilmiştir. 2009 da vizyona girecek olan x men origins wolverine filmindeki karakterlerden biri olacağı kesinleşmiştir. ayrıca morlocks katliamından sorumlu tutulduğu için kız arkadaşı rogue tarafından kutuplarda terk edilmiştir. eski kötülerdendir. kartları ve sopasıyla kinetik enerji patlatması yaşatır düşmanlarına
    (cyclops1988, 15.05.2008 23:21 ~ 23:22)
  20. fenomen. nasıl oldu da 3 filmde de es geçildi, anlayamadım. var mı gambitten daha iyisi ? beni zaten bi wes borland anlar...
    (hubede, 15.05.2008 23:41)
  21. (noscho, 30.07.2008 22:09)
  22. satrançta pozisyon olarak üstünlük kurmak amacıyla yapılan taş fedası. feda edilen taş genellikle piyondur. ancak bu fedanın illa ki kabul edileceği anlamı çıkmamalıdır. çünkü bu fedanın kabulü kabul eden için zaman kaybına, piyon yapısında bozulmaya ve/veya başta da dendiği gibi pozisyon hakimiyetinde kayba neden olabilir.
    (anubis 84, 22.05.2009 00:53 ~ 00:55)
  23. x-men filmlerinde görmek için sabırsızlıkla beklediğimiz ancak ekranda sadece 5 dakika falan karşımıza çıkan ve dolayısıyla harcanmış olan mutant kardeşimiz.özleyeceğiz seni.
    (firatwithin, 02.07.2009 09:10)
  24. mutant alemi buysa, kralı da bu amcamdır. (djsahdkjsahdjksad)

takmış kafayı rogue'a. iskambil kartlarını sallasan ellisi dedim de, dinlemedi beni. çok asi. valla lan!

bir de kendisi hakkında "o ne lan, ambiti röeöjeökrjtöe! (tükürüklü gülme efekti var burada.)" falan diye espriler yapılmasa, hayat çok daha güzel olabilirdi hepimiz için.
    (morado, 22.10.2009 00:23)
  25. her feda gambit değildir, vezir fedası örneğin, gambit değil vezir fedasıdır.

bir de, şu ana kadar okuduğum tüm gambitler piyon gambiti idi ve açılışta yapılıyordu. demek ki bir hikmeti var.
    (mihman, 11.11.2009 08:31)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil