2009 yılında kullanımına başlanması muhtemel, a.b. çıkışlı, 30 uydu ile desteklenecek olan avrupa'nın yeni navigasyon sistemi. gps'te yön bulmada kullanılan sapma oranı metre ile ifade edilirken, bu yeni sistemde cm'lere kadar düşecekmiş. hayırlısı olsun efendim.
georgia library learning online. georgia'daki dört üniversite'nin katılımı ile 150'den fazla kütüphanenin veritabanına erişimi sağlayan mükemmel sistem. misafir kullanıcılara kitaplara online erişim var fakat makalelere ulaşamıyorlar. öğrencilere makalelere bedava erişim, indirme, kitapları pdf, html olarak indirme hizmetleri vardır. ayrıca bünyesinde sayısız bedava online bilgisayar kursları mevcuttur. mesela, msde sertifika sınavı kursunun materyallerine ücretsiz ulaşabiliyorsunuz ve kendinizi online sınavlardan test edebiliyorsunuz. öğrenci iseniz ilk alacağınız mail galileo sistemi ile ilgili olacaktır. sadece öğrenci numarası ile giriş yapabiliyorsunuz. ayrıca konunuzla ilgili sitelere erişim olanağı da veriyor. mesela bana hemen iop member üyeliği bedava geldi ve buradaki makalelere ücretsiz ulaşabiliyorum. mit opencourseware'ye müthiş alternatif.
bilimsel çalışmalarının yanı sıra, bilimi kurumsal olarak kiliseye alternatif bir otorite olarak güçlendirmesiyle avrupanın ve dünyanın dönüşümünde büyük etkileri olmuştur.