|
|
- en önemli etken bu takımı beğenmemektir.bunun da gerekçeleri vardır tabii.kendimden örnek vereyim.
dikkat ettim çevremdeki en salak en sinir bozucu ve en gereksiz insanlar galatasaraylı.tabii tüm galatasaraylılar böyledir demiyorum istisnalar elbette mevcut fakat dışarıdan görüntü böyle.galatasaray yenildiği zaman hatayı kendi takımında arayan, güçsüz olduğunu kabul eden bir galatasaraylı en son ne zaman gördüm hatırlamıyorum.aynı şekilde başka takımların başarısına da bir kere eyvallah diyen bir galatasaraylı hiç mi çıkmaz karşıma? ''hadi lan bala göte yendiniz'' muhabbetleri klasikleşmiş artık.
ayrıca bir takımın taraftarı bu kadar mı kendine müslüman olur? nedir bu ''varsa yoksa galatasaray'' havaları. bir türk takımı avrupa maçına çıkıyor.yani bu ne demek? türkiye'yi temsil ediyor. sen gidipte nasıl rakibi havaalanında çiçeklerle karşılarsın? ama bir galatasaray yabancı bir takıma yenildiği zaman gidip bir galatasaraylıya soramazsınız nasıl yenildiniz diye.pişman ederler. işte böyle durumlar galatasaray futbol kulübünün tüm bunlarla hiçbir alakası olmadığı halde insanları galatasaray takımından soğutmasına hatta nefret etmesine neden oluyor.umarım tüm bunlar tamamen bana özel bir acı tesadüftür.
sözümü bu konuşmaya cuk diye oturan hoş bir apc sözüyle bitirmek istiyorum
you may say i'm a dreamer
but i'm not the only one(rushmo, 12.04.2008 12:50 ~ 12:51)
- babanın fenerbahçeli olması
- takım seçimi çocukluk döneminde tamamen tesadüflerle ve aniden şekillendiğinden burada sayılabilecek nedenlerin hepsi daha evvelden yapılmış bir seçimi doğrulamaya yönelik zorlama nedenler olacaktır. bir allahın kulu bile yoktur ki, "lan bu galatasaraylılar çok laga luga ediyor, iyisi mi ben fenerli olayım" ya da "lan bu fenerliler çok ibnetor, beşiktaşlı olayım" demez. ha ne olur, zaten galatasaraylı olmuşsundur, "bu fener çok çirkef, şöyle oldu böyle oldu" dersin ki sanki bu kararı çok düşünerek almışsın da diğer takımları seçenleri doğru yola döndürmeye çalışıyorsun.
- geçmişinin gölgesinde kalmış bir takım tutmayı istememek. ne varsa gelecekte var.
(anyon, 12.04.2008 13:18)
|