ardından gelecek 2 dvd ile birlikte 3 lü bir set oluşturacak serinin ilk dvdsi.içerdiği uefa kupası öncesi avrupa maçları eskişehirspor maçı ve uefa kupası serisiyle arşivlik müthiş bir dvd.iyi de bir satış rakamına ulaşmıştır.dnr larda rahatlıkla bulunabilmektedir.
tarihin nasıl yazıldığını bana tekrar hatırlatan belgeselin adı. içimdeki galatasaray sevgisinin daha da büyümesine neden olmuş; hatırladığım ya da hatırlamadığım, izlediğim ve izleyemediğim maçları bana tekrar hatırlatmış, ingilizler nerede manchester united nerede sözlerini, gol sözcüğünün aslında ne kadar uzun olduğunu, başarı için kenetlenmiş; varını yoğunu kazanmak için ortaya koyan futbolcularla dolu bir takımın nasıl dünya devlerinin bileğini bükebildiğini de anlatmıştır. ancak izledikten sonra "bu hale nasıl geldik" diye kendime sormadan geçemediğim belgeselin adıdır.
ayrıca galatasaray taraftarları için ilginç ve güzel bir sevgililer günü hediyesi olabilecek bir belgeseldir.
birçok galatasaraylının içinde bulunan maçların çoğunluğuna canlı canlı tanıklık etmesinden de olsa gerek, can sıkıntısı veya moral bozukluğu durumunda kısa bir bölümünü dahi izleyerek mutlu ve umutlu bir hale gelmesine sebep olabilen belgesel...
bir galatasaraylı'ya verilebilecek en güzel hediye. bu cd/dvd'de "ali sami yen tarihi gecelerinden birini daha yaşıyor" lafını ne kadar duydum hatırlamıyorum. belki en fazla üç kere söylenmiştir ama size her maç söyletiyor bu lafı bu belgesel. türkiye'nin milli takımımızla beraber sevinçten spiker ağlatan takımıdır galatasaray; keza taraftarını da ağlatıyor sevinçten. derin bir ah çekiyorsunuz. buruk bir gururla doluyor içiniz. şımarmayı şımartılmayı özlüyorsunuz. milan'a böyle real'e böyle her sene böyle demek istiyorsunuz yine ama susuyorsunuz işte. yine de hep bir umut içinizde:
14 senelik çilenin bitişi ile başlayan 230dk bir galatasaray belgeseli. galatasaray'ın 100.yılında ünal aysal'ın finansmanı ile hazırlanmış yönetmenliğini mehmet polat sunumunu ise mehmet ali birand yapmıştır. türkiye'de gelen sayısız başarı ve kupaya rağmen içersinde ilk maç hariç türkiye takımları ile oynanmış maç barındırmayan belgeseldir. zira ilk maçda galatasaray taraftarının sabrını gösterircesine gs taraftarı, galatasaray ve eskişehir adı ile belgeselde yer alır.