yayın akışı ve kalitesinden bayağılık akan rezalet kanal.
not:yazıma başlamadan önce ezeli rakibinin kanalını yerden yere vurmaya çalışan bir fenerbahçeli veya beşiktaşlı olmadığımı belirtmek isterim. bu sebepten ötürü yazacaklarım götümden uydurduklarım değil gözümle gördüklerimdir.
öncelikle sen kulübün için[buraya dikkat, takım değil kulüp] bir kanal kuruyorsan, bu kanalın yayın akışını dolduracak kadar malzemeye sahip olacaksın öncelikle. galatasaray spor kulübü'de birçok spor dalında geçmişten günümüze başarılar yakalamış, hatta bazı kulvarlarda dünya çapında söz sahibi olmuş bir kulüp. hal böyle olunca 24 saatlik yayın akışını tıka basa doldurabilecek bir malzeme oluşuyor senin elinde. fakat gel gör ki bu yayının %50'si ne idüğü belirsiz kaleydoskop, sultani'den zirveye, çıldırın parti(bunu ekstra olarak ele alacağım) gibi programlarla dolu. %25'lik kısımda kasetleri tekrar tekrar kullanılmaktan aşınmış unutulmaz maç görüntüleri[ki vanspor maçını bile unutulmaz maç diye sunuyorlar]. %10'luk kısımda sabahtan akşama kadar bayat haberler tekrarı.%5'lik kısımda "hoşgeldin de sanctis, hoş geldin meira..." videoları. %5'lik kısımda zerre kadar hayrı görülmemiş lincoln'ün görüntüleri. geriye kalan %5'lik dilimde de osman şenher'in konuk olduğu abidik kubidik, doğru dürüst spor konuşulmayan futbol programları. böyle berbat bir yayın akışı olabilir mi?
değinmek istediğim bir konu da spiker kadrosu. sanki hepsi "galatasaraylı mısın? pazartesi gel başla" şeklinde çağırılmış, iki lafı bir araya getiremeyen arasan böylesini bulamazsın tipinde galatasaray'ın televizyonuna yakışmayan adamlar. bir de her yerde "baros, kewell, meira transferleri için yönetimimize ne kadar teşekkür etsek azdır" diye yağ çekmiyorlar mı, hemen değiştiriyorum kanalı.
ve geldik galatasaraylı arkadaşlarının merakla beklediği bölüme: çıldırın parti. açıkçası ben de merak ediyorum, ne olduğu en azından niçin hala gösterildiği konusunda bir haberim yok. iki kelam edicem şununla ilgili belki bir ampul yanar da anlarım ne olduğunu. şimdi galatasaray 2007-2008 sezonunda şampiyon olurken
çıldırın diye bir marş çıktı ya ortaya, yönetim de "sezon sonunda çıldıracağız" dedi. şampiyonluk gelince de yurt çapındaki bütün galatasaray dernekleri şampiyonluğu kutladılar ve bütün bunlar gs tv'de gösterildi. aklımı kurcalayan şu: acaba galatasaray spor kulübü romanların eline mi geçti ki aradan aylar geçmesine rağmen hala kutlanıyor bu şampiyonluk? ayrıca 100 yıllık geçmişe sahip, 17 kez şampiyon olmuş, uefa ve süper kupa almış bir kulübün 100 gündür kutladığı bu şampiyonluğun evvelki yıllarda alınanlardan farkı nedir? gördükçe utanıyorum ve yine değiştiriyorum kanalı.
d-smart kullananlar bilir, d-smart'ta spor kanalları arka arkaya sıralı hep. 40'tan 45'e kadar. galatasaray 44. kanalda bu listede. ama bir galatasaraylı olarak en hızlı geçtiğim kanal gs tv. çünkü arada bjk tv ve fb tv'de izlenebilecek programlar oluyor. fb tv'de nadiren rıdvan dilmen çıkıyor veya bir başkası. fakat adam akıllı futbol konuşuluyor bazen. ama fb tv de sürekli yönetimi ve futbolcularını pohpohladığı için geçiyorum onu da. bjk tv'yi açıyorum. gerçekten futboldan anlayan vedat okyar ve sanlı sarıalioğlu gibi ustalar çıkıyor ve yönetim, teknik kadro, futbolcuları eleştirmekten çekinmeden gerçek bir futbol muhabbeti yapıyorlar. zevkle izliyorum. ama yok işte gs tv'de böyle bir program. osman şenher'i çıkarmışlar bağıra çağıra saçma sapan konuşuyor. tekrar değiştiriyorum kanalı.
tüm bunların dışında yaş ortalaması 12 olan veletlerin "i love you lincoln, bu sene uefa bizim" şeklindeki mesajlarına mahal veren aptal altyazı sms sistemi, tam fakir hesabı.
yapılması gereken ne mi şu durumda? derhal kanalı kapatmak. koskoca camianın medyada bu şekilde temsil edilmesi herkese büyük zarar veriyor, başta futbol kulübüne. böyle bir televizyon kanalı olacağına hiç olmasın daha iyi. en azından kulübün itibarı zarar görmez. spor izlemek isteyen seviyeli galatasaray taraftarı kitle de zaten gs tv'yi izlemediğinden reyting olarak da bir kayıp olmaz hani.