bir beşiktaşlı olarak başarıların yaşandığı zamanda da galatasaray'ın sönük kaldığı şu zamanlarda da gurur duyduğum geçmiştir, türk'ün adı futbol tarihine ilk kez o zaman yazılmıştır (ardından dünya kupası 3.lüğü)
kimsenin unutmaması gereken bir şey vardır ki üzerinden değil 7 yıl, 27 yıl da geçse galatasaray muhteşem olduğu kadar tekrar elde edilmesi de zor bir başarıya imza atmıştır. kupa tarihinde namağlup uefa şampiyonu olan ilk takımdı, hala da tek takımdır.
*
ancak ilginçtir ki real madrid'i 2-0 geriden gelerek 3-2 mağlup etmeleri de bana uefa şampiyonluğu kadar etkileyici gelmiştir, o maç ali sami yen'de yetenekten çok daha fazlası olduğuna inandırmıştır beni. bundan dolayıdır ki teknik direktörü de değişse, en iyi oyuncuları da gitse benzer bir başarıya bir türk takımı ulaşacaksa en yakın takım hep galatasaray gibi gelmiştir bana ve tahminimce uzun süre de böyle gelecektir. bu takımı başarılara götüren yetenekten çok galatasaray ruhudur, kimi zaman doruk noktasına ulaşmış, kimi zaman içerilerde kalmış; ancak hiç kaybolmamıştır.
takımın şu anki kötü dönemini ört pas etmeye kimsenin hakkı yoktur, bu takım böyle yönetilmeyi hak etmemektedir, bunlar tartışılmaz. ancak unutulmaması gereken bir şey vardır ki 20 yıl boyunca şampiyonlar ligine katılamasa da katıldığı yıl sami yen'e gelen rakiplerin yine bacaklarını titretecektir. bununla övünmek de onların hakkıdır, saygı duymak gerekir...
edit: 2002'de feyenoord da kupayı namağlup kazanmış, bu bilgi için
deget'e teşekkürler