görseller
gabriel batistutagabriel batistuta
gabriel batistutagabriel batistuta
belki ilginizi çeker
  1. · oha be prekazi
  2. · scudetto
  3. · attığı gole üzülen futbolcu
  4. · arjantin milli futbol takımı
  5. · filippo inzaghi
  6. · washigol
  7. · batigol
  8. · 27 kasım 2007 inter fenerbahçe maçı
  9. · günün başlıklarından şiir denemeleri
  10. · arjantinli olsun çamurdan olsun
gündem
  1. · uykusu olup da uyumayan insan
  2. · aşkın yedi seviyesi
  3. · üniversiteyi ingilizce okumayı marifet sanmak
  4. · 15 kasım 2009 galatasaray fenerbahçe basket maçı
  5. · 100 opera
  6. · 2012
  7. · yaran diyaloglar
  8. · küçük hedefleri olan basit insanlar
  9. · milletin diline dolansın diye gerzek reklam yapmak

gabriel batistuta  

sayfa  / 2
  1. uzun yıllar fiorentina forması giyen, roma ve interde de oynadıktan sonra şimdilerde kariyerinine katar'da devam eden arjantinli golcü...
    (where is my mind, 09.05.2004 13:57)
  2. kendine has yerden uzak kale direğinin alt köşesine vurarak attığı sayısız golle aklıma kazınmış arjantinli golcü. roma'dan sonra intere gitmiş bir sezon sonra da katar liginde bir takıma gitmiştir.hala da orda top koşturmaktadır.
    (sizzle, 09.05.2004 14:57)
  3. seyircilere yapılan sus hareketinin sahibi. bugünlerde moda oldu.
    (ben de öyle biliyordum, 19.09.2005 00:49)
  4. hem boca hem river'de oynadığından dolayı karakterinden şüphe ettiğim, ancak tüm arjantin halkının ona duydugu sevgi ve saygı yüzünden vardır bir bildiği dediğim topçu.

isa mesih'e çok benzer. hele saçları uzayınca aynısı oldu.
    (yallahtazyik, 28.12.2005 20:14 ~ 31.12.2005 02:33)
  5. (bkz: oha be prekazi)
    (mys, 28.12.2005 20:41)
  6. nou camp stadında takımı fiorentina 1-0 yenik durumdayken, fc barcelona taraftarları zafer şarkılarına başlamışken attığı güzel golle tüm seyircileri susturan, bu isteğini de sus işareti yaparak dört dönüp gösteren forvet. bana göre gerek oyun tarzı, gerek karakteri nedeniyle dünyanın gördüğü en iyi forvetlerdendir. golleri bulunup indirilip halı saha maçlarından önce izlenmelidir. süper lig maçlarından önce izlemenizi tavsiye etmiyorum çünkü batigol gibi bir golcüyü gördükten sonra maç size çok zevksiz gelecektir. veliahtı olarak gösterilen topçuların toplamı kadar yeteneğe sahip olduğundan henüz yerini doldurabilecek biri bence gelmemiştir. messi'yi maradona'nın veliahtı sayıyorum hesapta yanlışlık olmasın.
    (sarnar, 01.02.2006 01:02)
  7. winning eleven 4'te şutu 9 isabeti 9 olduğu için boş bırakılmaması gereken golcü. zira ne kadar markaj yapılsa da arkasında veron ve ortega olduğu için illa ki maç boyunca bir iki kere kaleciyle karşı karşıya kalıp karşı tarafın kelime-i şahadet getirmesine neden olacak türden. (bkz: gol makinası)
    (mys, 03.04.2006 11:33 ~ 11:35)
  8. (bkz: bırakmadı mı len hala bu herif)
    (orcinus orca, 03.04.2006 12:49 ~ 12:49)
  9. (bkz: http://www.batistuta.com)
    sitesi halen aktif durumda, bir çok fotoğraf ve duvarkağıdı bulmak mümkün.
    (petrucciante, 14.07.2006 23:03)
  10. arjantin milli formasıyla en çok gol atan oyuncu (56) ünvanına sahip efsane forvet oyuncusu. 1991-2000 yılları arasında 9 sezon giydiği fiorentina formasıyla 269 lig maçında 168 gol atmıştır. takım 1993 yılında serie b'ye düşünce fiorentina'dan ayrılmamış ve iki sezon serie b'de oynadıktan sonra fiorentina formasıyla serie a'ya geri dönmüştür. batistuta sahadaki performansının yanı sıra kulübe gösterdiği bu bağlılık sayesinde fiorentina tarfatarları arasında tanrısal bir statüye sahip olmuştur. bunun bir sonucu olarak 1996 yılında floransa şehrine batistuta'nın gerçek boyutlu bronz bir heykeli dikilmiştir. 2000 yazında 35 milyon dolar karşılığı roma'ya transfer olmuş ve takımdaki ilk sezonunda yıllardır hayalini kurduğu scudetto'ya kavuşmuştur. daha sonraları inter ve al arabi formalarını giydikten sonra 2005 yılında futbola veda etmiştir.
    (bardij, 29.08.2006 00:19)
  11. kız milletinin vakt-i zamanında vahşi güzel in bir bölümünde rol almasıyla ilgisini çekmiş futbolcu*.
    (1 ocak 2006, 30.01.2007 21:10)
  12. sensible world of soccer'de fiyatı 10 milyon pound olan topçu. hey gidi günler hey, gözünü sevdiğimin amigası.
    (adsız, 04.07.2007 00:22)
  13. bir futbolcuda bulunması gereken bütün özellikleri bulunduran efsane. serbest vuruş tekniği, güçlü fizik, üstün teknik kapasite, hız(özellikle gençken attığı gollere dikkatle bakılırsa kendisi 10 metre koşarken yanındaki adamın en fazla 5 metre koşabildiği bir çok pozisyonda görülebilir), iki ayağını da aktif olarak kullanabilme, yüksek hava hakimiyeti, zeka, vefa(fiorentina ikinci lige düştüğünde takımını satmamıştır ve bir sonraki sezon tekrar üst lige taşımıştır), liderlik, karizmatiklik ve daha nicesi...uğruna fiorentinanın kentine heykeller dikilmiştir ancak yamulmuyorsam roma transferi sonrası taraftarlar bu heykeli yıkmışlardır...yine en çok üzüldüğüm bir diğer nokta da fatih terimin fiorentinaya geldiği sene takımdan ayrılmış olmasıdır.
    (petrucciante, 19.08.2007 09:55 ~ 09:56)
  14. (bkz: batigol)
    (eskiunited, 19.08.2007 10:27)
  15. an itibariyle trt-2'de belgeseli yayınlanan arjantinli futbolcu...
    (van den budenmayer, 19.08.2007 16:52)
  16. (bkz: batiusta)
    (galliani, 05.09.2007 18:08)
  17. dünyanın gördüğü en iyi futbolculardan biridir. gerek oynadığı futbolla gerek karizmasıyla herkesi kendine hayran bırakır.
    (hayri potur, 30.12.2007 14:21)
  18. tuncay'ın anlamlı anlamsız her golden sonra sus işareti yaptığını görse, bu hareketi icat ettiği için üzülürdü muhtemelen.

o bir efsanedir, batigol'dur. sus işareti yaptığında old trafford'da fiorentina formasıyla son dakikada tribünleri hakkaten susturmuştu, tuncay gibi skoru 4-2 yaptığında anlamsızca yapmamıştı işaretini. tuncay her sus yaptığında batigol'ü düşünüyorum, içim bi sızlıyor, üzülüyorum.
    (eomer, 30.12.2007 15:31)
  19. çocukluk kahramanım.

arjantin milli takımında daha çok sevdiğim adam. uzun saçlarıyla ve sağlam duruşuyla her daim futbolda en iyi golcü benim, diyebilecek topçu. ne maradona ya da pele gibi ilah, ne de arjantin'in diğer yıldız adayları kadar göz önünde. hep mütevazı, hep çekingen. ama illa ki golcü. bir kamyon gol atar ama yine de önemli değildir. işini yapar. çocukken yapılan maçlarda "ben batistuta'yım oğlum" kavgasının müsebbibi. halının kenar çizgileri saha çizgileri olarak kullanıldığında, parmakla ve bilyeyle oynanan maçlarda ileri mevkinin değişmez ismi. batistuta hep "benim takımımda" olsun istediğim adam. gece gece kendisine aşk mektubu yazacak değiliz ya, idare edin artık...

bati-gol!
    (şiirbaz, 22.01.2008 02:22)
  20. katar'a gitmeden önce her transfer döneminde galatasaray ile adı geçen futbolcu.
    (schogetten, 22.01.2008 02:59)
  21. romalılara göre "onore al re leone".

bir de şöyle bir videosu mevcuttur;

http://www.youtube.com/watch?v=Ik21uKvz8WM

iş bu videonun en can alıcı noktası 3:19 itibariyle başlar.buyrun bakalım gol anonsu nasıl yapılırmış.
    (guanoapes, 07.03.2008 00:32)
  22. roma-fiorentina maçında eski takımına attığı gol sonrası hüngür hüngür ağlayan,gerçek futbol aşığı adam ayrıca floransa'da stadın önünde heykeli varmış galiba ki bence hak bunu hak etmiş bi futbolcudur.
    (rnoktaunokta, 05.03.2009 22:33)
  23. futbolun ilahlarından biri olmasına rağmen oturup futbol maçı izlemeyi hiç sevmezmiş. zaten futbolu bıraktıktan sonra da tek maç izlememiş, hoş oynarken bile izlemezmiş de. son zamanlarda da polo sporuna merak salmış at üstünde ki, yakışır.
    (eomer, 05.03.2009 23:03)
  24. sensible world of soccer in 10 milyonluk adamı, daha doğrusu adamıydı.
    (adsız, 05.03.2009 23:20)
  25. batigol şu dünyanın gördüğü en baba futbolculardan biridir. onun için fiorentinalıydık.şimdiki arjantinli yerden bitmelerin hiçbirinin vermediği futbol keyfini bu adamdan aldık biz . güzel yıllardı . finishing , shoot power gibi terimlerin en kallavi adamıydı batigol. gol atmak için ceza sahasına girmek gerekmediğini öğretti bu adam bizlere. target man deyimi herhalde bu adam sayesinde ortaya çıkmıştır . at topu batigol'e arkana bakma mutlaka bi atraksiyon olur . futbolunun son yıllarında türkiye'ye gelse ne iyi olurdu . fener ,galatasaray , adana demir hiç farketmez mutlaka izlemeye giderdim bu adamı. ama olmadı . kısmet değilmiş mutluluk.liseli kızlarımızın kaçırdığı güzelliktir aynı zamanda . bekıım diye dolanan liseli yavrularımıza bu adamın karakalem resmini göstersek bile kafidir .
    (lost wisdom, 02.05.2009 16:53 ~ 16:55)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil