|
|
- çok başarılı bir oyuncu olmasına rağmen, şöhreti hep anlık olan bir insan.bir dizide oynarken yıldızı parlamakta o dizi bittiğinde ise ortadan kaybolmaktadır. şu sıralar canım benim adlı dizide ailesine çok düşkün belediye başkanını canlandırmaktadır.
- duvara karşı filminde mükemmel bir oyun çıkarmış olan insan.
- başarılı oyuncularımızdandır. fatih akın'ın favori oyuncularındandır. türk sinemasında kanser hücresi gibi her filme bir şekilde bulaşan mehmet ali erbil vb oyuncuları da düşünürsek değerini daha fazla anlarız güven kıraç ve onun gibi oyuncuların. ancak takva filminde pek başarılı değildir kendisi, çakma olduğu 1 km den belli olan bir sakal son derece başarısız zikir sahneleri hayal kırıklığı yaratmıştır.
- (bkz: banka şubelerine gidip gelmeyi hiç sevmem)
- türk sinemasının aranılan isimlerinden kendisi. tarikat müridi, gay, pezevenk gibi uç rollerin bile altından başarıyla kalkmıştır. artık başrolde görmek istiyoruz.
- masumiyet, laleli de bir azize ve salkım hanım ın taneleri filmlerinde (üç filmde birer sene arayla çekilmiştir.) rollerinin hakkını fazlasıyla vermiş oyuncu.
- son yıllarda mehmet ali erbil ile birlikte en çok filmde rol alan kişidir. ama mehmet ali erbil'in aksine filmin sadece hasılat değerine değil; sanatsal değerine de katkı yapar.
dizi oyunculuğunda ise sinemada gösterdiği başarıyı yakalayamaktadır. taşların sırrı ve gönül dizileri tek kelimeyle felakettir. sözün özü, güven kıraç gibi bir oyuncuyu, 3. sınıf dizilerde değil de, üst düzey sinema filmlerinde, filmin kalitesini parlatırken görmek isteriz.
- halk masalı yeditepe istanbul dizisinin berber remzisi, yusuf'un kadim dostu.
- yanlış bilmiyorsam kendisinin bir sürücü kursu vardır. adı bebek güven sürücü kursu.
sitesi için (bkz: http://www.a2b.com.tr/).
- türk sinemasının son dönemdeki kalbur üstü birçok filminde rol almış başarılı oyuncu.bu sene zeki demirkubuz tarafından çekilen kader'in karstaki galasında giydiği "punk is not dead" sivitiylede beğenimi kazanmıştır.ayrıca son dönemde c blok yayıncılıktan "hepimiz aşkın altında oturuyoruz" adlı bir şiir kitabı da çıkmıştır.
- (bkz: gökhan kıraç)
- meltem cumbul'un sınıf arkadaşı olan,fatih akın yönetmenliğindeki filmlerin değişmez yan karakter oyuncusu.başarısının altında yeteneğinin yanı sıra çok fazla çalışkan olması yatmaktadır.
- 1968 doğumlu, m.s.ü devlet konservatuarı tiyatro bölümü mezunu kişidir. masumiyet(zeki demirkubuz), lalelide bir azize(kudret sabancı),salkım hanımın taneleri(tomris giritlioğlu),duruşma(yalçın yelence),duvara karşı(fatih akın),gönül yarası(yavuz turgul) ve takva(önder çakar) gibi kült filmlerde rol almış oyuncudur. en son filmlerinden takva'da, başarılı bir oyunculuk sergilemesine rağmen zaman zaman izleyicileri biraz abartılı duran oyunculuğuyla güldürebilmiştir.gönül yarası ve duvara karşı'daki oyunculukları da keza takdire şayandır.
- bu sezon beyazıt öztürk ile cnntürk'de program yapmaya başlamış usta oyuncu.
kendisinin ilk canlı yayın sunumu mudur ,bilmem ama ilk programda çok sessiz kalmıştır. bu yüzden program sadece beyazıt öztürk odaklı bir program havası vermiştir.(ceyus, 04.10.2007 23:20)
- türk sinemasının kadrolu oyuncularındandır.
son dönem türk filmlerinde içinde onun rol almadığı bir film varsa anlayın ki bir yanlışlık olmuş, yönetmenin dalgınlığına gelmiştir.
tamam yetenekli adam ona bir lafımız yok.
ama bu ne be kardeşim!... aynı rolleri oynayabilecek bir allah'ın kulu daha yok mu bu piyasada! sanki kültür bakanlığı yapımcılara "bu adamı filminizde oynatın, bütçeniz benden" diye kampanya başlatmış. ben güven kıraç düşmanı değilim yanlış anlaşılmasın ama yeni yüzler ve genç yetenekler istiyoruz. konservatuarlarda dirsek çürüten binlerce delikanlı var. ne cevherler, ne şener şen'ler, ne şevket çoruh'lar, ne türkan şoray'lar var kim bilir!...
kameranın önünden azıcık çekilseniz de bu çocuklardan da bir ikisini ekranlarda görebilsek
not: bir de " güven kıraç alana meltem cumbul bedava" durumları var sinemamızda.
çok tuhafıma kaçıyor sözlük!
- takva filminde, erkan can'la birlikte sanatının doruk noktasına ulaaşmıştır.. bir rolü en fazla bu kadar güzel oynayabilir bir insan.. zikir sahnelerinde kopmalar, anlık duygu değişimleri... çok kaliteli bir oyuncu... ama onun da kıymetini artırması için elmas gibi olması gerek... her filme her diziye atlamamalı... böylece değeri altın değerinden, na böyle kafam kadar elmas değerlerine çıkar... duy beni güven kıraç sözüm sana...
- duvara karşı filminde ki roluyle beni benden almış hâkulade kişilik. hele birde "ne ağlarsın benim zülfü siyahım" şarkısını" seslendirir ki o filmde, insanı kendinden geçirir. güzel oyuncudur vesselam.
|