|
|
- ferhunde hanımlarda ferhunde'nin evde kalmış can dostunu oynarken daha sonra, ikinci bahar'da aşkından gözü dönmüş bir kadını canlandıran, en son olarak da zerda'nın kötü kaynanası sultan ana'yı canlandıran tiyatrocu.
- suzi* olarak tanıyıp sevdiğimiz* tiyatrocu.
(viola, 14.04.2005 15:22)
- son olarak kurtlar vadisi'nin öldürülen baronu mehmet karahanlı'nın eşi nergis karahanlı'yı canlandırmaktadır.
(balta, 14.04.2005 15:30)
- ikinci bahardaki afet-i devran neriman karakterine bürünüp şu repliği okuyuşu bile kendine hayran bırakmaya yeten tiyatrocudur;
"nerede biliyor musun afet-i devran neriman, sen beni hiç tanımıyorsun, herşeyi gördüm ben kızım, izmir pavyonlarının en birinci kadını bendim, pavyon dedimse bildiğin pavyonlardan değil, günümüzün en kral gazinolarından yani, iskarpinlerimden şampanya içtiler, bütün servetlerini önüme serdiler, bir tanesi benim uğruma canına kıydı; herşeyi yaşadım ben herşeyi debdebe-i ihtişamı gördüm, gazinolar kapandı benim için, silahlar atıldı, uzun lafın kısası sen benim dengim değilsin kızım, sakın benimle aşık atmaya kalkma, uzak dur ali haydardan anladın mı uzak dur, yoksa pişman olursun, o artık hayattaki tek amacım, tek temiz kalmışım, sırtımı çekinmeden dayayacağım tek insan, ondan uzak dur"
- tanışsak çok iyi anlaşırmışız gibi gelen,çok sıcak bulduğum,susam sokağı'nın zehra teyzesi,ferhunde hanımlar'ın suzisi.istanbul'a transfer oldu,dizilerde oynadı,şöhreti arttı ama hiç ödün vermedi.kaliteli yapımların iyi oyuncusu.
- "mükemmel oyuncu" sıfatına en layık sayılı isimlerden biri.
- tiyatro ve oyunculuk tekniğinden bir haber olan insanların bile kendisinin oyun gücünü ve tekniğini anlayabildiğine inandığım, gerçekten insana büründüğü karakteri yaşatan ve tanıtan bir oyuncu.
- yaprak dökümünde muhteşem oyunculuğuyla gerçekten izleten isimdir.sanki rol yapmıyor da kendisi.tiyatrocu olduğunun hakkını veriyor hakikaten,yaratıcı,şen kadın.
- (bkz: zehra teyze)
(bkz: susam sokağı)
- (bkz: oyuncu) ! (bkz: sanatçı) !
hem de en hasından !!
nedir oyuncu ? büründüğü kişiliği karşısındakine (gerçekten o'ymuşcasına) aktaran.
tek tip oyuncular vardır ki bazıları hep aynı (ya da benzer) karakterleri oynayıp bi zaman sonra o karakterle özdeşleşip kendi benliğini bile kaybederler.
(bkz: kadir inanır)
hangi projede hangimizi gülmekten kırıp geçirmiştir?? bir travestiyi oynayabilir mi? hadi onu geçtik kötü adam oynadı mı (oynar mı) ?
...?
...?
veya (bkz: nejat uygur) veya bir çok yurdum erkeğinin "hastasıyım" dediği (bkz: hülya avşar) veya bu liste uzar ha uzar...
çıkan sonuç ne bencileyin?
güven hokna usta onlardan değil ! hem de hiç !
(bkz: şener şen) , (bkz: haluk bilginer) , (bkz: metin akpınar) , (bkz: güven kıraç) , (bkz: demet akbağ) v.s.
yukarıdaki giri ler doğrular beni.(anty, 04.04.2008 07:24 ~ 08:41)
- o kadar harika bir oyuncudur ki kurtlar vadisindeki nergis karahanlı ile yaprak dökümündeki hayriye hanım'ın aynı kişi olduğunu uzun bir süre anlayamadım.
ya da televizyonu götümle seyrediyorum.
|