gündüz vassaf 

adana çık aradan

1. cehenneme övgü adlı kitabın yazarı.
    (headfucker, 14.05.2004 19:42)

2. 1946’da abd’de doğan gündüz vassaf, liseyi istanbul robert koleji'nde tamamladıktan sonra 1968’de george washington üniversitesi’nde psikoloji eğitimi görmüştür. 1977’de ankara hacettepe üniversitesi’nden doktorasını yapmış olan gündüz vassaf, uzun bir süre ankara üniversitesi mediko-sosyal merkezi’nde öğrencilere psikolojik danışmanlık yapmıştır. uluslararası psikologlar konseyi yönetim kurulu üyeliğinde bulunmuş, 12 eylül askeri darbesinden sonra öğretim üyeliği yaptığı boğaziçi üniversitesi’nden istifa etmiştir. o tarihten sonra kasel, bremen ve marburg üniversitelerinde öğretim üyeliği, kanada’da mcgill üniversitesi center for developing area studies’te konuk akademisyen, amsterdam’da averoes stichting’de klinik psikolog, viyana’da ınstutude für hohore studium’da konuk araştırmacı olarak bulunmuştur. gündüz vassaf’ın yayımlanmış olan kitapları:

-zekâ ve zekâ testleri nedir ne değildir?
    -temel zihin yetenekleri testi
    -introduction to psychology
    -wir haber unsere stimme noch nicht laut gemacht
    -cehenneme övgü: gündelik hayatta totalitarizm
    -cennetin dibi: modern zamanda eğlencelik hayat
    -annem belkıs
    -40 yıl önce 40 yıl sonra amerika - rusya
    -daha sesimizi duyurmadık almanya'da türk işçi çocukları
    (adanus, 24.04.2006 10:50)
  3. oldukça garip bir yazardır örneğin cehenneme övgü adlı kitabında seçme özgürlüğünün insanları tutsaklaştırdığını savunur, ya da kahramanlara karşı çıkıp hainleri savunur ve bunları o kadar etkileyici yapar ki ister sen de inanırsın adamın yazdığına... ayrıca cennetin dibi adlı bir kitabı daha vardır ki ben etkisinden anca bir ay sonra kurtulmuşumdur. düşünceleri şeytanın avukatlığını yapar gibidir, ama aslında tam olarak öyle değildir. anlatılması güç bir insandır, en iyisi kitaplarını okumaktır.
    (ayyasprens, 04.06.2007 17:03)
  4. "inanın, kiliseye, camiye gitmiyorsanız bedava diyedir. türümüzün bir özelliği bu. bir yandan beş para etmeyen şeylere dünyanın parasını verir, bir yandan da maddi değeri yok diye dünyanın en güzel şeylerinin bedava olduğunun farkına varmaz ya da küçümseriz."

cümlesinin sahibidir.
    (theuthras, 10.06.2007 23:08)
  5. tarihe , çocukları kirleten savaşlara, siyasilere, açgözlülere, korkaklara... dair söyledikleri ve haklı tepkisiyle içe döndüren yazardır.

"tek becerebildiğimiz, yarattığımız cehennemde daha çok yaşansın diye insan ömrünü uzatmış olmamız." cümlesi ile düşünce sistemini ortaya koyar naçizane.
    (marlasinger, 11.06.2007 22:18 ~ 22:19)
  6. cehenneme övgü kitabinda 'insanlar gündüz hayatta kalmaya calisir, geceleri yasar.' diyerek anneme cesitli cümlelerle anlatmaya caliştiğim gündüz uyuyup geceleri yaşıyor olma durumumu bir cümlede aciklayabilmemi sağlamış, okunası yazar.
    (mormenekse, 04.07.2007 17:21)
  7. "tarihi yargılıyorum" adlı kitabın yazarı...
    (yeşilşair, 05.08.2007 10:03)
  8. bir ankara pazarında leman'da,bebek gülüşlünün hediye ettiği 'cehenneme övgü' kitabının yazarı.
    kitabın ilk sayfalarında cicero'nun ;
    'işin saçma tarafı,en saçmasını bile filozofun birinin çoktan söylemiş olması.'
    alıntısını okuyup gülümsememizi sağlayan zat-ı muhterem.
    (umde, 24.06.2008 11:57)
  9. radikal gazetesinde pazar günleri 'uçmakdere' başlıklı köşenin yazarlığını yapmaktadır.
    (ağula, 26.08.2008 14:37)