|
|
- yazının ciddiyetine dikkat çekmek için, saçma sapan bir mevzua statü kazandırmak için, "ey okur ben senin bu görmediğin olayları görüyorum ve sen öğren diye yazıyorum" şeklinde bir haykırış amacıyla kullanılan giriş sözcüğü.
beceriksizce yazılmış, alt metni olmayan, neresinden tutarsanız dağılacak yazılarda özellikle kullanılırlar. okuyucunun gözünü boyamak, dikkatini dağıtmak amaçlıdır. yazar da farkındadır durumun. kendine kendi içinde bir güven verme arzusunu dizginleyemez ve aylar-yıllar süren sosyal tespitlerini biz cahil insanlarla paylaştığı an gelir. "günümüzde eksi oy bazı yazarların kılıcı oluverdi" şeklinde bir cümle ile okuyanlar teslim alınır. sözü geçen bu sosyal tespitler, televizyonlardan ve üst-alt komşulardan ileri gidememiştir. yeni nesil internet ortamından da tespit yapıyor günümüzde.saatlerce mehmet ali erbil izleyip "hah hah p.şt bu ya" diye gevrek gevrek gülen çok bilgili ve dopdolu aydın kişilik hemen oturur klavyenin başına "günümüzde mehmet ali erbil çok zararlıdır" diye girer mevzua. e ne olur? millet teslim. "allaaaah! koşuuun günümüzde diye başlayan tespit yapıldı!" lan kimi skiosunuz afedersin. bayan bak ağzına sıçarım lan
günümüzde diye başlayan yazılar kaypaktır, ciddi görünme çabası kadar bir insanı aşağılayan duruma geçirilmiş maskelerdir ve günümüzde sözcüğü ile ancak güneş gazetesinde 8. sayfada bulunan dünyanın en gerekli soruları başlıklı bölümdeki sorular yanıtlanabilir.(bunu kontrol etmeyin sakın)
"günümüzde seks çok güzel bir şeydir. kahrolsun süt ve süt ürünleri. toplum çok şerefsiz günümüzde, özgürlük, che guevara." şeklindeki yazılar yazar tarafından tahmin edildiğinin aksine kendisine statü kazandırmayacak, değişik mekanlarda bambaşka kapılar açmayacak, takdir edilme arzusunu tatmin etmeyecektir. ancak başka bir günümüzde canavarı tarafından "helal olsun be" şeklinde bir övgü alabilir. o hep gıptayla baktığı, ama yanlarına televizyon programları ve dizileri izleyerek yaptığı tespitlerle ulaşmaya çalıştığı etrafı karanlık kulesinden izleyen kişilerse yazdıklarına "asdasd" şeklinde tepkiler vereceklerdir.
"günümüzde bir takım olaylara kızan yazarların yazdığı uzun ve anlamsız giriler gerçekten çok kötüdür. buna ek olarak…"(ucurtma, 04.07.2006 02:35 ~ 02:44)
- dandik lise kompozisyonuna başlama şekli
- (bkz: insanlığın başlangıcından beri)
|