göz görmez beyin görür 

adana çık aradan

1. kişinin kendi dünyası içersinde büyüyebilmesi için kabul etmesi gereken , birincil derecede önem taşıyan hadise. ekstra olarak "hayatım çok iğrenç , çok monoton , hiçbirşey istediğim gibi olmuyor , ölmek istiyorum.." tarzı şikayet cümlelerine devadır.

gerçekleştirilmesi zor olsa da gerçekleştiği an insanı tarif edilmez mutluluklara gark eder. aslında bu zorluğu da insanların ölümcül üşengeçliklerine bağlayabiliriz. etrafımda olan çoğu insan (sizi bilmiyorum) farklı zeminlerde gereksiz yere acı çekmenin saçmalığından bahsetselerde , evlerinde bir fincan kahvenin içine zilyon adet acı sığdırabiliyorlar.(ve tabi gereksiz yere.. kaşıntı mı denir yahut başka birşey mi bilemiyeceğim..)

kısaca faydalıdır. biraz çaba sonucunda alınan nefes bile daha lezzetli gelecektir. (bkz: yaparsan olur)
    (chinaski, 13.03.2007 23:44)

2. göz, ışığı odaklayıp elektriksel verilere dönüştürür ve sinirler vasıtasıyla taşınan bu veriler, beyinde görüntü olarak adlandırdığımız hislere dönüşür. göz ile beyin arasındaki sinirlerin zarar görmesi, ışığın gözde odaklanmasını engellemez ama elektriksel veriler beyne ulaşamadığı için görme olayı gerçekleşemez. yani aslında gördüğümüz şeyler gözümüzde değil beynimizde oluşmaktadır. göz sadece görüntünün beyne ulaşmasında bir araçtır.

(bkz: biyoloji girilerini girmeyi biyologlara bırakmak)
    (bkz: ne gerek var)
    (bkz: lise biyolojisi)
    (fox mulder, 16.07.2007 23:50 ~ 23:50)