göt olmak   

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. ebleh olup söylenen sözün ardında kalamamak, ortada kalmak gibi anlamlara gelir. arkadaş ortamlarında bol bol rastlanır. ayar almak da bu kategoriye girer.
    (azureel, 23.03.2004 05:18 ~ 05:22)
  2. sarhoşluğun bi ileri safhasına verilebilecek isimdir.(bkz. alkolün katsayıları)
    kontolü tamamen kaybetmek, kusmak, mantıksız gülme ağlamalar, düşme kalkma, kusmukta yüzme gibi haller bu durumda görülür. mümkünse yakınınızda hemcinsiniz sağlam bi arkadaş bulunması tavsiye edilir. bu vakitlerde karşı cins ile "yakın" olarak temasta bulunulabilir ilerisi için tehlikelidir.
    (azureel, 23.03.2004 05:25)
  3. bir başka deyişle dumur olmak...
    (edinburgh, 24.03.2004 15:58)
  4. (bkz. içinde patlamak)
    (lethe, 02.04.2004 13:51)
  5. bu duruma uğrayan kişinin alnından çenesine doğru bir çizgi inmeye başlar. bu işlem bittikten sonra da surat bu çizgiden iki loba ayrılır. suratın normal hale dönme süresi göt olmanın derecesine bağlıdır. karşısında göt olunan kişicanları yeniden görme durumunda surat tekrardan iki loba ayrılabilir.
    (rasputin, 02.04.2004 14:11 ~ 14:11)
  6. tongaya düşmek
    (sensey, 02.04.2004 15:09)
  7. (bkz. gol olmak)
    (jethrotull, 01.08.2004 01:06)
  8. bir başka anlamıyla,bu da sana kapak olsun
    (bettyboop, 01.08.2004 23:21)
  9. çalışılmadan girilen ve dolayısıyla kötü geçen sınavın ardından duyulan his
    (netmen, 15.12.2005 21:35)
  10. ingilizce kitabında 4-5 bilim adamının fotosu vardır hoca da bunların isimlerini sormaktadır benim arkadaş ile hoca arasında geçen diyaloğu gelin hep birlikte izleyelim;

+kuşum aydın ehehehe(sınıf da güler)
    -(arkadaşın sırasına yürüyerek gelir sınıf sessizdir)manyak mısın oğlum ya,çok mu özeniyorsun kuşum aydına?
    +(sınıf kopar arkadaş sırıtır)
    (squadron, 15.12.2005 23:00 ~ 23:06)
  11. bir erkek için karşı masadaki kızın kendisini değil yanındaki arkadaşını kestiğini anladığında hissettiği durumun mastarı.
    (orcinus orca, 15.12.2005 23:16)
  12. meseleyi bir örnekle açıklayayım;

13 yaşındaki yeğenimin, ders çalışmasına engel olduğu için bilgisayara şifre koymuştum. velet cin gibi, o yüzden hem onun bulamayacağı kadar zor hem de benim unutmayacağım kadar kolay bir şifre için baya bi düşündüm.

neyse, bu gün işten gelince taşşak geçmek için;
    ben: "naber la işeyaramaz açtın mı bakiim bilgisayarı"
    diye sorunca, "ya dayı şifre koymuşsun yaa" cevabını bekliyordum.
    ama velet pis pis gülerek;
    yeğen: ya dayı şifre koymuşsun, ben de f8 le açıp, güvenli modda şifreyi kaldırdım.
    ben: iyi bok yedin eşşoğlusu. şimdi de siktir git ders çalış, kırmayım kafanı.

göt olmak işte böyle birşeymiş. ava giderken, 13 yaşındaki bir fırlama tarafından avlanmakmış. cümle içinde kullanmak gerekirse;
    "ben bugün göt oldum".

ek: yaff biri yardım etsin, bu veletin kıramayacağı bir şifre koymalıyım. iş gurur meselesine döndü.
    (solti, 25.08.2006 22:56 ~ 23:08)
  13. bir an için hayata küsmek, kaçıp uzaklaşma isteğiyle dolup taşmak.

c: yaşı kemale ermiş chi
    k: 8 yaşındaki kuzen

k: chi gel satranç oynayalım.
    c: ahahah sen ne anlarsın be satrançtan velet! sen portakalda vitaminken ben satranç oynuyodum ahaha.
    k: ya uf canım sıkıldı hadi oynayalım.
    c: e iyi bari.
    (ne olduğunu anlayamadan chi mat olur)
    k: işte buna çoban matı derler.
    c: ha? ne? nası ya! ne matı? noldu?
    k: bi daha oynayalım mı?
    c: oynayalım. ama bu sefer yemezler. *
    (15 dakika sonunda chi yine mat olur)
    k: işte sana 2-0. atıp tutuyodun portakal vitamin filan diye. yenildin işte. halaaa bak nasıl yendim chi'yi.
    c: bi dakika noluyo ya! ben gerizekalı mıyım? yoksa sen süper zeka mısın? küstüm oynamıyorum.
    (chicaloca, 08.09.2006 13:29)
  14. (bkz: abandone olmak)
    (gibigibi, 31.10.2006 19:31)
  15. (bkz: karabiber tuz göt oldun sus)
    (gudu bet, 31.10.2006 19:40)
  16. insanları tanımlamak için kullanılabilecek bir sözdür.
    alakasız diğer tanımlama örnekleri için :

(bkz: mavi gözlü olmak)
    (bkz: güzel olmak)
    (bkz: cesur olmak)
    (bkz: izmirli olmak)
    ...vs

edit: yanlış anlaşılmasın yukarıdaki tanımlamaların göt olmak la alakası bulunmamaktadır. mavi gözlü olmanın ya da güzel olmanın göt olmakla ne alakası olabilir ki? göt olmak tamamen kişisel bir şeydir.
    (melodis, 31.10.2006 21:38 ~ 03.05.2007 17:34)
  17. iplenmemek, ortada kalmak, dumur olmak, umudu olmamak..vs kelime gruplarının yerine hangi cümlede kullanılırsa kullanılsın uyan kelimedir, hatta cuk diye oturur
    (seqtomik, 03.01.2007 00:31)
  18. rapidshare'de free ve premium seçeneklerinden premium olanın aslında şifre ya da üyelik istemediğini öğrenmek tarihe geçecek cinsten olurdu heralde.
    (tori, 05.01.2007 01:10)
  19. zordur. düşünün. her ağzınızı açtığınızda ya osuruk, ya bok çıktığını düşünün. bütün küfürlerin yarısının muhattabı olduğunuzu düşünün. en yakın komşunuzun bir penisle iki taşak olduğunu düşünün. sürekli üzerinize oturulmasından bahsetmiyorum bile. böyle birşey işte göt olmak. ama göt de olsa organ organdır.
    (easy company, 05.01.2007 01:40)
  20. kilitlenmek diye de tabir edilir. pek o duruma düşmemek gerekir. düşüren insanlarda pek değerli değildir ama hakedenede vermek gerekir orası ayrıdır.
    (istanbulbeyefendisi, 05.01.2007 01:51 ~ 01:52)
  21. bir nevi şizofren olmaktır çünkü sizin öyle sandığınız birşey aslında öyle değildir
    farkına varırsınız işte o durum boynunuzu bükerek ortamı terk etmek gururluca bir tavırdır...
    (beni de alın, 20.01.2007 02:14 ~ 02:14)
  22. yapabileceğinizi iddia ettiğiniz ve iddianızı yapamadığınız takdirde düşeceğiniz durum, mevki.

hemen bir örnek gelsin:
    bundan yaklaşık 13 yıl önce falan.. o zamanlar küçüğüm ve köydeyiz gene. neyse yaz tatillerinde, bizim beynamaz peder beni hocaya, sure öğrenmeye, gönderir. camii hoştur, ortam club*. kızlar ve erkekler falan, hep beraberdik. tabi orda* bile kızlarda gözümüz. her türlü maymunluk dizboyu amına koyayım. ben ve benim saz arkadaşları surelerle uğraşırken, bizden yaşça büyükler elif cüz okumaya geçtiler. tabi haliyle onlar bizden taşaklı cami içinde; ve biz de gereken saygıyı gösteriyoruz kendilerine.
    bu bizden yaşça büyük abilerden ikisi kardeş; ve birbirilerini kolluyor, haliyle. derken birgün cami önünde street fighters maçı gibi birşey oldu ve bu iki kardeş, babası olmayan, az yavşak bir çocuğu dövdüler. o da hemen gitti, 17 yaşındaki abisini çağırdı. aha da bir kavga bir kavga. ortam iyice club oldu, hatta club ötesi oldu. derken bu iki kardeşten büyük olanı diğer biraderlere aynen şu cümleyi kurdu: 'şimdi gidip ananızı sikicem. anam avradım olsun sikicem ananızı!' biz seyirciler için herşey çok güzeldi. iddia giderek büyüyordu. bunun üzerine diğer kardeşler de yemin edip, karşı tarafın analarını sikeceklerini deklare ettiler. iki taraf da bindi bisikletlere ve rakiplerinin analarını sikmeye gittiler. bizse maçın sonucunu bekliyoruz caminin önünde.
    ulan gelen giden yok. neyse ertesi gün oldu. evet haberler iyi idi. kimse kimsenin anasını sikememişti.
    işte efendim göt olmak budur.
    (askkolik, 20.05.2007 18:55 ~ 18:57)
  23. (bkz: önemli olan katılmaktı)
    (kaleydoskop, 27.06.2007 22:01)
  24. öyle bir şey olurki resmen kalınır bir şey yapılamaz işte bu göt olmaktır. insanı stop ettirir mal mal kalmasını sağlar. bir kelimeyle, verilen bir cevapla, yapılmayacağı iddia edilen ama yapılan bir işle meydana gelebilir. sezercik deyimiyle insanı piç gibi ortada bırakır.
    (jamesdean, 27.06.2007 22:14)
  25. (bkz: gün akşamlıdır)
    (istanbulbeyefendisi, 27.06.2007 22:48)
 sayfa  / 2