görmezden gelmek 

adana çık aradan

1. görmemiş gibi davranmak.
    (benign, 13.08.2004 14:01)
  2. sözlüğün içine s.çanlara karşı alınacak bir önlem
    (arch angel, 13.08.2004 14:12)
  3. görmemezlik olgusunu ortaya atan yanlış kullanım(görmemezilkten gelmek)ın doğrusu.görmezlikten de gelmek kullanılabilir.
    (zoko, 19.10.2004 23:05 ~ 29.06.2005 14:28)
  4. aylardır görmediğin birini-nedendir bilinmez-gördüğün halde kafanı başka yöne çevirmek hatta ardından da ortamdan uzaklaşma eyleminde bulunmak
    (new mohican is walk on water, 24.07.2005 16:56)
  5. (bkz: anlamlandıramamak)
    (new mohican is walk on water, 25.07.2005 19:38)
  6. birilerinin mutluluğu için yapıldığında olumlu,kendi mutluluğumuz için yapıldığında olumsuz sayılan bir davranıştır.
    (take me back, 25.07.2005 19:56)
  7. bazen hem kendin hem de karşındakiler açısından yapılması gereken şey.
    (dragonfly, 03.01.2006 22:10)
  8. (bkz: darwinin tersine evrim teorisi)
    (maloğlan, 05.03.2006 23:40)
  9. aşık ama utangaç kişilerin istemdışı yaptığı eylem.
    (bkz: aşık olup uzak durmak)
    (bkz: aşık olduğunu gizlemek)
    (bkz: aşık olunan kişinin yüzüne bakamamak)
    (pati, 31.05.2006 00:38 ~ 00:40)
  10. insanın hem kendisi hem de karşısındaki için yaptığı yanlış. görmezlikten gelinen şey her neyse büyür, dağ olur bir süre sonra ve iki taraf da o dağın altında kalır.
    (bkz: ben öyle biliyorum)
    (kum, 31.05.2006 00:56)
  11. (bkz: görmemezlikten gelmek)
    (arion, 08.12.2007 23:12)
  12. konuşman gereken ama konuşacak bir şeyin olmadığını farkettiğin kimselere mecburiyetten yapılan eylemdir.
    (poispolal, 08.12.2007 23:16)
  13. -abi sen bu kıza açılamadın mı hala?
    -şimdi şöyle oluyo...ıııııııı...kız beni görmüyor.yani onun gezegeninde benim gibi bir canlı yaşamıyor
    -abi çok garip şeyler söylüyorsun.nasıl ki ben anlamadım?
    -offf..kimse beni anlamıyor be gülüm,ziyanı yok.demem şu ki baktıkça arka tarafı görüyor.transparan hesabı
    -görmezlikten geliyor diyorsun yani
    -ben sana hayatımı anlatıyom,özelimi açıyom sen bana sözlük yazarı gibi davranıyorsun.ayıp olmuyor mu arıcan?
    -pardon abi ,kusura bakma bir an boş bulunmuşum.senden sözlük yazarı olmaz ,doğru söylüyorsun.
    (setheleh, 09.12.2007 00:02)
  14. eski bir dostun yapması halinde sizi türlü anılara zerk edecek eylemdir.

inci pastanesinde yediğiniz tatlıyı anımsarsınız. o yağmurlu gecede istiklal caddesinde nasil yürüdüğünüzü, size ağzı sarımsak kokan bir oğlana nasil da salakça aşık olduğunu anlattığını hatırlayacaksınız*. halbuki içiniz cız etmişti o an ve elinizden, dinlemekten başka bir şey gelmediği için kendinizi kırbaçlatmıştınız benliğinizde. kendi kendinizi yemiştiniz kaç gün...

mailinize düşen "olgunlaşmak" adlı powerpoint sunumunu hatırlarsınız. hani olgunlaşmanın size zarar veren eski arkadaşlarınızı görmezden gelmek olduğunu ve onlarla görüşmemeniz gerektiğini anlatan sözde can dündar imzalı, sözde hayatın öğretisi olan o yazıyı.

akşam öncesi beyoğlundan çıkmaya çalışmaktasınızdır, tüm gayretinizle. iş çıkışıdır. yorgunsunuzdur. bunalmışsınızdır. omuz sarsıntıları arasında birden onunla gözgöze gelirsiniz. gülümsersiniz. ona yönelirsiniz. hatta tüm o yorgunluğa rağmen, koşmaya başlarsınız. birden o yüzünü çeviri. hiçbir şey olmamış gibi kalabılığın arasına karışır. telefonundan ararsınız. meşgule düşürür. ikinci arayışınızda artık o soğuk sesli turkcell kadınıyla yalnız bırakmıştır sizi. zararlı bir arkadışlık olduğunuzu idrak edersiniz ansızın. lanetler okursunuz beraber oturduğunuz tahta sıraya, okuduğunuz üç seneye ve tüm anılarınıza.

akşam oturduğunuzda rakı sofranıza, ellerini hatırlarsınız. küçücük ellerini... gözlerini kırpıştırdığında aldığı sevimli hali ne kadar cok sevdiğinizi itiraf edersiniz kendinize. mırıldandığı şarkilar kulağınızı çınlatır ve sürekli tekrar eder beyninizde. el gibi şarkısı çalmaya başladığında radyoda, rakı bitmiştir ve elinizde cigaranızla, cehennemin kör kuyularından gelen depresyonun azrail gibi pencerenizde durduğunu fark edersiniz.

dışarda yağmur yağıyordur, gözlerinizden yaşlar.. hatırladikça istiklal caddesinin gece ışıklarını, hıçkırıklarınızı hiçbir zaman duymayacığını bilerek, ağlamaya devam edersiniz.
    (tariktuna, 28.02.2008 18:03 ~ 18:04)
  15. (bkz: ignorance is bliss)
    (jenesaispas, 28.02.2008 18:31)
  16. - oo arkadaş naber?
    - iyidir ne olsun. senden naber?
    - iyi ben de. geçiyordum uğrayayım dedim
    - nerden geliyorsun böyle?
    - görmezden geliyorum
    - ?!?!

şeklinde esprimsilere konu olma potansiyeline sahip söz öbeği
    (istemem yan cebime koy, 23.03.2008 00:20)