|
|
- yassıcalar, boynuzbükü, sarsala, bedrirahmi, kleopatra hamamı, tersane, göcek adası, hürriyet adası, zeytinli ada gibi meşhur adaları olan, çok güzel tatil beldelerimizden biri.
- oldukça sosyetik tatil merkezi.göcek porta da sahiptir.
- türkie'nin en temiz koylarına sahip sessiz sakin kafa dinlemek için ideal mekan.
- olduça özel ve bakir bir koydu eskiden göcek. sessiz sakin tatilini yapmak isteyenlerin, kalabalıktan artık bıkmış olanların yazın kendilerini attığı kurtarıcıydı ama burasıda keşfedildi inşaat makineleri tarafından. yaklaşık olarak mart ayına kadar eski sevimli kasaba olma özelliğini koruyan göcek 2 aydır tam bir inşaat alanı ve yapılan yeni göcek o kadar sevimsiz ve soğuk ki. halbuki göcek mitolojide bile büyüleyici olmasıyla anılan bir koydu. bal mumundan kanatları güneşe yaklaşnıca eriyen ikarus'un cansız bedeninin vurduğu o büyüleyici yerdi göcek .
(troke, 20.07.2006 23:38 ~ 29.03.2007 17:14)
- muğla-dalaman tarafından gelenlerin göcek'e ulaşım yolu önceden en yüksek noktasının rakımı 345 metre olan dağların arasından kıvrıla kıvrıla geçtiğiniz bir dağ yolu idi.ama şimdilerde göcek tüneli açılışını beklemekte. gerçi ücrete tabi bir tünel olacak ama o heyecan yaşamak istemeyenler eskiden önünüze kamyon denk gelmezse 10 dakikada indiği yolu 4 dakikada bitirecek. açılış işin rte beklenmekte.
(troke, 21.07.2006 00:04)
- türkiye'nin en güzel koylarına sahip tatil beldesidir
(mavio, 21.07.2006 00:15)
- toprağa yaklaşmaya başlıyorum yavaş yavaş dedirten yerdir. arkasındaki küçük çam tepeleri ve köşedeki benzinci görülünce garip bir neşe kaplar adamı. ufak ufak kıvrılırsınız denize doğru. kendine has çarşısını geçersiniz önce, deniz kabuklarından güzel kolye, küpe, bilimum takı imalatları bulabilirsiniz burada. sonra deniz çıkar karşınıza ve küçük koylar uzakta. eskiden çok daha sevimli bir yer olmasına rağmen hala güzeldir göcek. artık tüneli de var, daha çabuk ulaştırıyor toprağa.
- canımla sarıgerme sonrası gittiğimiz yer.
daha önce gitmemiştik ikimizde ve merak içindeydik.
gittiğimizde çoktan akşam olmuş ve hava kararmıştı.
tahminimizden daha küçük ve hareketsizdi.
şöyle ufak bir sahil gezintisinden sonra bir restauranta oturduk..
sevgilim güzel güzel demlendi rakısıyla ve ben araba kullanacağım için tek bir yudum içemedim.
garsonlar iyi geyik çevirdiler bu mevzuda' bi daha geldiğinizde ona tek yudum rakı yok siz lıkır lıkır içersiniz' diye.
göcek de artık aşina olunan bir yerdi artık bizim için...
|