|
|
- bilge karasu'nun bitmesini hiç istemediğimiz tapılası hikayeler silsilesi..her hikayede ayrı hayvan..içlerinde bir kedi..belki de en içlisi...kedi olmak vardı denilesi...
- "günlerden deniz, sulardan salı, yürürden vatos, yüzerden kedi..."
- candan erçetinin özleyen kedisi
(bkz. bahane)
- bilge karasu'nun her eseri gibi tekrar ve takrar okunacak eseri..
sadece edebi açıdan önemli değildir, enikonu insan olmayı öğretir. bir de nar ve incire gazel vardır ki.. tadından yenmez..
- ilk sayfasında en dogru masal anlamadan korktuğumuzdur yazan harika bilge karasu kitabı.
(freeaky, 20.03.2007 12:48 ~ 31.03.2007 14:03)
- "oyun"un anlatıldığı muazzam pasajlar hariç bir "dehlizde giden adam" vardır ki, almanca yazılsa 40ların sonunda prag'da, şimdi bir efsaneydi.
bilge karasu'nun kesinlikle ustaca kaleme aldığı deniz takıntılı öykü kitabı. muh te şem.
bir de o "kirpiye övgü"den şarkıcı josephine tadı gelmiyor mu, ah ah.
- bu harikulade kitapta yer alan usta beni öldürsen e adlı öykü barış pirhasan tarafından senaryosu yazılarak sinemaya uyarlanmıştır.
- dikkatle okunulası kitaptır. dikkatle okunulup ayıklanılası birbirine geçmiş paragraflar içerir . normal kitap okuma çizgisinden dışarı çıkarak okunur bu kitap. paragraflar alışılageldiği üzere alt alta okunmaz mesela. aynı hizada satır başı yapılmış paragraflar önce okunur sonra aradaki bi kaç parmak daha içten başlayan paragraflar okunur ki ben böyle bir anlatım tarzını ömrü hayatımda ilk kez gözdüm.
"oyunbitmezki/oyunbitmezki/oyunbitmezki..."
- -------------------------- spoiler --------------------------
dokuzuncu masal
"incitme beni"
herkesin,
kim bilir belki de ancak "çoğu insanın" demeli ya, giyinmek için uğraşıp didindiği bir dünyada,
insanların
arkalarını kat kat kalınlaştırmak için olmasa bile, kış aylarının acı soğuğu estiği zaman sırtını pek tutabilmek için çalışıp yaşadığı bir ülkede
soyunmaktan başka şey dilemeyen bir adamın masalı bu.
-------------------------- spoiler --------------------------
|