belki ilginizi çeker
  1. · itü gıda mühendisliği
  2. · ege gıda mühendisliği
  3. · tekstil mühendisliği
  4. · hem güzel hem sosyal hem mühendis olmak
  5. · kimya mühendisliği
  6. · anadolu üniversitesi çevre mühendisliği
  7. · trans yağ asidi
  8. · mühendislerin hatunlara yaklaşımları
  9. · havalı ders adları
  10. · 2 yıllık üniversitede okumak
gündem
  1. · okan bayülgen
  2. · kar yağarken hissedilen duygular
  3. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  4. · yeşim salkım
  5. · 27 kasım 2009 bursaspor galatasaray maçı
  6. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  7. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  8. · kuş dili
  9. · kings of convenience

gıda mühendisliği  

1. birçok insanın, öğrencilerine müstakbel birer diplomalı aşçı gözüyle baktığı bölüm
    (dibap, 24.03.2004 23:16)
  2. mühendislik dalları içerisinde üniversite öğrencileri baz alınarak yapılan bir araştırmaya göre kimya mühendisliği ile birlikte içinde en güzel kızları barındıranı.
    (togisama, 24.03.2004 23:19)
  3. (bettyboop, 27.07.2005 23:06)
  4. ilginç bir mühendislik dalı olup mezunlarına alakasız iki gıdayı karıştırıp fantastik yeni bir gıda yapma, kettle'da süt kaynatıp kettle'ı bozma, ödev yapmak için şok'a gidip birşeyler alıp içindekiler kısmına bakma gibi üstün yetiler kazandırır. kız-erkek oranının en acımasız (!) olduğu branşlardan biridir.
    (excalibur, 31.07.2005 21:31)
  5. (sebseb, 09.08.2007 22:10)
  6. otellerde her ne kadar kendilerini kalite mühendisi olarak tanıtsalar da hijyen sorumlusu olarak görev yapan meslek.
    (jugador, 10.10.2007 15:22)
  7. bu bölümden mezun olmama sayılı aylar kalmasına rağmen mezun olunca tam olarak ne yapacağımı hala bilmediğim bölüm.."ne bok yiyeceğim acep?" diye düşüncelere salmıştır efendim beni bu bölüm..
    (bacanga, 05.02.2009 14:22)
  8. 10-12 yıl önce bayağı popüler bölümdü. bir diğeri içi (bkz: tekstil mühendisliği)
    (sarc, 05.02.2009 14:23)
  9. yeni yasalarla beraber tüm gıda üretim merkezlerinde çalıştırılması zorunlu olduğu için son dönemde daha kolay iş bulabilen meslek. merdiven altı yemek fabrikalarında telefonlara bile bakanlarını tanıyorum.
    (kazulet, 05.02.2009 14:47)
  10. en asil duyguların insanlarını barındıran mühendislik dalı.

ülkemizde çevre mühendislerinin çektiği çileler ortada. keza kimya mühendisleri ve uzay mühendisleri de yaklaşık olarak aynı sıkıntıyı çekmektedirler ama en çok gıda mühendislerinin çektiği sıkıntı bana dokunuyor.

arkadaş ülkede yukarıda bahsi geçen meslek sahiplerinin yaptığı işi bilen kişi sayısı çok az. çevre mühendislerini manzara resmi çizen insanlar olarak düşünenleri gördüm, uzay mühendislerinin mezuniyet sonrası astronot kıyafetiyle dolaştıklarını sananları gördüm, kimya mühendislerinin öğretmenliğe puanı yetmeyenler olduğunu sananları gördüm hatta bu mesleklerle ilgili yüzlerce değişik yanılgı gördüm ama gıda mühendisliği çok daha vahim durumda halkın gözünde.

geçen gün tanık olduğum konuşma sonrası bunu daha da iyi anladım.

+otobüsteki bir erkek
    -otobüsteki bir kız

+senin bölüm neydi?
    -gıda mühendisliği
    +ay ne güzel, sen şimdi restoran açmayı düşünüyor musun mezun olunca?
    -yooo niye ki?
    +e aşçılık falan?
    -biz aşçılık okumuyoruz, biz de mühendislik okuyoruz sizin gibi. (gariban kızın duygularını bu cümlede hissetmemek mümkün değil).

neyse efendim açıklama yapayım;

gıda mühendisliği hakkaten bir mühendisliktir. mezunları aşçı, gurme, şarap eksperi olmaz. bir uçak mühendisinin aşçı olması kadar aşçı olma ihtimalleri vardır ama orası ayrı. ne iş yaparlar peki? aslında tarladan çatala gıdanın üretimi ile ilgilenirler mesela. bu üretimin daha verimli olmasını sağlarlar.bir gıda maddesinin üretimi için kullanılacak hammaddenin alınması, depolanması ve gerektiğinde düzeltilmesiyle ilgili optimizasyonları düşünür bu mühendisler. en düşük para kaybıyla en yüksek verimli gıda üretiminin geliştirilmesine ilişkin kafa patlatırlar. hatta kullanılmış gıda artıklarının geri dönüştürülüp verim artışının bokunu çıkarma üzerine de çalışabilirler. bir üretim tesisinde hijyenin sağlanması için de görevlendirilebilirler. yani anlayacağınız bayağı geniştir çalışma alanları.

gıda mühendisliği bölümü mezunları, tarım, orman ve köyişleri, sağlık, maliye ve gümrük; sanayi ve ticaret bakanlıklarında, belediyelerde ve özel sektörde proje mühendisi, işletme mühendisi, yatırım uzmanı, danışman veya kalite kontrol uzmanı olarak görev alabilirler. gıda mühendisleri, özel, konularda uzmanlaşmış gıda teknologlarından farklı olarak yukarıda belirtilen ünvanlarla kendi mühendislik alanlarının tümünü kapsayan konularda çalışabilirler. gıda mühendisliği yeni gelişmekte olan bir alan olduğu için bu bölüm mezunlarına ihtiyaç duyulmaktadır.yabancı dil bilmek koşulu ile özel sektörde yüksek ücretle iş bulabilirler.

daha ne olsun?
    (fakespeare, 09.05.2009 01:49)
  11. günün birinde fakülte içinde dolanırken bizim sınıflarını kulanmadığımız fakat idari bölümün olduğu d1 isimli binaya girdim. sınıfın birinin kapısı açıktı. bir de ne göreyim? iibf'den bi bölüm içeride ders yapıyor! yok hayır bu da olamaz çünkü ders kimya idi. noluo lan dedim bi mana veremedim, 50 kişi içinde yalnız 5 erkek olmasına. zira bina mühendislik fakültesinin binasıydı emindim.

sonradan öğrendim ki meğer elemanlar gıda mühendisliği öğrencileriymiş.
    (cuore sportivo, 22.11.2009 19:10)
  12. bu bölümde okuyan kızlar nedense taş gibi hatun oluyor.

bir nedeni olmalı, umj.. bebehum gel azicik opeyim senu!
    (dijital zikirmatik, 22.11.2009 19:12 ~ 19:12)
  13. (odalık, 22.11.2009 19:17)
  14. bu bölümde okuyan kızlar genellikle adama cinnet getiren tiplerdir.

özellikle 5 yıldızlı hoteller de görev yapanlar tam dayaklıktır.

haccp, iso [ şimdilerde iso 22000 kapsamında kalite ve haccp birleştirildi ] denetim, gıda güvenliği, ürün zinciri, özellikle yiyecek içecek departmanlarında background da gezmeleri ve her şeye karışmaları bık bık bık ötmeleri, prosedürler, talimatlar, check listler, mal kabül kriterleri filan derken adamı evrak ve bürokrasiye boğarlar ve birde utanmadan genel müdüre rapor ederler mk.şlkjşlkşlkjlk

departman müdürleriyle hiç iyi geçinmezler ve nefret edilirler.

o değil bir gün mutfak ta bir kasap, souce şefi veya bir aşçı başı tarafından canlarına kıyılacak haberleri yok..!!

edit: peşinen belirteyim işlerini çok iyi yaparlar ve acımasız olmazlarsa da başarısız olurlar.
    taviz verdikleri an kaybederler orası ayrı. ama biz yine de nefret ederiz. şlkjhgfasd
    (pink floyd floyd yaylalar, 22.11.2009 19:28 ~ 20:26)
  15. gıda üreten fabrikalarda kendilerini makine, elektrik mühendislerine amir gören modellerine rastladığım mühendislik dalı. yavaş.
    (bkz: mühendislik hiyerarşisinden bihaber olmak)
    (tarzan, 22.11.2009 19:56)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil