gıda kontrolörü   

adana çık aradan

1. ilgili konuda asgari lisans düzeyinde eğitim almış bakanlık tarafından eğitim verilerek yetkilendirilmiş olan kişiler *
    veya
    en az 4 yıllık lisans eğitimi almış ziraat, gıda, kimya, su ürünleri mühendisleri, veteriner hekimler, kimyagerler, biyologlar ile gıda bilimi konusunda en az yüksek lisans yapmış diğer meslek gruplarından resmî kontrolleri yapan yetkili makam tarafından, uzmanlık alanlarında kendi görevlerini yeterince yapmak ve resmî kontrollerin aynı şekilde yürütülmesini sağlamak üzere yetkilendirilmiş kişiler
    (beybabacan, 03.04.2006 17:32)
  2. -mesleki şeref, onur ve ünlerini daima koruyan *
    -denetledikleri firmalardan hiçbir mal ve hizmet talep etmeyen,
    -denetimde işletmeler ve işletmelerdeki çalışanlar arasında hiçbir din, dil ve politik amaçlı ayrıcalık yapmayan,
    - kararlarını mesleki bilgi, mevzuat ve vicdanlarının dışında hiçbir etki altında kalmadan veren,
    -denetim yaparken soğuk kanlılığını koruyup her türlü münakaşadan uzak durmasına rağmen, tehdit, darp ve kötü muameleye karşı yaptığı görevin ne denli önemli olduğunu ve vicdani sorumluluğunu bir an bile unutmadan hizmet veren,
    -yaptığı işin ne kadar zor ve zaman zaman da tehlikeli olması nedeniyle karşılığını hem maddi hemde manevi olarak alamayan,
    -tüm siyasi baskılara göğüs gererek yasal gerekliliği uygulayan (uygulamaya gücü yettiği ölçüde çalışan dersek daha doğru olur)
    -sofralarımıza güvenilir gıdaların girmesi için yeri geldiğinde (çok klasik olacak ama) geceli gündüzlü mesai mevhumu tanımadan çalışan;
    insanlar topluluğudur aynı zamanda.
    baştada dediğim gibi yukarıdaki özellikleri taşımayan istisnalar elbette çıkacaktır aralarında ama bu insanlar gerçekten * karşılığı olmayan bir özveri ile çalışmakta olduklarını unutmamamız gerekir.
    (beybabacan, 03.04.2006 18:00 ~ 25.02.2008 13:27)