insanların dertlerini dinleyen çözüm üreten, yeri gelince küsleri barıştıran sanal ablamız. cinsel konulara bakış açısı ile birçok insana ışık tutmuş, bir o kadarının da hayata geri dönmesini sağlamıştır.
ben 38 yaşında, kimya ögretmeni bir genç bayanım. üç ay kadar önce
kısmetim açıldı ve iyi niyetli bir gençle tanıştım. geçen hafta da
nişanlandık. mutluluktan uçuyordum ki dün laboratuarda korkunç bir sey keşfettim. nişanlımın bana aldığı yüzüğü denemek için civaya attım ve maalesef yüzdü. halbuki saf altının özgül ağırlığı civanınkinden fazla, yüzüğün batması gerekirdi. demek bana aldığı yüzük saf altın değil, öyleyse sevgisi de saf olamaz. şimdi ben bu civayı nişanlımın yemeğine koyup bu işi bitirmeyi düşünüyorum, ne dersiniz?
güzin abla' nın cevabı :
arşimet'in hayatına her yönüyle vakıf olduğunuz anlaşılıyor.
yalnız yüzey gerilimini hesaba katmamışsınız, civanın yüzey gerilimi
suyunkinden çok daha fazladır, böylece kendinden ağır cisimleri de kaldırabilir, çünkü o cisim batarken ortaya çıkartacağı yüzey için harcaması gereken enerji, kendi potansiyel enerjisinden fazla olabilir. ayrıca civanın saf olmama ihtimali de var, o yüzden ani kararlar vermeyin derim...
bir süre önce gazeteki köşesinde güzin ablanın sağlık durumundan dolayı kızı yazmaya başlamıştır. hatta uzun süre de düşünülmüştür köşenin adı değişsin mi yoksa aynı mı kalsın diye.
memleketimdeki en ünlü ablalardan biridir. dara düşen, ne yapacağını bilemeyen memleketim insanının dert ortağıdır, akıl danışmanıdır. allah onu başımızdan eksik etmesindir.
sevgili guzin abla,
ben 17 yasinda guzel bir kizim. bir suredir chatta tanistigim hakan ile konusuyoruz. hakan cok iyi cocuk. hatta beni ailesi ile bile tanismaya cagirdi. ama evde kimse yoktu, "simdi gelirler birer kola icelim" dedi. kolalarimizi icerken hakan birden uyudu kaldi.
guzin abla, acaba sevdigim cocuk hasta mi?
dertlere deva olmaya çalışan köşe yazarı.lakin bir kere şöyle birşey okumuştum köşesinde,
sevgili güzin abla biz birbiriyle çok iyi anlaşan iki yakın komşuyuz,ailecek görüşüyoruz...
biz şöyle bir karar aldık,kocalarımız bizden soğumasın ve bizi aldatmasınlar diye birbirimizin kocalarını baştan çıkaracağız ve böylece beni kimle aldatıyor diye düşünmemize gerek kalmayacak... tarzında devamını çok net hatırlamadığım bir yazı vardı ve beni o dumur senin bu dumur benim baya bir sürükledi peşinden.
sevgili güzin abla, ben 21 yaşında evlenmiş, ayrılmış bir genç kadınım. bir süre önce tanıştığım genç bir adama deliler gibi aşık oldum. onunla bir süre beraber olduk. ancak daha sonra o beni terk etti. üzüntümden neredeyse intihar edecektim ama sonunda öfkemi yenmek ve ondan intikam almak için hemen o sırada beni isteyen bir başkasıyla evlendim.
ama şimdi çok büyük bir hata yaptığımın farkındayım. bu evlilik beni çok mutsuz ediyor. üstelik ikinci evliliğim. yine boşanmak istiyorum ama kocam da benden vazgeçmek istemiyor. beni bir anlamda tehdit ediyor.
oysa ben onu hiç sevemiyorum. kocamın beni bırakmasını sağlamak ve benden soğuması için ne yapabilirim? yeniden mutsuz bir evlilik yaşamak istemiyorum.
21 yaşında, 1 adamla evlenmiş boşanmış, ikinci bir adamı sevmiş, o onu terkedince ona inat (ne demekse bu) gidip 3. adamla evlenmiş, sorduğu soruya bak bide haspa'nın: ne yapsam da bu erkeği başımdan defetsem. yaş kaç? 21.
güzin abla hanım hanımcık cevap vermiş. ben olsam ne derdim, bilemiyorum. biliyorum da işte, neyse.