|
|
- pendik'ten tuzla'ya doğru giderkenki mekan.
- ciks izmirlilerin mekanlarının bulunduğu semt
- izmir'in göztepe ile üçkuyular arasındaki sahil semti.sahilindeki kafeler izmir'lilerin yaz akşamlarında en çok tercih ettikleri yerlerdir.
- bursanın mudanya ilçesine bağlı yazlık belde gerçi artık kışları da yoğun bir nüfusa sahiptir, halk arasında burgaz olarak da bilinir
- adana'da da bulunmaktadır.göl manzaralı güzel apartmanların ve villaların bulunduğu bir mahalledir.
- çanakkale yakınlarında da vardır bir tane. denize yakın yerlerin genel ismi galiba, birkaç yerde daha duymuştum ben. genelde güzelyalı çevresi bol yeşillikli olur ve şimdiye kadar boku çıkmış yerlerdir.
- brezilya'dan çok fazla "taşmodel"(topmodel) çıkması dolayısıyla bu ülkeden olan güzel bayanlara verilen millet ismi.cümle içinde kullanalım...
adriana lilma güzelyadır.gisele bundchen güzelyalıdır.ana beatriz barros güzelyalıdır.ana hickman güzelyalıdır gibi...
- izmirin en güzel semtlerinden biri.hava güzelse sahili insan kaynar, çoluğunu çocuğunu kapan gider.sabahın erken saatlerinde yürüyüşe çıkmış teyzeler, ablalar görülür.
- tuzladan önceki istanbul semti.
- göztepe spor klübünün doğduğu, izmir in adı kadar kendi de güzel olan semti
- izmir'in denizinin kız, kızının deniz koktuğu tarihi semtlerinden biridir. ayrıca göztepe kulübünün doğduğu ve kalbi göztepe sevgisiyle dolu insanların yaşadığı semttir.
(maslow, 14.07.2007 04:44 ~ 04:44)
- bursa'nın ismi gibi güzel yerlerinden biridir. depremsellik açısından en tehlikeli bulunan nokta atışı bölgesidir. olası marmara depreminde yerlebir olması beklenmektedir.sadece açıklama yapan yetkililer yine her zamanki gibi beklemekle yetinmektedir.
- bursa'dan istanbul'a giden hızlı feribotların kalktığı limanın bulunduğu belde.
- çanakkale'nin denize girmek için en uygun mekanı mavi ile yeşil buluştuğu bir yerdir
- çanakkale'de bulunanında jandarma özel eğitim kampı bulunur ki burası kısmen karpuzkaldıran kampına benzemektedir. yeşillikler ve güzel bir deniz kıyısında 2-3 gün (fazla değil) güzel vakit geçirilebilir.
yalnız deniz çok mükemmel değil, rüzgarlı günler keyifsiz; uyarmakta fayda gördüm.
- istanbulla arasında hızlı feribot seferleri başlamasıyla daha da popüler olmuş şirin bursa ilçesi. burgaz olarak da bilinir. buradan istanbula * feribotla 75 dakikada gitmek mümkündür.
- içerisinde barındırdığı köprünün üzerinde "köprüyü sarı kırmızıya boyayın, biz de yazı yazmayalım - göztepe taraftarları" yazan izmir semti. efendim aslında bana da gayet mantıklı geliyor bu öneri. nasılsa sürekli göztepe taraftarları çiziktiriyor köprü üstüne sprey boyalar ile, sonra belediye gelip üzerine boya atıyor, dünyanın masrafı. e adamlar işte ne güzel çözüm önerisi sunmuşlar, mutlaka yapılmalı bu sarı kırmızıya boyama işi.
|