|
|
- size güzel gelen bir insanın başkasına çirkin gelmesi üzerine dayanacağınız sığınak.
-hamdi nebiçimdi lan o kız öyle kertenkele gibi
-askktr lan çok güzel kız o
-lan kız görmesem inancam puhaha
-olm güzellik göreceli bir kavramdır *
- (bkz: ben güzele güzel demem güzel benim olmadıkça)
- zevkler ve renkler gibi güzelliğin de tartışılmaması gerektiğini gösteren olay
- ismail yk'nın da buyurduğu üzre: benim beğendiğim beni beğenmez, beni beğeneni ben beğenmem.
- efendim gayet duygusal ve hissi açıdan yaklaşırsak olaya; insan için en güzel varlık onun sevdiğidir..daha ötesine güzel diyen ya ihanettedir ya da sevgide eksiktir..en güzel insan gözümde o'dur, o kadardır..her şey o'dur*
- bir çok kişi tarafından çirkin olarak değerlendirilen kişilerin bile evlenebilmesinin nedeni...
gerçi...(bkz: önemli olan iç güzelliği)(scarlet, 21.02.2005 22:40 ~ 22:41)
- biri esmer sever biri melez diğeri çikolata. ama ben esmer olana biterim. bilemem belki nickimin underground* olmasından dolayı. karanlık yerlerde kara hatunlarla karanlık işler yapmak niyetiyle.
- nasıl ki insan tanıdığı, iyi özelliklerinin farkında olduğu, sevdiği birinin hatalarını daha kolay gözardı eder ve sevmediği kişinin yaptığı en ufak şey bile onu rahatsız ederse güzellik için de aynı olay geçerlidir. yani subjektif bir durum söz konusudur. insanlar aynı pencereden baktıkları halde farklı şeyler görebilirler. ayrıca tolstoy'un dediği gibi;
(bkz: güzel olan sevgili değil sevgili olan güzeldir)
- (bkz: ben güzele güzel demem güzelliği göreli oldukça)
- yalandır.
genel geçer kurallara göre pek beğenilmeyen biriyle çıkan insanın bahanesidir.
- lost'un shannon'ı için geçersiz olması gereken önermedir.
- insanlığın güzellik konusunda hiç yol katedemediklerinin göstergesidir... bu çağda güzelliğin halen göreceli olması rahatsızlık veren bir durumdur. bence hepimiz olgun, aklı başında insanlar olarak bir araya gelsek ortak bir paydada buluşabiliriz. bu güzeldir bu güzel değildir diye ayırsak biter bu dert, hatta bunun üzerine zevkleri ve renkleride tartışırız tam olur.
- (bkz: güzelliğin on par etmez bu bendeki aşk olmasa)
- bir cem yılmaz klasiğinin de konusudur. 'güzellik görecelidir ama o kadar da değil.'
- her kurtlu baklanın bir kör alıcısı vardır sözünün kanıtıdır. efendim kimileri "benim için önemli olan iç güzelliktir" dese de hiç kimse dışı kirli ama içi pırıl pırıl bir bardaktan su içmek istemez. bunun aksi de pek mümkün değildir.
(bkz: iç güzelliğin göreceli olması)
- normaldir.
zira einstein e göre herşey görecelidir.
- biraz mecburiyettendir..
düşünün şimdi, tek bir güzel anlayışı var, sabit bu, değişken değil.
bu güzel tanımına uyan kimselerin sayısı 1000'i bulmaz diyelim..
e peki diğerlerinin hali nice olur?
"bu güzel değil ama karşılıklı üreşiriz" * * diyerek olunur mu birlikte?
böcekler, köpekler gibi "gel kız/lan çok canım çekti, bi sevişelim" deyip hayat kaldığı yerden devam ettirilir mi?
ettirilirse de o hayat ne kadar çekilir?
iyi ki herkesin güzeli kendine..
|