bir salak karar daha..kültür ve eğitim seviyemizin ne durumda olduğuyla yüzleşmek ve çözüm bulmak yerine "yok canım türkiyede böyle şeyler biz hepimiz dahiyiz mübarek yanlış örnek bunlar kaldırın" diyen zihniyetin hareketi..zaten bu bir yarışma programıdır ve formatı budur..amerika'daki versiyonunu da izlemiş ve çok eğlenceli bulmuş biri olarak söylemeliyim ki ciddiye alacak,paniğe kapılıp yasaklanacak bir program diil..zaten format gereği kızların aptal ve bilgisiz olması gerekiyo..hiç mi yok allah aşkına?bundan yıllar önce deniz akkaya da cumhuriyet'in kuruluşuna 1920 demişti.hadi onu da yasaklayalım..
kapatma nedenleri olan abuklukların asla önünü alamayacak uygulama.sadece bu abuklukları başka formlarda -göze batmayan- sunma adına beyin fırtınalarına(!) neden olabilecek bir yaklaşımdır.
sorun temeldedir,dışını allasan pullasan ne çıkar?!...sonucu değiştirmez,geciktirmez de...
bu gereksiz ve gereksiz olduğu kadar da saçma programın kaldırılması için rtük'e şikayet etmiştim.iyi oldu zaten yayınlanması bile en başından hataydı.güzel ama beyin özürlü kızların trajikomik halini izlemek ne kadar mantıklıdır ki zaten.erkekleri saymıyorum bile.dahiymiş*
sansür açık saçık giyinme ya da saçma sudan sebepler ise karşı olduğum ama içerik ve kişilikler açısından son derece saçma ve aptal bulduğum için bu gerekçe ile de sonuna kadar destekleyeceğim hareket, televizyonda akıllı şeyler izlemek istiyoruz.
bu kararın toplumdaki cehalet ve yozlaşma sorununa çözüm getireceğini ummak saçmadır. en azından programın bundan böyle toplumu daha fazla zehirleyemeyecek olmasına sevinmeliyiz diye düşünüyorum.
sözkonusu program toplumdaki resmi rakamlarla tespit edilmiş cahil oranının neden bu kadar yüksek olduğu sorusuna yanıt aramak amacıyla ortaya çıkmış ve cahillerin sadece göbeğini kaşıyan adamlardan ibaret olmadığını göstermiştir. resmi rakamlardan ziyade aziz nesinin ünlü tezinde belirttiği rakamların gerçeği daha iyi yansıttığı kararına varılmasına müteakip, durumun kötüleşmesi üzerine yayından kaldırılmasına karar verilmiştir.
eğer insanların saçını düşünüyor ve türk insanının saç oranındaki hızlı düşüşe engel olmaksa amaçları amenna. lakin güzellerin saçmalıklarının altında bir şeyler arıyorlarsa orasını bilemem.
yasaklanmasaydı iyiydi sabahları bir avuç salak görünce eğleniyorduk demek istediğim yarışma.dün uzay mühendisliğiyle işletmeyi kıyaslayıp işin enteresan tarafı işletmenin daha üstün olduğunu savunan ve özel üniversitenin devletten farkı olmadığını savunan tipleri görünce gülmekten yarılmıştım şahsen.halbuki ne güzel dersler veriyordu bu yarışma bize mesela ülkedeki gençliğin ne halde olduğunu,az daha önlem alınmazsa daha neler olabileceğini gözler önüne seriyordu.
edit:yazıyı en sevilmeyenler arasına sokmuşsunuz.demek ki burda bile özel üniversiteyi çok üstün birşey sananlar var yada yarışmada akrabası olanlar.
programın yayından kaldırılması hiç bir şeyi değiştirmez. bu insanlar uzun zamandır var ve bu gidişle var olmaya devam edecek. bu program keşke böyle ailelerin doğru yöne dikkatini çekebilseydi de herkes kızına oğluna sahip çıkmaya özen gösterseydi, onların yetiştirilmeleriyle yakından ilgilenmeye başlasalardı. böyle kafamızı kuma gömerek, bunların varlığını göz önünden kaldırarak bir yere varılmaz. ama varmak isteyen kim?o da ayrı konu...
güzel ve dahi ciddi bir yarışma programı değildir. şovdur. oyunlarla dolu bir kurmacadır. matrixdir. ciddiye alıp,öfke kusmak ''lan insan nası bu kadar salak olabilir kafayı yiyecem baaaa!'' şeklinde ünlemlerle kafayı doldurmak yanlıştır. bu programın amacı, özellikle genç kesimin içine düştüğü yanılgıları,türlü cahillikleri abartarak ortaya koymak; böylece halkın ilgisini çekerek ''hakikaten böyleymişiz yazıklar olsun'' dedirtmek, insanları düzene sokmaya çalışmaktır. bundan rahatsız olanların veya programı aşırı ciddiye alanların tepkileri sonucu da bu tip bir karar alınmıştır. zira program reyting açısından hiç de kötü değildir. aha işte sözlük yazarları bile en azından bir kere izlemiş, göz ucuyla bakmıştır.
gülelim,eğlenelim türünden kafa dağıtmaca programıydı bu. izlenmese de olurdu ama kalsa da olurdu.
tamam, program ayrımcıdır, aşağılayıcıdır, kimseye bir fayda sağlamayan bir programdır. bunda herkes hemfikir zaten. e ama kardeşim, televizyon dediğin aletin sana bir fayda sağlamak ya da didaktik olmak gibi bir zorunluluğu yok ki. televizyon dediğin eğlence aracıdır, açarsın keyfine göre zevk alacağın programı seçer izlersin.
bu programı bir kere dahi izlemişliğim yoktur. ancak, haber bültenleri ve diğer programlarda yayınlanan görüntülerinden içeriğini, yapılan abuklukları biliyorum. bir çok şikayet geldi bununla ilgili, yayından kaldırılması istendi. e tamam da güzel kardeşim, programdaki gibi "hitler'in kim olduğunu bilmeyen, kimlere soykırım uyguladığından bihaber, elvis presley'i hayatında duymamış, mehmet ağar'la, siyasetle zerre alakası olmayan insanlar" bu toplumun içinde yaşamıyor mu? böyle bir kitle yok mu gerçekten ? programın külliyen kurmaca olduğunu mu varsaymalıyız hemen ? ya da kurmaca bile olsa, iyi oyuncu olan seçmece insanlar bu iş için seçildi diye böyle bir kitlenin varlığını görmezden mi geleceğiz ? sen yayından kaldırınca ortadan kalktı mı peki bu gerçek ? milletçe hepimiz yakışıklı, güzel ve dahi insanlar mı olduk ?
senin o eşsiz eğitim sisteminde 11-12 yıl okutup da üniversiteye hazırladığın 47.000 kişi sıfır çekip döndü bu sene sınavdan, sen bundan haber ver bana. kıçı kırık bir hatun hitler'i bilemedi diye kalkıp da olay yapma boş yere.
şahsım adına gayet sevindiğim bir haber olmuştur. daha fazla insanları salak yerine koymanın bir manası olmadığı da bariz bir gerçektir.
ama beni üzen kısmı bu kadar seviyesiz yayınlarla insanların beyinlerini meşgul etmeleri yapımcıların. bizimkilere ne verirsen yer mantığı güdülmekte.
şimdi kime sorsanız ben izlemezdim zaten o programı der. bu da külliyen yalandır. mümkün değil ki izlememek. bu kadar aptal yaratığı bir arada görmek kolay rastlanır bir şey değil malümunuz. ama boşuna, onlar da o kadar aptal değiller zaten, kimse o kadar aptal olamaz. en azından maradona ya macit diyebilecek kadar.
erkeklerin tahrik olmaması için kadınları başlarını kapatması ne kadar anlamsızsa,bu programın topluma kötü örnek olmasından dolayı yayından kalkması o kadar anlamsızdır.güzel ve salak kız figürü bugüne kadar hiç bilinmeyen birşey değildi ki.zaten dizilerde olsun,filmlerde olsun bu gördüğümüz kızlardan daha aptal rolü yapan kızlar yer almıyor muydu?birçok dizinin aptal sarışını yok mu?bu mantığa göre o dizilerde yayından kalksın.alt tarafı eğlendirmeyi amaçlayan bir programdı.hem sorabilir miyim ben şimdi belgesel aralarında ne izleyeceğim?
topluma kötü örnek olmaları sebebiyle kaldırılmış da, bu arkadaşlar orda burda halkla ilişkiler müdürlüğü gibi işlerde çalışmakta, medya-televizyon gibi bölümlerde okumaktalarmış, şimdi bu alanlara geri dönecekler, hiç değilse televizyonda yeteneklerine uygun bir iş yapıyorlardı. bilgisizliklerini gözler önüne seren program yayından kaldırıldı da kızlarda mı kaldırılacak, ya da odaya kapatılıp dünyayla ilişiklerimi (ki zaten böyle bu ilişik oldukça sınırlıymış) kesilecek ki kimse etkilenmesin bunlardan.
bence görmek ya da artık görmezden gelmemek için çok faydalı bi programdı ama görmezden gelmemeyi pek sağlayamamış ki yine bu tercih edildi.
yanlış bir karardır. sonra beyin göçünden dem vuruyoruz. zehir gibi çocuklar, parlak zekalarını gösterme fırsatı yakalamışlar sen gidip o fırsatı ellerinden alıyorsun. sirkeye karbonat katıp roket bile yapıyorlar. bir kaç program sonra yeterli sirke ve karbonat ile aya bile giderlerdi, eminim.*
kızlarımız için ise pek bir şey diyemiyorum. onların beyni çok önceden göçmüş zaten. ama bu kısa sürede penis göçünün azalmasında etkili olmuşlardır herhalde.
kızlara değil de erkeklere yazık oldu belki de.. kendilerini gösterme açısından; fakat gelin görün ki o dahi dedikleri- ülkemizde çok zor bulunan- gençleri maymun ettikleri bir gerçek. neymiş efendim sosyalleşmelerine yardımcı oluyorlarmış ya bırakın ya nerde görülmüş böyle sosyalleşme?! "eller havaya" yapmak sosyalleşmekse çok sosyal bir ülkeyiz demektir.. ?
evet bu karardan sonra, güzellerimiz birer dahiye dönüşmüşlerdir. ve hatta dahilerimiz de karizmatik kişiler olmuşlardır. o dahiler ki ben şu okuldan mezunum seni şöyle döverim diyerek zaten dahiliklerini kanıtlamışlardır. güzellerimiz ise zaten sokaklarda gördüğümüz güzellerden ve yakışıklılardan farkı hiç olmamıştır. işte sana güzel ve dahi. zaten kadını aşağalayan bu programın neden kaldırılmadığını düşündükçe sinirim bozuluyordu. göz görmeyince gönlüm rahat olacak a dostlar
ben yetkililerin yerinde olsa toptan televizyon yayınını keserdim ülkede. bütün tv kanalları o kadar boş ve gereksiz ki bu tv programı onların arasında en eğlenceli olanıydı.
(bkz: izlemeden yorum yapmak)
buna karşın,
(bkz: yasaklayacı zihniyet)
lerzan mutlunun, sibel canın tangalı görüntülerini koyan magazin programlarına yapılması gereken yaptırımları gençliğe yararlı bir programa niye yaparlar anlamam. evet üstüne basarak söyledim, gençliğe yararlı bir program. orada gerçekten de bir sosyal deney vardı. ordakilerin piskolojisini anlamak, çözmeye çalışmak, güzel ve pek de akıllı olmayan kızları incelemek, yıllardır hayallerde olan güzel bir kızla evlenmek düşüncesini rafa kaldırmak, ordaki dahi erkekleri kıyaslamak, normal insan olduklarını anlamak.
dahası izlerken eğlendiriyordu.
yapay zeka ne demektir ben bu programdan öğrendim.
belki de ileride katacağı çok şeyler vardı bizlere.