belki ilginizi çeker
  1. · guzel temennili bez afis
gündem
  1. · yaran diyaloglar
  2. · alkolik kız vs çıtırpaneharcı
  3. · bursa denince akla gelenler
  4. · sözlük yazarlarının dinlemekten bıkmadığı şarkılar
  5. · absolut içmiyor ikea ya gitmiyor saab a binmiyorum
  6. · itü sözlük yazarlarının odaları
  7. · 2 yıllık mı 4 yıllık mı
  8. · msn de kontör dilenmek
  9. · pkk nın silah bırakması

güzel temennili bez afiş  

1. belediye başkanları tarafından moda haline getirilmiş hadise. yerel seçimler oluyor, bir partinin adayı ya da münferit bir kişi (çoğunlukta at hırsızı tipinde) oy istiyor, alıyor, belediye başkanı oluyor. sonra halk ile münasebetini bu bez afişlerden devam ettiriyor. bir nevi, 'bakın, oy virdiniz ama kaçmadık, buradayız, yola devam' diyor bu afişler aracılığıyla. bayramlarda, önemli günlerde arayan uzak akrabamız gibi. bunlar için meydanlara özel olarak direkler bile dikildi.

bayramdı, kandildi falan tamam da abartıldıkça komikleşiyor. mesela, adamın tipini biliyorum, yolda görsem önümü iliklerim. yanında konuşacak olsam sesim kısılır, korkudan. kocaman puntolarla yazdırtmış bez afişe: 'kadınlar çiçektir. sulayın onları. annelerimiz. canlar. kadınlar günü kutlu olsun. yaşasın!' ve astırtmış onu meydanın ortasına.. kendimden utanıyorum bu sefer. ulan meğer adamın içinde bir don juan var, senin adam hakkındaki fikirlerine bak, terbiyesiz, diyorum kendime. bu güzel temenni, bana sıkıntı veriyor.

hele bir tane vardı ki, fazlaca aşmış olayı: 'fenerbahçe'ye şampiyonlar liginde başarılar. kılyün belediye başkanı ahmet bilmemne.' bu ne lan ? fenerbahçe ye başarılar da.. fenerbahçe cumhuriyetinde miyiz ? bu fantastik cumhuriyet kuruldu da haberimiz mi yok ? bir futbol takımı hayatımızda bu kadar olmak zorunda mı ya da ? afişi sarı lacivert boyatmış falan bi de.

bu denli gereksiz konulara dahi sirayet edince korkmaya başladım olaydan. bu kadar çok özel gün- hafta ve durum varken, yetişmek için bir planörün kuyruğuna asıp: 'türkiye:1 - :0 yunanistan... dk. 42 gol: halil.. maç devam ediyor..' haberini gezdirecekler semada.
    (alik, 16.09.2007 03:25 ~ 06:41)
  2. (kl7mu, 16.09.2007 03:27)

© 1923 - 2010 itü sözlük (buraya numaratör koyduk yılı kendi artırıyor artık)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük duyurular  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil
havadis:  itü sözlük blog  ·  twitter  ·  friendfeed  ·  facebook