belki ilginizi çeker
  1. · güzel ve zeki
  2. · okurların en sevdiği eserleri
  3. · oehh
gündem
  1. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  2. · uludağ sözlük
  3. · her yerinden öpüyorum rüştü
  4. · prison brake
  5. · sözlük yazarlarının itirafları
  6. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  7. · öğretmenler günü
  8. · hallux valgus
  9. · gül baba

güzel olduğunun farkında olmayan kız  

sayfa  / 2
  1. ıssız bir adada yaşıyordur.
    ıssız bir adaya düşünce yanınıza almanız gereken üç şeyden biridir.
    (emigrant, 23.06.2008 00:02)
  2. tadından yenmez.
    (karakedi, 23.06.2008 00:06)
  3. güzel olduğu kadar ukala da olmayan kızdır.
    (fonden, 23.06.2008 00:07)
  4. güzel olduğunun farkında olmamasının yanında bunu kompleks haline getirmişse, uzak durulası kızdır. sürekli dert yanar, ben çirkinim, ben çirkinim diye. inandırmaya çalışırsınız olmaz baş ağrısı kalır geriye...
    (kaldırımmühendisi, 23.06.2008 00:07)
  5. güzel olduğunun farkında olup şımarık ve ukala olan kızdan farklı, ayrıca katlanılası ve sevilesi olandır.
    (nick bulmak pek zor iş, 23.06.2008 00:12)
  6. (shameal, 23.06.2008 00:15)
  7. farkında olmayışını hareketlerine dilediğince yansıtandır. kasım kasım kasılmayan istediği gibi şebeklik yapabilen yada gerektiğinden daha doğal davranabilen tüm bunların yanında güzelliğinde eklenmesiyle ortaya çıkan öte bir şey olsa gerek.
    (siyahbeyazçocuklukfotoğrafınınanımsanamayantekyüzü, 23.06.2008 00:21)
  8. yoktur böyle bir kız.
    ya güzel olduğunun farkında değilmiş numarası yaparak (şu şekilde:güzel olduğum için götüm kalkık değil benim, ben güzel miyim bilmiyorum ki, bakın ne kadar mütevazi ve saftiriğim) erkekleri etkilemeye çalışıyordur.
    ya da kompleksli olabilir,psikiyatrik bir hastalığı olabilir.yani normal şartlar altında güzel olup da bunun farkında olmayan kız yoktur.daha doğrusu ruh sağlığı yerinde olan her insan kendini biraz olsun beğenir.

edit: ruh sağlığı yerinde olan her insan kendini biraz olsun beğenir dedim. bunu kıçımdan atmadım bu böyle gerçekten. anoreksia hastaları çok şişman ve çirkinler mi ki geberene kadar aç kalıyorlar. ya da ajda pekkan çok mu çirkindi estetik operasyona sokmadığı bi tarafı kalmadı. aslında ''güzel olduğunun farkında olmayan kız'' tanımlaması yanlış bir kere. kendini güzel bulduğu için ukala olmayan kız olabilir, güzelim diye kasım kasım kasılmayan kız olabilir, kendini beğenmiş ve götü kalkık olmayan güzel kız olabilir ama farkında olmamak diye bir şey yoktur. bu farkındalığı her an her dakka çevreye yansıtmamak vardır. haa bu tanımlamanın anlamı şu diyorsanız sözüm yok: hani güzellik dillere destan bir güzellik ama kız o kadar abartılacak bir durumda olduğunun farkında değil. aynaya bakınca ''eh bende fena sayılmam hani'' filan diyor.ama sonuçta yine kendini güzel buluyor.
    (theraflu, 23.06.2008 00:23 ~ 20.03.2009 02:31)
  9. özgüven eksikliği yaşayan kızdır, daima herkesi kendinden güzel görür.
    (guccuk gurbaa, 23.06.2008 00:26)
  10. güzellikle arası nasıl olursa olsun kız kısmısı iltifat ile beslenmektedir demek hiç de zor değildir. işbu sebepten, "güzelliğinin farkında olmayan kız" şeklinde tanımlanan kahramanımızın doğru betimlemesi aslında "güzelliğinin farkına vardırılamayan kız" şeklinde olmalıdır. etrafınızda böyle insanlar bulunuyorsa, olabildiğince fazla iltifat ediniz.
    (ilelebetmuhalefet, 23.06.2008 01:01)
  11. gözleri açılmayası nesilleri tükenmeyesi kızlardır."abiler girmeyin böyle giriler"kozmik bilince bile yayılmasın,susun duyulmasın..
    (mecaaz, 23.06.2008 01:30)
  12. kime göre neye göre güzel sorusu irdelendikten sonra durumunun daha iyi anlaşılacağı kızdır.
    (kara murat benim, 23.06.2008 01:32)
  13. hakkında bu kadar giri girilince başına bir şey geldiğini sandığım kızdır.
    (sleeplessbeauty, 23.06.2008 01:45)
  14. teknik üniversitede okuyorsa gerçekten güzel olmayan kızdır. hem teknik üniversitede okuyacak,hem güzel olacak, hem de çevredeki abazan güruh bunu ona farkettirmeyecekler. hadi canım sen de.
    (ekipler amiri kenan, 23.06.2008 01:47 ~ 01:47)
  15. güzel olduğunun farkına varabilirse ortalıkta çok yakacak olan kızdır.

(bkz: güzel ve zeki)
    (fernando, 23.06.2008 02:04 ~ 02:05)
  16. sadece fiziksel anlamda değil, ruhen de güzel insandır. güzelliğinin farkında olmanın ya da olmamanın kendisine göre ayrı ayrı getirileri vardır elbette ama güzelliğinin farkında olup da bunu hayatının her noktasında bir yerlere gelebilmek için ya da dilediğini elde edebilmek için kullanan kızdan çok daha tapılası olduğu kesindir. heleki güzelliğinin farkında olan kız, aklını kullanmaktansa nasılsa her şeyi güzelliğiyle elde edebileceğinin farkına varıp kendisini bu keyfin kollarına bırakmışsa...
    öylesine de benim yapabileceğim en hayırlı şey güzelliğin geçici olduğunu hatırlatmak olur herhalde.
    zaten kadınların sözde değil ama gerçekte maalesef ikinci plana itilmiş olduğu ülkemizde bir de güzelliğinin farkında olan kız bunu bir yerlere gelmek için araç olarak kullanıyorsa ve böylece hem aklını kullanmadığı için kendisini, hem de her daim genelleme yapmaya bayılan toplumu kadınlar hakkında bir konuda daha kötü genellemeler yapmaya ittiği için bütün kadınları küçük düşürüyorsa güzel olduğunun farkında olmayan ya da olmasına rağmen bunu bir şeylere araç etmeyen kız baş tacı kızdır, tapılası insandır.
    (dişikartal8, 23.06.2008 02:23 ~ 02:24)
  17. yoktur öyle birşey, sadece mütevazi olan güzel kız vardır. onu da bulmak hazine bulmaktan daha zordur ve muhtemelen daha güzeldir. bir de güzel olmayıp kendini güzel sanan kızlar vardır ki hiç çekilmez.
    (pisalkolik, 23.06.2008 02:34)
  18. en azından türkiyede böyle bir durum söz konusu değildir."amsalak nüfusu/erkek nüfüsü" oranının takriben 0.7 gibi bişey olduğu, herhangi bir kızın herhangi bir yerine dokunabilmek için her yolun mübah sayıldığı -ki bu yollardan en kolayı methiyeler dizmektir- güzelim ülkemde köküne kibrit suyu sıkılmış kız türüdür.
    (intograve, 23.06.2008 03:07)
  19. hadi bu kız güzelliğinin farkında olmadığı gibi zekasının da farkında olmasın ha, olur mu? ha? lütfen lütfen lütfen.. haydi hep beraber bu kızı hayal edelim, ve onun resmini çizelim, ona şiirler yazalım..

(böyle bir kız yok ulen! nerede hani ben göremiyorum, görmedim hiç.. maşallah hepsi farkındalık manyağı olduğundan heyecanlanmaya lüzum yok, yerlerimize oturabiliriz.)
    (sarman, 23.06.2008 08:53)
  20. güzelliği dışında başka bir şeyin "farkında" olamayan kızların arka planında kaldığından çok az sayıda oldukları sanılır. çünkü güzelliklerini başkalarının gözüne sokmaya çalışmazlar. ceylan tadında ürkek olurlar. ancak aralarından kimileri bir zaman güzelliklerinin farkına vardımı, ne olacağı kestirelemez. kimi zaman "sonradan görme" tavırlar edinip yılların acısını çıkartmaya çalışabilir ki en fenası budur.
    (harpocrates, 23.06.2008 09:12)
  21. havalara girmemiş, saf kızdır. az sayıda kaldıkları için iyi davranılmalı bu farkında olmayışları kullanılmamalıdır. güzel olduğu iltifat ederek söylenmemelidir. güzelliği bunun farkında olanlar arasında sır gibi saklanmalıdır.
    (bkz: susun susun duymasın)
    (warbringer, 23.06.2008 09:30)
  22. (vejetaryen kurt, 23.06.2008 09:49)
  23. güzelliğinin farkına vardığında istisnasız bir şekilde yanında ellerinde yıllanmış bir kalbi çok üzecek ve kanartacak kızdır.
    (geber marla singer, 23.06.2008 09:53)
  24. - halukcum güzellik göreceli bir kavram değil mi? sana güzel olan başkasına çirkin, başkasına güzel olan sana çirkin gelebilir. hayat farklı insanların farklı bakış açılarından oluşan kaosun meydana getirdiği bir güzelliktir benim için. bir de güzel olduğunun farkında olmayan kız vardır, salına salına yürürken hayata karşı olan mütevazi duruşuyla bir içim sudur benim deli gibi yanan gönlüme.
    - ...
    - abi sen beni dinlemiyor musun? nereye kilitlendin yine?
    - ahmet göte bak göte.
    - yuh be abi yuh...
    (uykulu, 23.06.2008 10:21)
  25. kompleksli ve özgüvensiz kızdır . belli bir potansiyel olduğunu biliyordur ama bunu hiçbir zaman yeterli görmüyordur . kafasında çizdiği bir güzellik çerçevesi vardır kendi bu çerçeveye uymadığı için kendini güzel hissetmiyordur . oysa doğada binbir çeşit çiçek vardır hiçbirinin rengi kokusu güzelliği birbirine benzemez hepsi birbirinden güzeldir ve kadınlar çiçektir .
    (legendhakan, 23.06.2008 10:44)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil