belki ilginizi çeker
  1. · pelin batu
  2. · güzel kızlar solcu olmaz
  3. · aptal sarışın
  4. · one more cup of coffee
  5. · fatma ayrık
  6. · banu güven
  7. · çirkin kadın yoktur az makyaj vardır
  8. · ide
  9. · yakışıklı erkeklerin iyi sevişememesi
  10. · tümevarım
gündem
  1. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  2. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  3. · çok istenip de olunamayan meslekler
  4. · bir kadının bilmesi gerekenler
  5. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  6. · google wave
  7. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  8. · kötü adamı öldürmeden önce söylenen son söz
  9. · 18 şubat 2008 antalya ya kar yağışı

güzel kızlar zeki olmaz  

sayfa  / 5
  1. ukteci: one more cup of coffee (21.09.2007 10:32)

"savunun=)"

kısmen de olsa doğrudur. savunuyorum*,

hepimiz bir kimliğe ihtiyaç duyarız. isminiz söylendiğinde insanların aklında bir imge, bir söz, uzatmayayım, bir şeyler belirmelidir, aksi halde silik bir kişi olursunuz, özgüven yitimi yaşarsınız. kimisinin çok güzel gözleri vardır, akla ilk olarak bir çft güzel göz gelir. kimisi şiir okur, ismiyle birlikte bir dize uçuşur havada. kimisinin de garip huyları vardır, ayranından kimselere içirtmemesi gelir akla, yüzler buruşur. ama diyorum ya, bir şeyler gelir illa.

güzel kızlar hayata 1-0 önden başlar. güzellikleri onları yeterince ilgi çekici, kaprisine katlanılası yapmıştır. onların kimliği budur artık, güzel olmak! kimliğini bulmuş kişi, daha ne demeye uğraşsındır ki? pekiyiyle sınıf geçmek, öykü yazmak, fransızca öğrenmek başkalarının işidir, başka kimliklerdir artık. bu yüzden, güzel kızlar akıllarını kullanmaya pek gerek duymadıklarından, zeki olmadıkları genellemesi yapılabilir. fakat unutulmamalıdır ki, "bu da dahil olmak üzere bütün genellemeler yanlıştır".
    (blue danube, 21.09.2007 21:59)
  2. böyle bir tespitin doğru olduğunu kabul edebilmek için öncelikle tespiti yapan kişinin haddinden fazla güzel olduğunu kabul etmek gerekir. (bkz: tümevarım)
    (pixie, 21.09.2007 22:26)
  3. (deaftones, 21.09.2007 22:34)
  4. kızların güzelliğine ağzı beş karış açık bakanların, onların zekalarını farkedememelerinden dolayı ortaya çıkan yanlış önerme. güzel kızların zekalarından şüphe etmeden önce kendilerine bakmalıdırlar.
    (kendini dayı sanan ayı, 21.09.2007 22:53)
  5. başarılı "güzel kız" avlama yöntemidir.
    (luto, 21.09.2007 22:54)
  6. çirkin kıskanç kızların ya da güzel kızların akıllı olmasından hoşlanmayan erkeklerin uydurması olabilir.inanmayın.. hem güzel hem akıllı kız modeli etrafta boldur.saçma bir genelleme ötesine geçemez ve tespitte asla olamaz.
    (solar eclipse, 21.09.2007 22:59)
  7. pelin batu'nun varlığından bihaber olan insan önermesidir.
    (göte geldik kaçalım, 21.09.2007 23:02)
  8. ne yazık ki doğru önermedir.

bak, "ne yazık ki" diye yazdım, ben de üzülüyorum bu duruma. ben de böyle demek istemiyorum; ama hep böyle oluyor, yoksa kızlara hakaret etsem madalya vermiyorlar.

bunun sebebi olarak şunu söyleyebiliriz. güzel kızın hayata dair çarpışması gereken (bkz: @1632300) hiçbirşeyi yoktur. dolayısı ile hayata dair kendini geliştireceği birşeyi yoktur. çünkü çevresinde ona içten içe yazan bir sürü adam ve onun gibi olmak isteyen ve kıskanan bir sürü kız vardır. ne istese olacak, ne dediyse yapılacaktır, gülünecektir.

kendini, annesinin rujunu alıp aynada gördüğü 7 yaşından beri diğer kızlardan farklı oldğunu hissedecek ve elinden tarağı kulağından küpesi düşmeyecektir. hep dedikodu yapacaktır, hep ondan hoşlanan çocuklardan bahsedilecektir. derken yaşı ilerledikçe "ortam"lara girecek,gezilecek, tozulacaktır, burada günleri yavaş yavaş akarken kendine dair ne bir kitap okuyacak, ne bir kültürel birşey öğrenecek, ne de derslerine (ki bu matematiktir genelde!) önem verecektir. bu süre zarfında ortaokulu,liseyi bitirecektir, üniversitede daha vahim hale gelecektir.

çoğu kız aptal doğmaz. ama çoğu kız, hayatının akışı ve kendisine yaptıklarıyla kendisini aptallaştırır.işte bu yüzden çoğu güzel kız aptaldır. yoksa doğuştan aptal olduklarından değil.
    (spaindustrial, 21.09.2007 23:08 ~ 23:14)
  9. bunun bi diğer saçmalığı için;
    (bkz: güzel kızlar solcu olmaz)
    (i am the most important thing in my life, 21.09.2007 23:19 ~ 23:19)
  10. bi büyüğüm(çok büyük değil ama olgun)(ne demekse artık) bi kadının güzelliğine baktıktan sonra zekasının ne önemi var demişti. valla kendi çapında haklı olabilir. bu kıstas kişiden kişiye değişir. güzel kızların zeki olup olmaması değil de gördüğümüz bütün aptal kızların güzel olduğu için olabilir, özellikle medya da. böyle düşünüyor olabiliriz. ama kesinlikle katılmıyorum.
    (donnie darko, 21.09.2007 23:25)
  11. düz mantığa güzel bir örnek. bu kurt siyahtır o halde bütün kurtlar siyahtır önermesi gibi. lisede aldığımız mantık dersinde geçen önermelere benziyor.
    (sky, 21.09.2007 23:27)
  12. zeki kız sonradan güzel olur da güzel kız sonradan zeki olamaz diyerekten genişletmek, anlamlı kılmak istediğim önerme.zira bensiz hayatı şu salata gibiydi.neyse konu ben değilim.
    efendim zeki olan kız gider aylık yıllık bakımını yaptırır güzel de olur kariyeri de olur süper olur.ruslar bir şeyi eksik söylemiş;
    (bkz: çirkin kadın yoktur az makyaj vardır)
    ben bizzat şahidim.
    (vicdan muhasebecisi, 21.09.2007 23:57)
  13. ya çirkin kızlar tarafından sabote etmek için ya da çıkma teklifleri art arda reddedilmiş bi takım er kişiler tarafından söylenmiş söz grubu. umutsuzluğa kapılmayın derim.çalışın...
    (yurttan sesler, 22.09.2007 00:38)
  14. (bkz: ybsg)
    (nomennocry, 22.09.2007 00:43)
  15. (gebesh, 22.09.2007 00:49)
  16. (genetic superior cell, 22.09.2007 02:26)
  17. güzellikle zeka arasındaki bağı çok düşünmeme rağmen kuramadıktan sonra acaba nasıl kurmuşlar diye beni düşündüren, uykularımı kaçıran tespittir.
    (portakalda vitamin, 22.09.2007 02:30)
  18. (deathcomp, 22.09.2007 02:35)
  19. aklı fikri güzellikte olan kızlardan bahsetsek daha yerinde bir değim olacak kanımca.
    (msslucifer, 22.09.2007 02:45 ~ 02:45)
  20. çirkin fakat zeki kızların kendini avutma yöntemidir. doğru olmaktan oldukça uzaktır. (bkz: sharon stone) gerçi hayatım boyunca hep erkekler karşısında biraz salak rolü oynanması taraftarı olmuşumdur. varsın onlar salak sansın. sonuçta kimin dediğinin yapıldığı önemli.
    (dulcinea, 22.09.2007 23:15)
  21. oturduğu yerden teori sıçmak bu olsa gerek. güzellik de zeka da (burada potansiyel zekadan bahsediyoruz, geliştirilebilir olanından) insana tanrının birer lütfudur. neden bu iki nitelik de aynı bünyede toplanmış olmasın ki. kaldı ki bunlar her bahşedilen kişide aynı olumlu bileşimi sağlayacak diye bir kaide yoktur. he, sağlarsa şahane olur artı puandır tartışmasız. öte yandan, bazısı da zekidir ama zekasını kullanamaz, fazladır ona o zeka. bazısı güzeldir ama güzellikten daha değerli öncelikleri vardır hayatta sahip olmayı tercih edeceği. vs... kısacası, her güzel ve zeki kız potansiyel kin güdülesi obje olmamalıdır.
    (kızınbiri, 22.09.2007 23:34)
  22. 2 kere 2, 4 eder katiyetinde doğru olan kuramdır ( türk kızları ) için maalesef...veya varda biz henüz o modellere rastlamadık...
    (optimist, 22.09.2007 23:41)
  23. güzellik x zeka = sabit (cinsiyet ayrımı olmaksızın)
    (mrsderdowski, 22.09.2007 23:44)
  24. bir bakıma doğru bir önermedir. aslında zeki olabilir, ama o zekâyı kullanması imkânsızdır. yani en azından benim gençlik dönemlerimde öyleydi. kız güzel ise 10~15 tane platonik aşığı, 2~3 tane onu düşünerek kendini jiletleyen psikopatı, 4~5 tane evine kadar takip edip "ben uzaktan da olsa severim" diyen manyağı olurdu. böyle bir kızdan sebep her okul çıkışında kesin bir kavga olurdu. güzel bir kızın, zeki dahi olsa böyle bir ortamda ya götü kalkar; ya da o kız kafayı yer, zekâ diye bir şey kalmaz. yoksa "ben bunları hiç sallamıyorum" deyip eve giderek üç katlı integral çözen güzel kız varsa jiletçiler safları sıklaştırsın, aralarına girmeye adayım.
    (eksiksizuyum, 22.09.2007 23:48)
  25. (bkz: nah) (cinsiyet ayrımı olmaksızın)
    (nox, 22.09.2007 23:50)
 sayfa  / 5

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil