belki ilginizi çeker
  1. · kızıl saçlı beyaz tenli hatun
  2. · rus kızları
  3. · güzel kız
  4. · güzel kızlar tanımadıklarıyla chat yapmaz
  5. · belki de sırrı maybelline
  6. · güzel kızlar osurmaz
  7. · güzel kızlar zeki olmaz
  8. · güzel kızlar chat yapmaz
  9. · itü sözlük te hiç güzel kız olmaması
  10. · dibini gör
gündem
  1. · sözlük yazarlarının itirafları
  2. · domuz gribi
  3. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  4. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  5. · google wave
  6. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  7. · yaran diyaloglar
  8. · ince memed
  9. · arkadaşken sevgili olmak

güzel kız  

1. erkeklerin aradığı ve istediği şeylerden biri. aramadığı zamanlarda da karşısına çıkınca da hayır demez.
    güzellik elbette göreceli, ama bu kadar insanın kesiştiği noktalar da vardır elbet. bu yüzden birçok kişinin beğendiği kişinin üzerinde olur gözler.
    güzel kız aranır, istenir. ama o da güzelliğini bir gün kaybedecektir.
    önemli olan iç güzelliği dense de,
    gelin itiraf edelim dış görünüş de önemli değil mi?
    (ara: güzel* kız*)
    (tabudeviren, 14.08.2006 18:33 ~ 18:46)
  2. dibini gör albümünde yer alan zardanadam şarkısı.

güzel kız, beni sev, kurtar beni kendimden!
    yeşil gözlerin, korusun beni, gecelerin şerrinden!
    kalmaz bize, hayat kısa, tut artık elimden.
    sözlerime, (ah) bir inansan, öleceğim derdinden!

sen herşeyimsin benim, sensiz hiçbir şeyim yok ki benim,
    ne olur gülümse bana, minicik bir ümit ver...

ne olur, kaçırmasan, o tatlı bakışlarını,
    okşarken, rüzgarlar, altın saçlarını!
    güzel kız, beni sev, kurtar beni kendimden!
    yeşil gözlerin, korusun beni, gecelerin şerrinden!
    (dice man, 25.02.2007 22:52)
  3. bir zamanlar elektronik kantinin girişindeki duvarda, duvarı kaplayacak kadar kocaman harflerle yazılmış yazı. halen duruyormu bilmiyorum. itüye ilk geldiğim sene* elektronik fakültesinin bir çok yerinde daha küçük boylarda da yazılıydı. görür görmez şüphelenmiştim zaten bu okulda bi tuhaflık olduğundan.. sonraları anladım tabi o yazının okuldaki diğer siyasi içerikli duvar yazılarından çok daha ağır bir serzeniş, bir haykırış olduğunu.
    (nebiliyimben, 25.02.2007 23:54 ~ 23:55)
  4. diğer kızlardan bir özelliği (dış, iç, iç-dış 10 ytl) ile sıyrılıp farklılığını ortaya koyabilmiş bayanlardır.

önemli not:
    erkek gördüğü kızların %90'ını güzel kız olarak olarak nitelendirmeye başlamışsa abazan olduğunu kabul etmesi gerekir. derhal kendini topraklaması şarttır.
    (luto, 20.04.2007 22:45 ~ 22.04.2009 22:05)
  5. erkek kişisinde , tanışırken; yüz kızarması ,el titremesi ,nabız sayısında artış ,cümle kuramama yada devrik cümle kurma; şahsımda ise bunlara ilave olarak ishal olma, şiddetli karın ağrısı ,endişe hali gibi yan etkiler doğuran insan dişisi.
    (transalp, 20.04.2007 22:59)
  6. ben bu konuda çok düşündüm, ölçtüm, biçtim, tarttım. güzel kız, beyaz teni üstüne siyah uzun dalgalı saça sahip olan kızdır.

bu büyük sırrı sizlerle paylaşıyor olmak güzel.
    (coban, 04.12.2007 01:14)
  7. güzel olduğunun farkındaysa ve bilerek davranıyorsa, farzımisal karşıdakini bu itibarla rencide ediyorsa, o kız güzel filan değildir.
    (sinefilolog, 04.12.2007 01:16)
  8. (cerceve, 04.12.2007 01:20)
  9. (mornemeses, 04.12.2007 01:24)
  10. güzellik gelip geçicidir denir özellikle dişi insanlar için lakin şu da bir gerçektir ki insanların dikkatini ilk çeken dış güzelliktir ve her halukarda güzellik işe yarar.

özellikle türkiye vatandaşları gibi mankenlerin içine düşen, sarışın görünce krizler geçiren bir memlekette iseniz dış güzellik , eğer içi boş değilse, işe yarar.

demek istenen dışgüzelliğin satılması gerektiği değildir yanlış anlaşılmaya, ancak hayatın gerçeğidir ve herkes ona gore davranır...
    (she, 04.12.2007 01:26)
  11. aşırı kıskanç erkeklerin birlikte olmalarının çok sakıncalı olacağı kadın çeşidi.
    zira aşk hayatınızın karakol-hastane-mahkeme üçgeninde geçmesi olasıdır.

(bkz: ne bakıyon lan)
    (bkz: hiç mi karı görmedin)
    (rahip, 04.12.2007 01:29 ~ 01:30)
  12. makyaja ihtiyacı olmayan kızdır.
    (exclurel, 15.07.2008 16:15)
  13. yalnızlığa mahkum kızdır efenim. erkekler arasında, arkadaş ortamında sık sık adı geçtiğinden içlerinden biri bile bu kıza yaklaşamaz; reddedilme korkusu var nihayetinde.
    (iarea, 01.01.2009 21:22)
  14. (heroine, 01.02.2009 20:14)
  15. yaygın kanının aksine erkeklerin tercih etmediği kızlardır. güzellik ve çekicilik aynı şeymiş gibi algılanır. güzellik; genel geçer kurallar ile standartlaşmış, her yüzyılda değişmeye mahkum, zaman içinde bitmeye mahkum bir şeydir. uzun boylu, sarışın, mavi gözlü ve yuvarlak kıçlı diye betimlenen bir kızı görmesek bile güzel olduğunu anlarız.

ama çekicilik öyle değildir. bana kalırsa fazlasıyla zeka ile alakalıdır. zeki kızlar çekicidir. bakışları çekicidir. fizik olarak çekici olmasalar bile konuşmaları ile, vücut hareketleri ile sizi etkilemeyi başarırlar.

çekici kızlar güzeldir, güzel kızlar çekici olmayabilir.
    (elladan tinuviel, 10.05.2009 15:58)
  16. her kızın aynaya baktığında gördüğü kıza güzel kız denir.
    (şayze, 10.05.2009 16:14)
  17. (kral padişah, 10.05.2009 16:27)
  18. (mustaj, 21.09.2009 17:45)
  19. +neden bu kadar güzelsin?
    -daha güzeli sana bakmadığı için.
    (secateurs, 18.10.2009 02:02)
  20. gönlünün güzelliği yüzüne ve bedenine yansımış olan kızdır.
    (chic0, 23.10.2009 23:25)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil