(lethe, 12.07.2004 14:13)
hiçbir gün ölmek için güzel olamaz, nokta.
teoman'ın "her şeyin tüketildiği bir yerde bireyin karşılaştığı ölümcül yalnızlıkları" anlatan şarkı sözü
sorma neden, niçin
her şey yalnızlıktan
bak...bak...bak...bak
güzel bir gün ölmek için
(lethe, 11.08.2004 19:11)
vak vak vak vak
güzel bir gün ördek için şeklinde şahsım tarafından cover'ı yapılmıştır.
bu şiirsellik niye diye sordurtan devrik çeviri.
(bınar, 13.11.2004 10:09)
"it's a good day to die" şeklinde, yanılmıyorsam
kurt cobain söylemişti bu sözü.
metallica ise
no leaf clover adlı şarkıda "it's a good day to be alive" şeklinde yanıtlar bu cümleyi.
(aqua, 16.12.2004 22:10 ~ 22:10)
teoman söylediği zaman "öl o zaman sen de kurtul biz de kurtulalım" diye yanıtladığım söz. kurt cobain söyledi ve yaptı, madem çok kolay sen de yap hıyar!
"maybe it's a good day to die" diye geçer ecnebi filmlerde..
corsair'lerin dillerinden düşmeyen söz.
*(bkz:
corsair)
*
it is a good day to die,
warcraft 2'de oyunu emeksiz bitirebileceğiniz
cheatdir.
alkol alan bir şahsın zaten kendisini öldürdüğü varsayılırsa...
söylemesi muhtemel ama saçma olan bir söz...
teoman'ın artık çoğu zaman saçmalayan şarkılar yazdığı göz önüne alınırsa son zamanlarda yaptığı en iyi albümün,en sağlam ve sert parçalarından biridir.
bünyeye zehir mahiyetinde bir parçadır,sözleri de insanın ağzının içine parfüm sıkar cinstendir,daral getirir,nefesi zorlaştırır...
sorma neden,niçin
her şey yalnızlıktan
bak,bak,bak,bak
güzel bir gün ölmek için..!
türkçenin güzelliğini gözler önüne seren bir ifade. hem ölmek için en uygun gün gibi bir anlamı varken, diğer taraftan; "o kadar güzel bir gün ki, yaşayacak çok şey var, şimdi ölmenin zamanı değil ki" anlamını taşır. bilmem anlatabildim mi? bilmem doğru anlayabilmiş miyim?
(smg, 05.07.2007 02:04 ~ 02:04)
suç yok,suçlu
yok
hayat böyle
anladım
aşk yok artık
yok ama
zamanla alıştım
senle ben hep böyle
kalacağız
gitgide eriyip
yok olacağız
yavaş
yavaş
sorma neden
niçin
herşey yalnızlıktan
bak güzel bir gün
ölmek için
düş yok, gerçek yok
bak sonunda anladım
yaz yok
kış yok
artık zamanı
karıştırdım
sorma neden niçin, herşey yalnızlıktan. bak.. güzel bir gün ölmek için, öncelikle insanın aklına şu geliyor tabi, ölmek için güzel bir gün nasıl olabilir, bugün herşey çok kötü gidiyor, ah ne kadar da güzel bir gün, hadi bir koşu ölüvereyim ben. bu mudur yani.
ayrıca, genelde bu tip yazılar, şarkı sözleri yazanlar da genelde ölmeye meyilli olamazlar. intihar cesaret ister çünkü, bir anda gelgitler yaşar insan ve o an herşey bittiyse geçip de bu şarkıyı düşünmez ya da arkasına herhangi bir not bırakmaz.
hiç bir gün ölmek için güzel olamaz, zaten ölmek o kadar basit bir eylem de değildir..teomanın dediği gibi yalnızlıktan kaçmak içinse tüm uğraş, ölümden sonrasında insanın yalnız kalmayacağı ne malum..hiç giden sonra da geri dönüp neler olduğunu anlatan mı var..ölüm bir kaçış değil, bir son hiç değil. yaşam bir fırsatsa eğer, en kötü anında bile değerlendirmeli. hiç bir gün güzel değil ölmek için..
teoman'ın intihara sebebiyet vermesi kuvvetle muhtemel olan şarkı sözü.
aslında ölmek için güzel veya kötü gün yoktur. ölmek isteyen insana her gün kötü gelir. sadece ölmek için kötü olan gün gözüne güzel gözükür. kafasına koyduğu bir gündür sadece. evet mantıksız. ama ölecek insanda mantık aramayalım hadi.
yağmurlu bir sonbahar günü olabilir...
(belle, 23.09.2008 00:21)
aranızın sürekli bozulduğu, bu bozulan araların sizi sürekli uçuruma ittiği insanların tümüyle, aynı anda aranızı düzelttiğiniz bir andır. geçici bir barış gibidir. bozulacağını bilirsiniz; ama öyle kaldığını düşünerek gitmek istersiniz. arkadanızdan kötü konuşulmasın istersiniz.
iyi hatırlanmak istersiniz.