görseller
gür akad 

belki ilginizi çeker
  1. · biz nereye
  2. · şüphesiz ki biz onları solo atsınlar diye yarattık
  3. · destan
  4. · seyyal taner
  5. · komedi
  6. · disko kralı
  7. · levent yüksel
  8. · barışa rock 2004
  9. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · okan bayülgen
  2. · öğretmenler günü
  3. · prison brake
  4. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  5. · author
  6. · thierry henry
  7. · sözlük yazarlarının itirafları
  8. · dadacılık
  9. · bir kitabı okumadan hakkında yorum yapmak

gür akad  

1. hem müzisyen hem de insan olarak takdir edilesi gitarist.eurovision'a klips ve onlar grubu ile katılmış, barış manço'dan tarkan'a kadar bir çok şarkıcıya stüdyo ve sahnede eşlik etmiştir.şu aralar ise gür akad band olarak kadıköy shaft'ta perşembe akşamları sahne almakta.old-school rock sevenler için bire bir.eğer günündeyse çok keyifli sololar atacak hatta biraz da uzatacaktır,ama olsundur, dinlenesidir...
    (mr drummer, 01.11.2005 19:48)
  2. hala inatla kasedini çıkarmasını 4 gözle beklediğimiz süper müzisyen..
    (şimdilikkararveremedim, 08.11.2005 13:43)
  3. türkiye'nin en iyi gitaristi. gerek stili ,gerek hızıyla daha iyisini bulmanız pek mümkün değil.perşembe gecesi 00:30 (cuma sabahı yani) 'da kadıköy "shaft"'ta sahne almaktadır.şansınız varsa aynı gece orada cem köksal'ı da dinleyebilmeniz mümkündür.ayrıca "pentagram - fly forever" 'ın o gözleri yaşartan sololarını atan kişidir.
    (quantum, 16.11.2005 01:13)
  4. classic rock'ın hakkını veren türkiye'nin en iyi gitaristlerinden biri...en kıdemlilerindendir...programında deep purple'dan black night, burn, jimi hendrix'ten little wing, purple haze led zeppelin'den rock and roll, pink floyd'tan money the beatles'tan while my guitar gently weepsçalmaktadır...liste eskise de hala dinlenmektedir ilk günkü gibi...
    (lunatic, 03.11.2007 14:37)
  5. vakti zamanında pentagrama da katkıda bulunmuş türkiye'nin hatrı sayılır rock gitarislerinden.
    (losfer words, 03.11.2007 15:28)
  6. "türkiye'de rocktan para kazanamazsınız,ancak boktan para kazanabilirsiniz" diyen rock'n roll üstadı.hem çok iyi gitar çalıp hem de iyi şarkı söyleyebilen,bunları sahne enerjisi,imajı ve kendisine eşlik eden rock'n roll biraderleriyle bütünleyen güzel adam.

gür akad bands:

gitar&vokal: gür akad
    klavye&gitar: bülent güven
    bas: çağatay ateş
    davul: aydın şeref & alpay şalt
    (surcu, 25.01.2008 15:08 ~ 15:13)
  7. (bkz: fly forever)
    (seanpenn, 25.01.2008 15:52)
  8. klips ve onlar adlı grup ile 1986 yılında eurovision'a katılmış türkiye'nin bir numaralı "iki numaralı gitarist"idir.yani her baş sıkıştığında aranan,"herkes" ile çalışmış,kurtarıcı müzisyendir.
    (slowmotion, 04.02.2008 23:12)
  9. çalış stili, tarzı yada herhangi müzikal bir benzeşimi olmasa bile görünüş itibariyle malmsteenle birebir benzeşen gitarist.
    (hacktor, 19.08.2008 12:07)
  10. harikulade, fakat türkiye'nin tanımadığı gitarist. tarkan'la, barış manço'yla ve ilhan irem'le çalınarak bir yere gelinmesi bu ülkede mümkün değildir. yine de sağ olsun sözlüğümüzün extralarında bir ismail soyberk ropörtajı gördüm de adamın yaşadığını öğrendim.
    ne kadar isimlerini duyuramaz adamlardır bunlar cidden şaşıyorum. dünyaca ünlü gitaristlere eminim ki taş çıkarıyorlar, harikalar fakat allahın kulu tanımıyor. allahın kulu derken elbette ki sokaktaki insandan bahsetmiyorum... gitarist, pentagram, metallica, iron maiden, hasan cihat dinleyen adamlar da tanımıyor, yazık. gerçi kime yazık orası tartışılır. elbette ki aslında dinleyemeyenlere, duymayanlara yazık.... fakat bu tip harikulade müzisyenleri niçin duymuyoruz? tarkan'dan dolayı mı?.. barış manço'dan ötürü mü? orasını bilmiyorum ama ciddi sorun gözüküyor...
    bu adam tanınmalı, bu adamın adını andığımda artık tanınmalı...

ayrıca ilhan irem'in şalamar adlı şarkısının ilk yani orijinal versiyonundaki solosu... bitirir, yer bitirir... o soloya can kurban... ama senin tanınman gerek.. evet seni tanımayanlar utansın ama, sen de biraz kas be amcacım, bırak tarkan'ı, ilhan'ı...
    (elpinoras, 11.01.2009 03:18 ~ 03:19)
  11. her perşembe kadıköy shaft barda 7 senedir aralıksız çalışan bitmeyen enerjiye sahip super gitarist.
    (vidividi, 19.03.2009 15:59)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil