gündem
  1. · aşk ı memnu
  2. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  3. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  4. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  5. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  6. · günün tek kelimelik özeti
  7. · 2012
  8. · intihar edememe nedenleri
  9. · emlakçılar

günlük hayatta da mesleği yapmak zorunda kalmak  

1. bazı meslekler vardır ki; icrası sadece iş saatlerinizle sınırlı değildir..buna en güzel örnek doktorluk ve avukatlıktır...yoğun bir işgünü sonunda, sallana sallana bir kaç kadeh bişeyler içmek için biyerlere gidersiniz...günlük iş stresini atmak, işle ilgili sorunları unutmak ve sohbetin gözüne vurmak amacındasınızdır...

ancak sohbetin bir yerlerinde ; ya ortamdaki tanıdıklardan biri ya da yeni tanıştığınız biri mutlak ve mutlak; avukatsanız"..yaaaa hacı, geçen bizim evsahibi bana bir ihtarname çekmiş..ben de açtım telefonu dedim ki lavuğa...." şeklinde, doktorsanız " bacaklarımdan doooru şuraya bir ağrı saplanıyor, kaç doktora gittiysem allah seni inandırsın..." benzeri bir girişle, mesleki bir uygulamaya yönlendiriverir sizi....bütün keyfiniz kaçar ama yine de yardımcı olursunuz...bu tür meslekler ömür boyu sırtta taşınan mesleklerdir anlayacağınız...
    (karlar kraliçesi, 29.06.2007 00:09 ~ 00:48)
  2. (bkz: rocco siffredi)
    (bkz: yazık)
    (steinmetz, 29.06.2007 00:18)
  3. fotoğraf fotoğraf... hele ki o makine yoksa yanınızda bi' aksilik sonucu! ve daha kötüsü bi' de fotoğraf çıkarsa karşınıza!!! vurulmalıdır bünye yerden yere.. bu yüzdendir ki 20 kiloluk çanta gık çıkarılmadan taşınır ekmek almaya giderken dahi!
    (ömermısırseverömermısıryeramamısırladadoyulmazki, 29.06.2007 01:07)
  4. ingiliz dili ve edebiyatı bölümünde okuyorsanız kurtuluşunuz yoktur. bir yerlerde birilerinin muhakkak bir çevirisi, anlamını merak ettiği antika bir kelime, bir ödevi muhakkak vardır. hele yurtta kalan bir öğrenciyseniz vay halinize, adınızı duyan soluğu odanızda alır.
    (endoplazmik retikulum, 16.10.2007 11:11)
  5. en çok doktorların maruz kaldığı durumdur. doktor olduğunuzu öğrenen herkes hemen "şuramdan şöyle bir ağrı başlıyor, sonra taa şurama kadar yayılıyor" falan diye başlar, uzmanlık alanınız vs farketmez.

yağmurlu bir günde ters dönen şemsiyesinin telini hemen oracıkta kaldırımda şemsiye tamiri yapan bir amcaya yaptırmak için yaklaşan doktor yakınım, yağmur altında pantolonunun paçasını dizine kadar sıyırıp ağrıyan bacağını anlatan bir yaşlı amcadan sözetmişti, çok iç burkucuydu.
    (arapbebek, 16.10.2007 12:21)
  6. (bkz: patron)
    (luto, 16.10.2007 12:29)
  7. günlük hayatta basit bir kaza sonucu amonyağın vücuda uzun süre teması halinde cildi yakacağını bilmiyorsanız kimyager olarak 'iş hayatınız' da riske girebilir.

yani;günlük hayatta da mesleği yapmak bazen gerekliliktir.
    (slowmotion, 16.10.2007 13:00 ~ 13:00)
  8. (labarba, 07.01.2009 23:20 ~ 23:20)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil