görseller
güney kore 

belki ilginizi çeker
  1. · gosu
  2. · archon
  3. · kore savaşı
  4. · good korea
  5. · internet bağımlılığı
  6. · yin yang
  7. · kendini oyuna fazla kaptırmak
  8. · pusan
  9. · 7 eleven
  10. · kore
  11. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · domuz gribi
  2. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  3. · annelerin yakışıklı anlayışı
  4. · erkekte ses tonu
  5. · colin kazım richards
  6. · tunceli alevileri dinsizdir
  7. · yılmaz özdil
  8. · finlandiya
  9. · bir beden büyük al seneye de giyersin

güney kore  

1. nüfusunun 50 milyon olduğunu öğrenince o kadar insanın o yarım adaya nasıl sığdığını merak ettiğim, çekik gözlüler mekanı.
    (my dying bride, 25.04.2004 23:59)
  2. kapitalist yapılaşmayla asya'nın en büyük ve en zengin sanayi merkezlerinden biri haline gelmiştir.
    (wondrous, 20.02.2005 20:34)
  3. kuzey'deki rejimin değişikliği ile oluşacak birleşmeyi kaldırabilecek ekonomik yapıya sahip, endüstri devi ülke.
    (stocky2001, 22.01.2006 09:57)
  4. ikinci dünya savaşı sonrası türkiye ile hemen hemen eşit hatta kötü koşullarda bulunmasına rağmen devletin başarılı sanayi ve teknoloji politikaları sayesinde ekonomik anlamda çok büyük sıçramalar yapan,asya kaplanları diye anılan ülkelerin başını çeken ülke.
    (abruzzi, 11.05.2007 16:58)
  5. gosuluğu meslek olarak icra eden kişilerin olduğu memleket. devasa firmaları da vardır bunların. (bkz: samsung) (bkz: hyundai)
    (keyif pezevengi, 21.05.2007 01:51)
  6. nüfusunun büyük bir çoğunluğu en az üniversite mezunu (bkz: undergraduate) olan bir akademik kariyer cennetidir. işsizlik oranı %4 dolaylarında seyretse de her güney koreli genç gelecek kaygısı taşımaktadır çünkü elitizmin ziyadesiyle hakim olduğu bu diyarda halkın çoğunluğu 3d işlerde (dirty, dangerous, demeaning) çalışmaya yanaşmak şöyle dursun, kütüphane memurluğu gibi part-time ofis işlerine bile burun kıvırarak bakmakta ve hala utanmadan ülkedeki işsizlikten şikayet etmekte, avrupaya kaçma planları kurmaktadır. bu bağlamda şımarık ve lüks bağımlısı bir genç nüfusa sahip olduklarını söyleyebilirim. ortalama güney kore vatandaşının, işsizliğin ne menem bir şey olduğunu görebilmesi için türkiye cumhuriyetindeki amele pazarlarına, ne bileyim, burnunun dibinde duran çin halk cumhuriyetinin fabrikalarındaki çalışma koşullarına falan bakması gerekmektedir. gerçi ben de matematik doktorası yapmış olsam heralde pazarda marul satmak veya çöpçü olmak istemezdim. yine bu ülkede, türkiyedeki "kapağı sabancıya falan atmak" konseptinin inanılmaz derecede yaygın olmasından dolayı meslek piramidinin üst basamaklarında büyük bir yığılma bulunmaktadır. işsizlikle ilgili ilüzyonun sebebi de budur. bu nedenle de işe alımda kişinin fiziksel güzelliği ve hobileri gibi saçma sapan kriterlere bakılarak seçim yapılmaktadır. zaten güney kore, dünyada plastik cerrahinin en yaygın olduğu ülkedir ve almış olduğum bir duyuma göre (ne kadar doğrudur bilemiyorum) ülkedeki hanımların %25'i estetiklidir. bunun sebeplerinden biri işe alınma kaygısıyken diğeri de ülkenin spiritüel altyapısının olmayışıdır. güney korelilerin %26'sı hristiyandır ve bu kocaman orana 1950-2000 yılları arasındaki kısacık dönemde ulaşılmıştır. halkın geri kalanında ateizm yaygın bir eğilim olarak görülmektedir ve kişisel görüşüm, bu durumun halkı dünyeviliğe ve materyalizme sevk etmekte olduğudur. haliyle etiket meraklısı ve elitist olan bu toplumda, fiziksel güzellik büyük önem kazanmaktadır.

lakin bütün bunları bilmek ne sikime derman olacak onu da bilemiyorum, korece yazsaydım şu yazdıklarımı belki bir işe yarardı da...

--
    sonradan gelen edit: benimle aynı fikirde bi sürü koreli var. bok atma değil bu.
    (janken, 22.07.2008 16:34 ~ 14.11.2009 02:00)
  7. (bkz: good korea)
    (opsekik, 26.11.2008 21:38)
  8. türkiye cumhuriyeti vatandaşlarından vize istemeyen bir uzakdoğu ülkesi.
    (dünyayı kurtaran adam, 02.04.2009 10:49)
  9. nice askerimizin topraklarında şehit düştüğü ülke.
    (bkz: kore savaşı)
    (yüzme bilmeyen su samuru, 02.04.2009 11:12 ~ 11:14)
  10. anlatılan efsanelerden biriside şehrin ortasına archon heykeli dikmeleridir.
    (slistrin silvarius, 26.05.2009 00:58)
  11. en az türkiye'deki kadar zor olan bir üniversiteye giriş sınavına sahip kapitalist ülke.burdaki insanların yarısı abd'ye göç etmek ister.bu isteklerine ayıptır denir başak bir şey denmez.mis gibi ülke be,para varsa ben de giderim avukatlığa.
    (oradaydım, 26.05.2009 01:50)
  12. enfes bir sinema kültürüne sahip ülke. özellikle son 5-6 sene içinde çekilen filmlerle hollywood'un da ilgisini çekmektedir.
    (bir nick seçmeniz gerekiyor, 02.07.2009 17:33)
  13. dünya'da eğitime haddinden fazla önem veren ülkelerin başında gelmektedir..yıllık kazancın en fazla olduğu meslek(kamusal alanda) ise öğretmenlik'tir..

öğretmenlerin yıllık kazançlarının ortalama 500.000 dolar olduğu ülkede,yıllık kazançları 4 milyon dolar'ı bulan öğretmenler var..(matematik ve teknoloji öğretmenleri..)bizim ülkemizde bir öğretmen'in yıllık kazancı yaklaşık olarak 21 bin dolar..aradaki farkı siz düşünün artık..
    (kişisel olmayan ileti, 16.07.2009 23:37 ~ 23:42)
  14. filistin için dertlenen delikanlı insanların yaşadığı ülke.

http://www.youtube.com/...
    (tatar, 18.07.2009 13:37)
  15. allah ım, hepsinin hastasıyım o kadar tuhaf bir şekilde deliler ki kavgaları bile mükemmel. bir şekilde para bulup buluşturum 1 sene yaşayacağım bu memlekette, hemen izleyiniz diye ekliyorum.
    güney kore parlamentosunda itişme:
    http://www.youtube.com/...
    (mervem, 23.07.2009 01:17 ~ 01:17)
  16. (bkz: güney kore de öğretmen olmak)

yıllık gelirleri 4 milyon dolarmış lan... bunun bana doğru olmadığını söyleyin gözünüzü seveyim kendimi kesecem...
    (mgun, 02.11.2009 15:00)
  17. öğretmenlerin 4 milyon dolar kazandığı efsanesi bir istatistik eksik bilgilendirmeden ibaret olan ülke. öyle bir öğretmen var ama ülke çapında popüler, ün kazanmış birkaç tanesi o gelir düzeyine ulaşabiliyor. kalanları da ortalama memur işte.

aynı şekilde istatistik bir eksik bilgilendirmeyle şu önermede bulunulabilir; bu ülkede okulu ilkokul üçten terk edenler holding patronu oluyor (bkz: sakıp sabancı)
    (agaton, 02.11.2009 15:30)
  18. askerliğin zorunlu ve iki yıl olduğu ülke.
    (kuroneko, 04.11.2009 16:47)
  19. (queenie, 04.11.2009 16:53)
  20. dostluklarını unutamayacağım kişilerin yaşadığı , bir gün kesinlikle ziyaret etmek istediğim ülke.
    (geordie, 04.11.2009 17:04)
  21. şahane bir yer.
    (queenie, 18.11.2009 17:35)
  22. (queenie, 18.11.2009 17:35)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil