belki ilginizi çeker
  1. · zinde olmak
gündem
  1. · uludağ sözlük
  2. · öğretmenler günü
  3. · zongul ducks
  4. · the twilight saga new moon
  5. · günün tek şarkılık özeti
  6. · ezel
  7. · her yerinden öpüyorum rüştü
  8. · unutulmaz 92 93 barcelonası
  9. · moderatörlerin arak yapması

güne kahvaltı ile başlamak  

1. kesinlikle ve kesinlikle özellikle yorucu bir işiniz var ise yapılması gereken olaydır.bir insanın o güne zinde,parlak,böyle ışık saçan bir görüntüyle başlaması için yapılacak ilk iştir.

bunu deneyerek de görebiliriz aslında.kahvaltı yapmayıp güne atıldığımız zaman hemen kendimizi kötü hissederiz içten içten.sonra en önemli sorunlardan biri olan ağız kokusu,insana kendini kötü hissettirir.her ne kadar fırçalasanız bile o ağız kokusunu karşıdaki mutlaka alacaktır.öğlene kadar yorgun bir görüntüyle of'larsınız puf'larsınız.nedeni apaçık kahvaltıdır.açık orda kardeşim yap şu kahvaltını yauv yap.

oysaki şöyle kalktığımızda güzel bir kahvaltı ile otursak sofraya.çayımızın o güzel deminin buharı sarmış etrafı.mükemmel şokella oda sıcaklığında iyicene cıvımış,ince kesilmiş ekmekler kızartılmış...yemek istemesek bile azıcık da olsa atıştırmalıyız.bu bütün günün pozitif geçmesine yardımcı olacaktır.
    (sahinksk, 22.08.2009 13:51)
  2. 1-0 önde başlamaktır güne. asık suratla kalkmışsınız yataktan, bir yatağa bir kapıya bakarsınız. ''vay mnky ne güzel yatıyorduk lan'' derken mutfağın açık kapısından kahvaltı sofrasını görürsünüz. taze demlenmiş çayın kokusu; ne asık suratınızı bırakır, ne de uykunuzu. kahvatılı bir gün her zaman güzeldir.
    (tekfender, 22.08.2009 14:37)
  3. ne demiş büyük üstad cemal süreya;

'yemek yemek üstüne ne düşünürsünüz bilmem
    ama kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı'

bunun üstüne söz söylemek bize düşmez aslında ama söylemeden geçemeyeceğim değil sadece güne kahvaltıyla başlamak günü kahvaltıyla da bitirebilirim ayrıca. deneyiniz efendim. güzel oluyor.
    (cien anos de soledad, 22.08.2009 14:45 ~ 14.09.2009 23:21)
  4. bazıları için ütopyadır. sabah fazla vaktin yoksa apar topar evden çıkmak zorunda kalırsın, o nedenle de kahvaltı niyetine her sabah açma ya da poğaça yersin. o mayalı şeyler de bir güzel oturur midene. iş günlerinde kahvaltı edebilmek namümkün * bir durumdur. pazar günü de zaten geç kalktığından yine kahvaltı mahvaltı yapamazsın, doğrudan öğle yemeğine yumulursun.
    (beyaztavşanıtakipet, 22.08.2009 14:47)
  5. o kahvaltının içinde;patates kızartmaları,ev yapımı salçalar,belki bir omlet,sosis,sucuk,çay gibi bilumum şey olmadıkça,asla başlanamayacak kahvaltıdır benim için.
    o ne lan öyle; zeytin,peynir,ekmek falan..insanın görüntüsünden bile iştahı kapanıyo zaten böyle kaselerin içinde ekmek kırıntıları falan ııygh.
    (maladie, 22.08.2009 15:21)
  6. (batan gemiden hesap sorulmaz, 22.08.2009 15:27)
  7. yıllardır yapamadığım şeydir.. 5 dk daha uyumak için tuvalete gitmiyorum sabahları ne kahvaltısı?
    (illumination altar, 22.08.2009 15:36)
  8. sürekli bir yerlere yetişmeye çalışan insanlar için artık bir lükstür. sürekli bir yerlere geç kaldığımızdan heralde sabah keyfince bir çay içip peynir yemek için tatil günlerini bekliyoruz , en azından ben öyle yapıyorum. ha tabi dışarda simidimi alıp ayak üstü çayımı içiyorum ama kahvaltı bu değil benim için.
    (ameliyathanede kolbastı oynayan oynak doktor, 22.08.2009 15:43)
  9. öncelikle beyne tazecik kanın hararetle pompalanması için ilk koşuldur. kendinizi sabah içtiğiniz bir bardak açık şekersiz çay, tazevik ekmek ve sıcak suda beklemiş yerel peynirle, hatta bazen bunların akabinde yediğiniz mis gibi ev reçelleriyle mükemmel hissedersiniz. daha verimli ve güler yüzlü olursunuz, mutlu olursunuz. ağız kokusu mideden geldiği için -aft sebebi dışında- bu şekilde önlenir, lakin özellikle hafta içi lütfen abuk subuk şeyler yemeyin kahvaltı edeceğim diye, sucuklu tost yemeyin mesela, dişlerinizi fırçalasınız da koku geliyor, dedim ya mide falan. ha? yapmayın lan!
    (buzdan yıldız, 22.08.2009 15:45)
  10. annemin yakınlarında biyerlerde ve muhtemel tatilde olmayı düşündüren mükemmel atraksiyon
    (elastigirl, 22.08.2009 15:54)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil