gündem
  1. · ece gürsel
  2. · sözlük yazarlarının itirafları
  3. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  4. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  5. · çok istenip de olunamayan meslekler
  6. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  7. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  8. · cüneyd zapsu
  9. · mehmet yozgatlı nın beşiktaşa transfer olması

güneşlenirken kitap okumak  

1. güneşin altında amaçsız bir şekilde uzanmak yerine bu eylemi daha işe yarar bir hale getirmek.bronzlaşırken entellüktel sermayeyi geliştirmek.

(bkz: bir taşla iki kuş vurmak )" onmousedown="return bkc('1671378','+%60bir+ta%FEla+iki+ku%FE+vurmak%60+')">bir taşla iki kuş vurmak)
    (ceyus, 09.07.2007 01:07)
  2. okunan kitabın yaprakları beyaz hamur kağıt ise ve güneşin açısı kitap sayfalarına gelecek şekildeyse gözleri yormak hatta anasını bellemekten başka bi işe yaramayan eylemdir.

yok ben kendi açımı ona göre ayarlarım dersen o zamanda güneşlenmenin verimini tam alamazsın benden söylemesi.
    (nec, 09.07.2007 01:48)
  3. güneş kremi yada yağıyla her sayfanın ayrı ayrı damgalanması .
    aylar ,yıllar sonra kitapları karıştırırken...yağlı sayfalara sonrada ilk sayfasına attığım tarihe bakıp kitabı hangi sahilde,güneşin altında döne döne okuduğumu hatırlamaya çalışmak.
    (konyak, 09.07.2007 02:21)
  4. güneşten kaynaklı yoğun sıcaklığın kitabın yapraklarını bir arada tutan tutkalkın ebesiyle olan ilişkisinden mütevellit başından bırakılması gereken , "bir kereden birşey olmaz" denmemesi gereken eylemdir.
    (cybi, 09.07.2007 13:00)
  5. bu eylemi başarıyla icra eden turist kişileri büyük ihtimalle ordan-burdan alınmış(tatil beldelerimizde bakkalarda bile satılmakta.),erotizm sosuna bulanmış 3.sınıf aşk kitapları okumaktadırlar.
    zira türk insanına gelindiğinde de tablo pek farklı olmayacaktır,3.sınıf aşk kitaplarının yerini,tuna kiremitçiler,ahmet altanlar almıştır!

amma velakin,son olaraktan;(bkz: zevkler ve renkler tartışılmaz)
    (alix, 09.07.2007 13:12)
  6. eğer güneş gölüğü kullanmıyorsanız bir de kitap kaliteli beyaz kağıda basım ise bir süre sonra görme yetinizi kaybettiren olay.aman dikkat.
    (aeolus, 09.07.2007 14:16)
  7. sıkılgan bünyeye mahsus eylem. hem delice bronzlaşmak isteyip hem de sabahın köründen akşam, güneş batıncaya kadar güneşin altında malak gibi yatmaktan sıkılan kişi alır eline bir kitap sıkıldıkça çevirir durur sayfaları. acayip bir durum olmadığı gibi, eğer darwin, freud, chomsky filan okumuyorsanız gayet oyalayıcı olabilir. yanına bir soğuk bira da pek fena olmayabilir. ayrıca öyle yarım saat filan geçtikten sonra etraftaki plaj gürültüsü kuş cıvıltısına dönüşür. takmayınız kafaya. devam ediniz.
    (charlie, 09.07.2007 15:07)
  8. (tembel, 09.07.2007 15:10)
  9. bunun dergiye yapılan versiyonu dergiye hasar vermekte, kapağını ve sayfalarını buruş buruş etmektedir. tavsiye etmiyorum.
    (acyberexile, 09.07.2007 15:12)
  10. (gebesh, 15.02.2008 10:24)
  11. güneşlenirken kitabın arasına tetris koyup kitap okuma kisvesi altında oyun oynayanını gördüm ya gözüm açık gitmem. bu bayat türk filmi/dizisi şakası gerçekmiş meğersem. söylemeye lüzum yok yapan türk idi tabii ki.
    (ichgeheindaskino, 18.05.2008 00:33)
  12. yanlış açıyla yeterli sürede tuttuğunuz o kitabın size bilahare amele yanığı olarak geri dönmesi demektir. elin avrupalısı üçüncü beşinci sınıf aşk hikayelerini kitap diye okuyadursun, çillerini kızarta, derisini soyduradursun, biz türk gençliği olarak yüzümüzde üçgen ya da dik yamuk gibi geometrik şekillerin beyaz kaldığı bölgeler istemiyoruz efenim. işte bu yüzden yüz üstü yatar güneşlenirim, sırtım haşlanınca kitabı kaldırır atarım kenara. afferin di mi?
    (wykka, 18.05.2008 00:38)
  13. kafanın en boş olduğu zaman tatil, tatilin geçtiği yer şezlong, yağlanması, kumlanması, ıslanması da dert değil ise gayet uygun bir aktivite. güneşlenirken ne yapılabileceği ile ilgili saygıdeğer sözlük eleştirmenlerinin katkılarını da alabiliriz tabii...
    (heidi, 18.05.2008 00:44)
  14. güneşlenilen sahil çoluk cocuk ailelerin geldiği,sıcak gevrek,mısır,dondurma satan seyyarların gezindiği muhtemelen sıradan bir plajdır.etrafta piyasa sıfırdır atraksiyon yoktur sen de kendini kitap okumaya verirsin zaman geçsin diye.yoksa türkbükü v.b mekanlarda kitap okumak ne mümkün etraf kımıl kımıl.okuyan varsa da tebrikler bu ne büyük okuma aşkı.
    (dentist, 19.05.2008 00:42)
  15. aslı kitap okurken güneşlenmek olmalıdır
    (tersdönenşemsiye, 19.05.2008 00:46)
  16. kitabın uzunluğu ve sürükleyiciliğinin ten renginiz üzerinde etki yaratacağı tek durum. eğer bu güneşe bu sezon ilk çıkışınızsa mümkünse çocuk hikaye kitabı seçin hemde şimdilerde malum çok moda hah siz klasiklerde ısrarlıysanız o zaman (bkz: bepanthene)
    (mi atze, 19.05.2008 01:48)
  17. insana "insan" olduğunu anımsatan eylem.
    (la vie en rose, 19.05.2008 14:45)
  18. hani kişi nasılsa başkalarını da öyle bilirmiş ya. yaptığı her eylemi başkalarına göstermek, hava atmak, toplumdaki statüsünü yükseltmek adına yapanların asla ve asla anlayamayacağı müthiş bir şeydir güneşlenirken kitap okumak. ne hava atmak için ne de başkalarına gösteriş olsun diye yapılır. ha yapanlar yok mu var ama onlar da kendini belli ediyor. denize girmeyi seven ama fazlasını sevmeyen, akşama kadar boş boş da etrafta kız/erkek kesmekle vaktini harcamak istemeyen bünyelerin eylemidir. saat şöyle 4 ya da 5 e doğru güneş yavaş yavaş bayıcı etkisini yitirmeye başladığında itinayla uzanılır havluya, açılır kitap ve başlar tatilin en huzurlu dakikaları. dalga sesleri bir yandan, bir yandan da serin bir kola... hayat bu olsa gerek.
    (tosbacik, 19.05.2008 14:58)
  19. güneş tepenizde yazın cayır cayır yanarken kitap okumaktır.

hava sıcaklığını 10 derece artırır.
    (butterflyeffect, 05.02.2009 19:31)
  20. insanın büyük ölçüde uykusunu getirecek eylemdir.uyandıgınızda kendinizi bir domates olarak görebilirsiniz.
    (sailormoon, 05.02.2009 19:33)
  21. deniz kenarında "bakın ben de entelim kitap okuyorum" a getirmek için yapılan eylem.
    aslında kitabı okumuyolardır acaba seyrediyolarmı beni diye düşünüyolar aslında o sırada.
    (değişim, 05.02.2009 19:54)
  22. milletin yazdıklarına göz gezdiriyorum da, kitap okuma eylemi ile hava atmak, entel görünmek kavramları tuhaf bir şekilde birleşmiş. deniz kenarında, zaten hava bin dereceyken "iki gram koyulalım da yüzümüze renk gelsin" düşüncesiyle sıkıntıyla ter döken kişi eziyetini arttırmak için bir de üstüne oturup das kapital ya da ulysses mi okur, yapmayın canlarım.

az önce belirttiğim gibi güneşlenmek daha doğrusu bronzlaşmak son derece sıkıcı bir eylemdir. çocukken havuzda oynarken pat diye her tarafı aynı oranda tertemiz yanan bünye yaş ilerledikçe problem çıkarır. yok bikini izi, ay karnım yandı yüzüm yanmadı gibi muhabbetler artar. atıyorum görece olarak açık renk kalan sırtı koyultmak için devlet dairesinde kuyruk bekler gibi pişerek dururken elde bir kitap olması sıkıntılı dakikaları daha eğlenceli kılabilir. ne gibi kitaplar olur bunlar, örneğin dan brown kitapları, boleyn kızını yazan ablanın kitapları, daha da güzeli kitabı da geçtim cosmopolitan, marie claire falan filan. özetle hızlı okunan, kafayı oraya yönelten ve eğlenceli şeyler. sefiller, suç ve ceza, ince memed havuzbaşı kitabı olmaz özetle, yapana fularını ben alıyorum.

ama bakın kırk derece sıcakta ulysses okuyan bir insanın mazoşist eğilimleri olduğunu inkar edemeyiz, bu da bir gerçek. ayrıca sefiller'i eline alıp o sıcakta okursan eninde sonunda uyuyakalırsın, sonucu da kırk beş derece açıyla karnın üzerinde tüm ihtişamıyla boy gösteren beyaz bir kitap izi olur.
    (iao, 05.02.2009 20:10 ~ 06.02.2009 00:24)
  23. böylesi dendiği gibi "güneşlenirken yapacak daha iyi bir işim yok, bari kitap okuyayım" düşüncesiyle yapılmış görünüyor. fakat bir de "kitap okurken güneşlenmek" mümkün. dikkat ederseniz artık amacınız kitap okumak, ve kitap okurken *vücudunuzun* yapacak daha iyi bir işi yok. öyleyse bari kitabı güneşte okuyun ki, o da bir yandan güneşlenmiş olsun. gerçek bir entel böyle yapardı.
    (ali kamber, 05.02.2009 21:37 ~ 21:38)
  24. güneş altında mayışıp uyumaktansa ya da etraftaki erkekleri kesmektense yapılması mükemmel olan eylem. otobüste kitap okumakla, evde kitap okumakla hiç bir farkı yoktur. tabi bu eylemi "hava atmak" için yapan insanlar herkesi "hava atmak için kitap okuyor" diye yargılar, onlara göre de öyledir. bu düşünce beni yıllar öncesine götürmüştür: walkmanlerin ilk çıktığı dönemde yolda yürürken müzik dinleyen insanların arkasından "şuna bak şuna, hava atıyo" diye söylenirdi. şuan nasıl yolda yürürken müzik dinlemek herkese doğal birşeymiş gibi görünüyorsa bundan 5-10 yıl sonra kitabın hava atma nesnesi olarak kullanılması düşüncesi de bir o kadar saçma gelecektir. bu düşüncenin "5-10 yıl sonra" yerleşecek olması da ayrıca üzücü bir olaydır, ne yazık ki türkiye herşeyi bu kadar geriden takip etmektedir..

ek olarak; saat 16:00-17:00'dan sonra yapılması daha bir güzel olur. hem mayışma oranı azalır, hem de kimi yerlerin yanması kimi yerlerin yanmaması tarzında bir olayla karşılaşma olasılığı daha düşüktür.
    (ishn, 19.02.2009 17:57 ~ 18:00)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil