güneşin doğuşu   

adana çık aradan

1. 1) güneşin doğma durumu.

2) sevgiyi , sevmeyi , bilim ve din hakkında fikir edinilebildiği , umud etmenin ne kadar güzel bir şey olduğunu hatırlatan , hayatın bizden bağımsız hem de hayat döngüsünün bize benzerliği ile bize bağımlı olduğunu hatırlatan , kutsal sayılabiecek doğa durumu.

3) ancak yalnız yapıldığında keyfinin ve yukarıda belirtilen insansı eylemlerin doruğa ulaşabileceği olgu.
    (skuba, 24.04.2004 01:54 ~ 01:54)

2. bursa'da kampta izlemek için erken kalktığım olay.
    ama uzun süre iskelede oturup beklememe rağmen görememiştim güneşi. ama hava iyiden iyiye aydınlanmaya başlamıştı. sonra arkama bir baktım ki güneş orda!
    demek ki güneş manzarayı pek s.klemiyomuş. coğrafyadan şaşmıyomuş
    (markrenton, 24.04.2004 02:04)
  3. fotoğraf çekmek için en uygun zaman dilimlerinden biri
    (pyrotechnician, 24.04.2004 10:24)
  4. sabah namazının sebebidir belki de. "insanlar güneşin doğuşunu uyuklayarak kaçırmasın" düşüncesinden hareketle.
    (yedinin yedincisi, 06.07.2006 01:51)
  5. sabahlarken görebileceğiniz en güzel şey.
    (excalibur, 15.04.2007 06:37)
  6. ege sahillerinde gece eğlencesinden döndükten sonra ve yatmadan hemen önce, elinizdeki son birayı yudumlarken keyfinize katmer olacak doğa büyüsü..yaşadığına sevindirir, ömrüne ömür katar insanın..
    (h2o extra, 15.04.2007 08:47)
  7. pek bir numarası olmayan olaydır. zira güneş doğarken hava çoktan aydınlanmıştır bile. şafağın attığı kuşluk vakitleri kanımca her zaman daha bir güzeldir. içinde illa güneş de olsun derseniz akşam vaktini tercih ediniz.
    (bkz: akşam oldu hüzünlendim ben yine)
    (togisama, 16.04.2007 20:41)
  8. sahilde,sıcak bir yaz günü,yanınızda sevgiliniz,ılık kumsala uzanmış,başınız onun göğsüne yaslanmışsınız..dalgalar usulca kumları döverken martı sesleri arasında gökyüzü o nar kırmızısı rekle başlayıp,kızılın ve sarının her rengine bulanmaya başlamış.mavilikler artmakta..doğa uyanmaktadır.. içinize bir derin nefes çeker, seni seviyorum diye fısıldamanın tadına varırsınız..dudaklarınız buluşur,teniniz ürperir hafifçe esen rüzgardan, içiniz yanar usulca..güneşle beraber yeniden doğmuş gibi hissedersiniz...
    çoğu insanın asla yapmadığı,sabah uykusunu tercih ettiği olağandır.ama ömrünüz boyunca bir kez olsun o zevki tatmak lazım...o mükemmel uyanışa tanık olmak lazım, nerede olursanız olun..
    (blinkin, 16.04.2007 20:52)
  9. başka bir son yeni bir başlangıç.

(bkz: gece gündüz)
    (ronn, 16.04.2007 21:02)
  10. izmir'de pek güzel görünen şey.

yavaş yavaş, enjekte edilen müzik ile insanın ruh halini değiştirir. mutluluk & hüzün. bazen ikisi birden.
    (bete noire, 02.03.2008 06:37)
  11. günesin doğuşu, batışı farksız...batışı da izlense pek bir şey kaybedilmez hatta daha bile güzeldir.
    ama illa izleyeceğim ben derseniz tercihen kapadokya olmalıdır bu yer.
    (klippan, 02.03.2008 10:43)