görseller
güneşim 

belki ilginizi çeker
  1. · idil üner
  2. · im juli soundtrack
  3. · o sole mio
  4. · güneş
  5. · sahilde
  6. · ölmeden önce izlenmesi gereken filmler
  7. · idil üner
  8. · van den budenmayer
  9. · dörde özlem
  10. · im juli
  11. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  2. · tunceli alevileri dinsizdir
  3. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  4. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  5. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  6. · bakire kız ile evlenmenin verdiği huzur
  7. · dersim katliamı
  8. · yaran belki ilginizi çeker sonuçları
  9. · blunt

güneşim  

1. im juli filminin efsane şarkısı. bu şarkı, dinleyip de avare dolaşan, eli pasaporta, valize giden tüm canlara ithaf olunur.

güneşim ayım sana ışık olsun
    sıcak kumum yoluna açık olsun
    okşarım tenini rüzgarlarımla
    susuz kaldı sularım dudaklarına

ah o gözlerin
    arasın beni izlesin peşime düşsün
    ah o dudakların
    gelsin bulsun tatsin ve öpsün beni

al bulutlarım sana yatak olsun
    yumuşacık sessizce üstünü örtsün
    ateşim aşkına kıvılcım olsun
    sonsuz yansın yüreğinde hayata doysun
    (dr conners, 27.01.2006 19:37)
  2. (bkz: idil üner)
    (smooth, 27.01.2006 20:41)
  3. sırf sahilde bu şarkının söylendiği sahneyi izleyebilmek, tadına varabilmek için bütün filmi* büyük bir keyifle, büyük bir istekle izlediğim harika şarkı..
    (rafael, 21.11.2006 01:57)
  4. kesinlikle bir şaheser. şarkının sözleri ve özellikle de vokal idil üner bir harika. o ne sestir öyle yarabbi
    (kayıp patika, 20.01.2007 13:36)
  5. (nora lee, 20.01.2007 13:44)
  6. her dinleyişte sahilde, usul usul yanan bi ateşin etrafında uzun, çiçekli bi elbise giymiş sevdicekle dans ettiğimi hayal ettiğim şarkıdır. çok güzel, çok çok güzel şarkıdır. gerçekten sırf bu şarkı için bütün film defalarca izlenebilir. idil üner çok yaşasın.
    (the joy of not being, 06.02.2007 22:20)
  7. art arda dinleyebilmek için filmi defalarca başa alıp da cd'yi bozduğum huzur veren aşmış şarkı, vokal..ancak şarkı film dışında dinlendiğinde yarattığı ilk etkiyi vermez..
    (marlasinger, 10.04.2007 11:09)
  8. (deniz, 22.08.2007 19:54)
  9. uzun versiyonu dinlendiğinde filmdeki etkiyi veremese bile insanı garip diyarlara sürüklemeyi başarıyor.
    çok eski bi aşkın yaşanan ilk heyecanları, ilk öpücüğünün içini titretmesi gibi hissel durumları tetiklemesi, anlık da olsa geçmişe dönme isteğini azdırması..
    çok içten. fazla yani.
    (babykaos, 01.02.2008 16:26 ~ 17:18)
  10. garip bir şarkı bu. filmde * girdiği an tüyleri ürpertir, yıllar sonra bir kafede rastlayana kadar hiç dinlemeseniz bile duyduğunuz anda 'aa im juli'de vardı bu şarkı' dedirtir, indirip dinleyince akla daha bir kazınır.

yollara düşme isteği uyandırır insanda, güneşin altında kirlenmeye, şehir hayatının yapıştırmaya zorladığı etiketlere, mecburiyetlere, sorumluluklara, saat gibi kurulu hayatlara, yorulmaya aldırmadan çok uzaklara gitmek gelir insanın içinden. paranın ne önemi var, otostop çekilir, alacak bir araba bulana kadar yürünür. yatacak bir yer bulunur elbet, iş ki evimizdeki rahat yatağın konforu aklımızı fazla çelmemiş olsun. güneş yakarsa yaksın, nasıl görüneceğimiz kimin umurunda. yeter ki gidelim, emek harcayarak, isteyerek, uğraşarak katedelim mesafeleri.

garip bir şarkı bu. gecenin bir yarısı insanın aklını çelip zaten bastırmış olan sıkılmışlığın içinde gitme hayalleri kurduran. hüzünlendiren, efkarlandıran, acıtan..
    (haşmet asilkan, 25.08.2008 03:36)
  11. insanda aşık olma isteği uyandıran sımsıcak bir şarkı...
    (karmakarışık, 22.11.2008 10:57)
  12. şimdi herkes 'ne gerek vardı' diyecek, bence de gerek yok ama sevgimi vurgulamak adına şarkıyı şöyle tanımlamak istiyorum : "yeni bir din kuracak olsam, dualarından biri bu olurdu."

"aşkı özledim, bir insanın tek bakışından mutlu olmaya hasret kaldım" diyorsanız;
    "bıktım buralardan. çıkıp gitsem, daha önce görmediğim yollara vursam kendimi" diye isyan ediyorsanız;
    "güneş doğar, deniz ılıktır, gece olur bana ne" diye geçiriyorsanız içinizden, aslında umrunuzda olmalarını isteyerek; dinleyin bu duayı. böyle temiz hallerinizden uzak olduğunuza inanıyorsanız sizi sevgi tanrısına yaklaştıracaktır.
    hatta yaklaşın yamacıma, beni götürdüğü yerlerden sözlerini fısıldayayım size:

~ güneşim, ayım sana ışık olsun. sıcak kumum yoluna açık olsun. okşarım tenini rüzgarlarımla, susuz kaldı sularım dudaklarına.
    ah o gözlerin... arasın beni, izlesin, peşime düşsün. ah o dudakların... gelsin, bulsun tatsın ve öpsün beni.
    al bulutlarım sana yatak olsun, yumuşacık sessizce üstünü örtsün, ateşim aşkına kıvılcım olsun.
    sonsuz yansın yüreğinde, hayata doysun. ~
    (hüzünden bozma mutluluk, 22.11.2008 15:56)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil