görseller
güneş tutulmasıgüneş tutulması
güneş tutulmasıgüneş tutulması
belki ilginizi çeker
  1. · 29 mart 2006 tam güneş tutulması
  2. · 22 temmuz 2009
  3. · dünya tutulması
  4. · soulclipse
  5. · ender bir araya gelen şeyler
  6. · havanın öğlen saatinde karanlık olması
  7. · beethoven s silence
  8. · solar eclipse
  9. · tutulma
  10. · tilion
  11. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · aylin aslım
  2. · ezel
  3. · ugg
  4. · galatasaray
  5. · sözlük yazarlarının itirafları
  6. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  7. · boylumlama
  8. · elmasepeti com
  9. · 3 sokak

güneş tutulması  

sayfa  / 2
  1. ayın dünya ve güneş arasına girmesiyle oluşan doğa olayı.2006 yılında bir tanesi daha ülkemizden izlenebilecektir.

(bkz: 29 mart 2006 tam güneş tutulması)
    (sycrone one, 25.12.2005 20:41 ~ 20:42)
  2. aniden ortalığın kararmasına yol açan muhteşem ve ürkütücü bir olay. iyi ki varsın güneş diye geçirir insan içinden.

bunu yazıyorum çünkü olur tufan olur, insanlık tüm varlıklarını kaybeder; bir gün güneş tutulması olursa tapınmaya başlamasınlar. uğraş dur artık yok güneşe tapınmalar yok bilmem ne. güneş bu güzelim arada tutulur. korkacak bir şey yok.
    (compasino, 23.03.2006 11:53)
  3. solar eclipse derler ecnebiler buna. her sene üç beş defa olurmuş (maksimum 5). ay güneşin %90'ından fazlasını kapatamadığı zaman farkedilmez...
    (azwepsa, 23.03.2006 12:07)
  4. m.ö. ki yıllarda insanlar henüz cahil oldukları için güneş tutulmasını facia, felaket olarak adlandırırlarmış. hatta bazı kabileler güneşin alevinin söndüklerini sandıkları için havaya ateş atarlarmış. bazıları da ruhu gökyüzüne çıksın diye insanları/hayvanları kurban ederlermiş ve böylece onların yardımıyla karanlıgın sona erecegine inanırlarmış..hatta bir çok bilim adamı bu güneş tutulmasını insanlara karşı kullanmıştır. hatta thales insanların savaşmalarını önlemek amacıyla onlara tanrıların; insanların savaşmalarını istemediklerini, savaşmalarına tepki olarak gün içerisinde bir kaç dakika gece olacagını, tanrıların gökyüzünü karartacaklarını söyler. bazıları buna aldırış etmez, bazıları ise korkar..üzerinden bir kaç saat geçmeden, gündüz vakti etraf kararır ve herkes panikle thales'e tanrıların onları affetmelerini, bir daha savaşmayacaklarını söyler. thales de tanrıların onları affettigini, biraz sonra aydınlık olacagını söyler. böylece thales de insanlar da mutlu mutlu yaşarlar..en azından bir sürelik..
    (partikel, 23.03.2006 22:21)
  5. şu an itibari ile olmasına birkaç saat kalmış olan ve hala izleyebilecek bir gözlük edinememiş olduğum tarihi doğa olayı.
    uzay da doğa mıdır
    (adanus, 29.03.2006 09:50)
  6. hindistan'da hamile kadınların çocuklarına zarar gelebileceği nedeniyle izlemeleri sakıncalı bulunan ve insanların güneş tutulması sırasında kendilerine zarar verebilme olasılıkları nedeniyle ellerinde kesici aletle izlememelerinin önerildiği izmir'de 13.52'de sona erecek astronomi olayı.
    (troke, 29.03.2006 11:52)
  7. işyerimdeki çalışanların "bugün deprem olacak" demesine neden olan hadise.
    (surveyor, 29.03.2006 13:03)
  8. 1999 da gördüğüm ve hemen bir hafta sonra da bir deprem gördüğüm; şimdi pek de görmek istemediğim doğa olayı. her ne kadar bilim adamları alakası olmadığını söyleseler de insan böyle abuk sabuk düşüncelerden kendini pek de sıyıramıyor. umarım bu sefer herkes için sadece bir doğa olayı olarak kalır akıllarda...
    (ubi, 29.03.2006 13:48)
  9. (bkz: güneş tutulurken pink floyd dinlemek)
    (vera, 29.03.2006 14:52 ~ 17.04.2006 16:08)
  10. hepsinden bir yana dersi kaynatmak için bahane ettiğimiz olay!
    (impera, 29.03.2006 15:23)
  11. dünya ay ve güneşin bir çizgide dizilmesi olayı. günlük güneşlik bir hava varken havanın kararıp soğuması içinizin ürpermesi oluşan gizemli havanın felaket getireceğinin düşünülmesi geçmişte de hep olduğu gibi.
    (beni de alın, 29.03.2006 15:33)
  12. pek sallamadığım ve esnasında güzelcene uyuyor bulunduğum olay, bunun tam olmayanından olmuştu zamanında biz daha ufakken izlemiştim, hayatım değişmemişti pek, sonuç olarak buna da o açıdan pek prim tanımamaya karar verdim, uyudum; mutluyum, huzurluyum ve de gururluyum. şimdi de kahvaltı yapacağım.

turizm açısından bu gaz güzel bir şey olmuştur dışardan gelen insanların yanı sıra içerde de bir çok insan ordan oraya hareket etmiş sezon daha açılmamışken ufak bir hareketlilik olmuştur ekonomik olarak hoş bir gelişmedir ama yine de ufacık bir kıpranma ve gelirdir yine aynı açıdan pek de önemli değildir.

öte yandan insanımızın ne kadar kolay inandırılır olduğu niksar olayı ile gözler önüne serilmiştir, bir ilçe bir söylenti yüzünden tahliye edilmiştir. yakın zamanda ben de çıkıp "bana oy vermezseniz deprem olacak" desem acaba başbakanlığa açık ara koşar mıyım sorusuna gark etmiştir beni, korkutmuştur.

(bkz: eğitim şart)
    (bkz: bırak sosyal mesaj vermeyi)
    (theone, 29.03.2006 15:34)
  13. güneşin doğup batması kadar doğal, ancak daha seyrek gerçekleşen, insanların neden bu kadar abarttıklarını anlayamadığım olay. "insan da bir kez doğar, kaçınız gidip bir bebeğin doğumunu seyrettiniz?" demek geliyor içimden. doğa bu, hergün binlerce mucize olurken, güneş tutulması oldu diye tüm dünyayı oturup kaldırmanın manası nedir..

dedirten doğa olayı..
    (eglaia, 29.03.2006 16:12 ~ 16:12)
  14. akciğer filmi ilen seyredilebilen, gün itibarı ile polis hastanesi'ndeki pek çok film çektirmiş hastanın ve doktorun izlediği olay.
    (clementine, 29.03.2006 16:22)
  15. ardından gelen alkış tutulmasıyla birlikte gülümsememize neden olan olay.

güneş tutulması sırasında alkış tutmanın mantığı yoktur.ender de rastlansa sonuçta bir doğa olayıdır.bu alkış kime , niye..
    (pudding, 29.03.2006 16:57)
  16. (bkz: lavuk tutulması)
    (anakin skywalker, 29.03.2006 17:06)
  17. önceden farkedildi mi bilmiyorum ama istanbul'un otobüs duraklarının çatıları, tutulmayı rahatça izlemek için mükemmel bir filtre görevi görüyor. iki gezegenin konumu da açıkça seçilebiliyor
    (mavio, 29.03.2006 17:07)
  18. (bkz: tutmayın beni)
    (azwepsa, 29.03.2006 18:07)
  19. (bkz: allah ile kul arasına girmek/@1808172)
    (insert coin, 25.08.2007 00:43)
  20. bundan yıllar önce, bir yaz tatilinde ben köydeyken gerçekleşmişti bu olay. bu hadise akabinde, tavuklar akşam olduğunu zannedip kümese girmişlerdi. güneş tekrar yeryüzünü öpmeye başladığında geri çıktılar. ancak olayın etkisi ile 3-4 gün yumurtlamadıkları söylenir.
    (rutin, 25.08.2007 01:08)
  21. güneşle dünya arasına bulut girmesi diye biliyorum ben. ama koca koca bulutlar; ufaklarından değil. yoksa yarım tutulma oluyormuş.
    (hepinizin ağzına kırmızı biber sürerim, 21.02.2008 20:36)
  22. milattan önce 585 yılı aylardan mayıs sonu,
    dönemin anadoludaki tek hakim gücü, lidya ordusu ve altı yıldır süren karşılıklı catışmalar yaşadıkları, en büyük düsmanları med imparatorlugu ordusu(medler), ünlü kızılırmak meydan savaşı öncesinde, nehrin kıyısındaki ovada karşı karşıyadir.ön görüşmeler, lidya kralı alyattes ve med imparatoru cyaxares arasında iki ordunun ortasında yapılır.görünen o ki savaş kaçınılmazdır. lidya ordusunda bulunan filozof thales'in , önceden yaptığı tüm uyarılara aldırılmamasına ragmen barış icin hala bir ümidi vardir .o da hesaplamalarina göre aynı gün gerçekleşmesi gereken güneş tutulmasıdır. yakıcı bir öğlen sıcagında ordular, naralar ve kulak tırmalayan ugultu eşliginde, hucuma geçer.
    iki ordu birbirine girmek üzere iken ,ortalığı karartan o müthiş an gelir.güneş tutulur. savaşcılar saşkınlık içerisinde oldukları yere çökerler. din adamları(omenler) krallarına, tanrılarin savaşı durdurmalarını istediklerini telkin ederler. karşılıklı iki kral, saraplar doldurup ,barışı kutlar. kızılırmak iki ülkenin sınırı olur. dostluklar daha pekişsin diye de lidya kralı alyattes'in kızı aryenis (pers imparatorlugunun kurucusu cyrus'un büyük büyük nenesidir) ile med imparatoru cyaxares'in oğlu astyagesevlendirilir. thales de kendini bilime verir .yılın 365 günden oluştuğunu tasarlar ve 90 yaş civarında jimlastik gösterileri izlerken kalp krizinden ölür.

not:tarihçi heradot ve çeitli ingilizce internet kaynaklarından ham bilgiler, el emegi, goz nuru ile cevrilerek hazirlanmistir.
    (kofti anarsist, 24.03.2008 14:27 ~ 16:03)
  23. irlanda'lı 2005 man booker ödülünü almış yazar john banville'in romanı. oldukça karmaşık dili ve kurgusu olmakla birlikte post-modern bir içeriği olduğu, "gülmenin sonu ağlamaktır" , " mutluluk incelmiş bir acı değil de nedir?" gibi yargı ve sorguların bolca bulunduğu kitap. 214 sayfa olmasına rağmen bitirilmesi uzun sürebilecek türden, can yayınları'ndan çıkan ve ada coğrafyasının ferah soğukluğunun burun ve 5 duyu organında hissedilebileceği eser.
    (baydüdük, 10.06.2008 12:41 ~ 12:45)
  24. hep dünya'dan güneşe bakıldı güneş tutulması sırasında. peki ya uzaydan dünya nasıl görünüyor, merak edenler vardır elbet..
    işte, 11 ağustos 1999 tarihindeki, istanbul'dan da gözlenebilinen güneş tutulmasının farklı bir açıdan fotoğrafı:

(görsel: güneş tutulması/27264)
    (misuf, 22.09.2008 22:38)
  25. aztek inancına göre puma saldırısı.
    (heidi, 08.04.2009 15:55)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil