günah işleyerek tanrı  sınava tabi tutmak 

adana çık aradan

1. insan benliğine vurulmuş en sağlam zincir günahtır. yüz kızartıcı suçlar olmadığı taktirde gerisi insan benliğine giydirlmiş deli gömleğidir. bir nevi insanlığın şizofren olma nedenidir.
    kendimden bilirim ben her şeyi. kendimi bilmem ama. günahlarla büyümemi bilirim. her şeyin günah sayıldığı bir çevrede tüm günahları işleme hevesimi. ve azarlanışımı. hatta, çoğu kez kaba kuvvetle engellenişimi.

oysa samimiydim ben günahlarımda. nasıl ki bu hayat tanrı'nın bizler üzerinde denediği bir sınavsa, benim günahlarım da tanrı üzerinde denediğim bir sınavdı. sonucu öteki hayatta belli olacak bir sınav.
    tanrı kaldı bu sınavda. geçemedi. ben kaldım bu sınavda. geçemedim. kavgam, öfkem, sadakatim yerleyeksan oldu. üzerime giydirilen, ruhuma giydirilen deli gömleği bozdu beni.
    ilk başta da manevi dünyamı allak bullak etti. daha sonra olmayan gerçek dünyamı. ve ben hayata anlam yüklemek yerine, hayatta olduğuma dair bir delilin peşine düştüm.

yüzüm soyuldu. düştüğüm yerden kaldıran olmadı. kaldırıp da yaralarıma üfleyen. ve ben günah işledim hep. tanrı'nın limitini test etmek için. herkese ve her şeye küfrettim. en çok da kimsesiz çocuklar aklıma geldiğinde küfrettim tanrı'ya. en çok da kendi öz çocukları tarafından sahip çıkılmayan anne ve babaları gördüğümde küfrettim tanrı'ya.
    şu koca evren o'nundu. o ise hiç kimsenindi.

küfrettim ben de. ruhumu rahatlatmak için. huzura kavuşmak için. aynanın karşısına geçip küfrettim, gördüğüm yüze. sol yumruğumu yüzüne indirdim. paramparça ettim.
    intiharım değildi bu. benim intiharım soyuttu. bir savaşı olmayan bu yeni nesilin savaşı gibiydi. benim arayışım, sonu bir uçuruma çıkan depresyondu. benim hayatım; sonu bilinmeyen bir filmdi.
    sıkıldım. kalkıp perdeye koştum. seyircileri kovdum. samimiyetsizlikleri hissettiğim için kahrettim. hayatları gördüm. ters çevirdim. insanları gördüm. siktir ettim.

kendimi göremedim ama. kendimi kendi beynime gömdüm. yeniden diriliş hayaldi. yeniden varoluş avuntuydu. ben zaten yoktum. insanlık zaten bir düştü. ve ben düştüm.
    dedim ya, düştüğüm yerden kaldıran olmadı ama...
    (cennettenkovulan, 19.06.2008 00:05)
  2. suç işleyerek devletin adalet sistemini sınamaya benzer.
    (jack the ripper, 19.06.2008 00:07)
  3. tanrı adına kurulan sistemin cezalandırma üstüne kurulduğu açıktır. cezalandırılmamak veya başınıza kötü bir şey gelmemesi için ibadet eder veya kuralları yerine getirirsiniz. size bir şeker tariflenmiştir cennet ve huriler... bu mukafata sahip olmak için kötülük yapamazsınız. bu yaklaşım önemlidir.
    iyi olduğunuz veya iyi olmanız gerektiği için değil cehennemde başınıza gelebileceklerden korktuğunuz için ibadet etmeniz beklenir.

sınav meselesi ise?

sözlü mü olsun yazılı mı?
    test mi olsun? pratik sınav mı?
    (gustaveflourens, 19.06.2008 00:13)
  4. bu sistemde cezayı mahkeme kararından sonra çekceğin için tanrının sadece sınav sorularını arttırırız.ama bu mahkemede iyi halden suçlar hafiflemiyo dikkat etmeli.kurtarma sınavıda yok
    (inarsenewetrust, 19.06.2008 01:22)