günah duygusu gibi bir şey  

adana çık aradan

1. altıncı nesil yazar. kutsal değerlerle ilgili yorumlarıyla dikkatimi çekti. incitmeden yapmasını temenni ediyorum. hoşgelmiş.
    (dünyayı kurcalayan adam, 06.03.2009 01:37)
  2. yeni gelmiş sanırım. sözlükteki iki tip yazarlardan sanırım ikinci tipi. ilk yazar modeli yeni gelip inceden ufaktan başlayan. reklam kaygısı gütmeyen değerlere inançlara görüşlere ideolojilere paldır küldür saldırmayan süt liman yazardır. kendini sevdirir, gerekince adam gibi tartışır, görüşünü savunur. ikinci tip yazarlar ise bir anda tanınmak isteyen basamakları birer ikişer çıkmak yerine üçer beşer atlaya zıplaya çıkmak isteyen yazardır. bu da onlardan biri olsa gerek. islamiyetten girmiş. bunda sorun yok elbette. dinler tartışılmaz şeyler değildir. ancak yanlış bilgi ile, yanlış şeyi ispat ederek girmek doğru değil. savunulan şeyi eğer bir gerçeğe dayandırmıyorsanız onu savunmamak daha iyidir. ayrıca hatırlatmayı bir borç bilirim, bu sözlüğe kimler geldi kimler geçti ama hızlı giden atın poku da pek oldu. uzun lafın kısası iki gün sonra uçurulanlardan olmamasını dilediğim yazar.
    (sen benim bir külah dondurmam, 06.03.2009 01:57)
  3. normalde başlık altına yazmamaya dikkat ederim, ama bugün yazdığını okuyunca fazla bekir çoşkun ve yılmaz özdil okumuş tornadan düz mantık çıkmış havası verdirdi. bu havayı hangi sözünden mi anladım işte yazıyorum:

--spoiler--
    kendi öğretilerine inanmayanların öldürülmelerini emreden islamiyet
    --spoiler--
    (bkz: @3188750)

şimdi huzurlarınızda özelden sorduğum soruyu tekrar soruyorum:

kendi öğretilerine inanmayanların öldürülmelerini emreden islamiyet olduğuna inanıyorsan neden bu islamiyet peygamber, 4 halife ve osmanlı gibi dünyanın en güçlü devletleri olduğu zaman inanmayanları öldürmedi.
    neden bu dinin peygamberi savaş esirlerini okuma yazma öğretmeleri karşılığında azat etti.
    neden kanuni osmanlı'daki tüm gayrimüslimleri öldürtmedi.
    neden dine harfi harfine uyan fatih sultan istanbul'u fethettiğinde müşriklerin kılına zarar vermedi.
    (toto, 06.03.2009 15:50 ~ 15:51)
  4. bu tür insanların varlığı beni fazlasıyla neşelendiriyor diyebileceğim bir yazardır kendileri, durmak yok yazmaya devam, aç önümüzü...
    (yatmadanönceyüzkalemdarbesi, 08.03.2009 04:44 ~ 04:44)
  5. kur'an-ı kerim'in allah tarafından indirilmeyip de peygamberimiz hz. muhammed tarafından yazıldığını düşünen yazar..*
    (suursuz, 08.03.2009 04:48)
  6. en iyisinin yaşayarak intihar etmek olduğunu söylemek istediğim yazar.
    (dörtyapraklıyoncanındördüncüyaprağı, 10.03.2009 16:57)
  7. "al sana kutsal değerlere saldırman karşılığında nick altı giri" demek istediğim yazardır. bereketli olur inşallah. rastgele!
    (aggressive, 24.03.2009 10:18 ~ 10:20)
  8. kendisini çok güzel ifade ederken bazı kesimlerce çok yanlış anlaşılıp önyargıyla yaklaşılan yazar. halbuki kendisini yanlış anlayabileceğini düşünüp de önceden mesaj atıp "hocam ya bunu yazmışsın da ne demek istedin?" şeklinde soranlara da gayet açık ve kibar bir şekilde cevap veriyor.

hakkında denildiği, anlaşıldığı gibi kutsal değerlere herhangi bir saldırısına denk gelmedim; kaldı ki kendisinin bir tanrı/yaratan'ı da vardır. herkesin inandığı şekilde olmasa da bir şeyleri belli başlı kuralları göz önünde bulundurarak kabul etmiş, o şekilde yaşamayı, inanmayı seçmiştir.

girilerini okurken kah gülümsüyorum, kah kendisine mesaj atarak düşüncemi belli edip sorguluyorum. intihar ile ilgili girileri ise okunmaya değer, açıklayıcı giriler.*

günah duygusu gibi bir şey; hani günah olduğunu bildiğiniz(?) ama yine de yapmaktan vazgeçemediğiniz şeyler gibi; yazdıklarını okumaktan zevk aldığım; eğlenceli kişilik.
    (nymphadora, 24.03.2009 12:57)
  9. düşündürten yazar.

bunu bir şekilde başarıyor.ama ne şekilde?

dahil olduğum altıncı nesilde de, daha öncekiler gibi çeşitli dünya görüşlerini taşıyan yazarlar var.burada hippi ayaklarına yatıp tüm düşüncelere, dinlere, ırklara kucak dolusu sevgiler, saygılar demek istemiyorum.medeni ölçüler içerisinde buna zaten mecburum. saygı göstermek zaten normal, olması gereken durumdur.şu an 'günah duygusu gibi bir şey' takma adlı yazarımız hakkında birkaç şey söylemek istediğimden kısa kesiyorum.

iki tip insan hakikaten ilgimi fazlasıyla çeker.birincisi iktidara 'aday' olan herhangi bir insan, ikincisi kendi dini düşünceleri dışındaki inanç sistemlerini, o sisteme inananlardan fazlaca konu edinen insan tipi...

'günah duygusu gibi bir şey' doğal olarak ilgilendiğim ikinci insan tipine giriyor.zaten bu yüzden telefonunu meşgul ediyorum.

kimi zaman -bir mısır tanrısıyla birlikte- onun umursamazca hatta saygısızca bulduğum yazılarını okuyorum.nedenini anlayamıyorum bu yazıların.yazarında gördüğüm ışığın yazılarında kaybolması, gereksiz yere harcanmış olması ne üzücü.

sözlükte okuduğu yazılardan sonra dini düşünceleri değişen birini tasavvur edemediğimden, bilgilendirme dışındaki dini yazılar anlamsız geliyor.yorum gereksiz geliyor.kaba geliyor.medeniyetsizce görünüyor.

ben 'günah duygusu gibi bir şey' imzasını daha yaratıcı, daha önemli başlıklarda görmek istiyorum.din dışı herhangi bir felsefi konuda ya da ne bileyim sanatsal bir konuda çatır çatır yazdığını görmek beni memnun ederdi.

haa, 'sanane lan' derse de canı sağolsun.ben içimi döktüm.
    (harputi, 08.04.2009 23:03 ~ 08.06.2009 00:59)