görseller
gün sazakgün sazak
gün sazak 
belki ilginizi çeker
  1. · inna lillah ve inna ileyhi raciun
  2. · bahçelievler katliamı
  3. · emin sazak
  4. · dışardan bakan olmak
  5. · namık kemal zeybek
  6. · gün sazak cinayeti
  7. · güven sazak
  8. · niyazi yıldırım gençosmanoğlu
  9. · sivas katliamı
  10. · emin sazak
gündem
  1. · google wave
  2. · ezel
  3. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  4. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  5. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  6. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  7. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  8. · ntv
  9. · pedestrian

gün sazak  

1. görev yaptığı dönemde yolsuzlukla ve rüşvetle mücadele eden bir isim. suikast sonucu öldürüldü.
    (selenge, 15.08.2005 18:22 ~ 11.12.2008 08:38)
  2. 27 mayıs 1980 ankara’da vurularak öldürülen dönemin mhp genel başkan yardımcısı. bu olayın tetiklemesiyle birçok ilde bombalama eylemleri ve sivil halka saldırı başgöstermiştir. bunlardan en dramatik olanı ise tarihe "çorum olayları" olarak geçen eylemlerdir. bir grup gerici ve faşist, çorum şehir merkezinde alevilere saldırarak 50'nin üstünde aleviyi öldürmüş ve çok sayıda işyerine zarar vermiştir. 1970'li yılların sonunda artan siyasi kutuplaşma ve terör eylemleri bu olaylarla sivil halka kadar sıçramıştır. eski başbakanlardan nihat erim gibi, o dönemde chp milletvekili olan abdurrahman köksaloğlu gibi, ya da gün sazak gibi o dönemin önemli siyasi kimliklerine yapılan saldırıların failleri ne kadar terörist ise, inanışlarından ve görüşlerinden ötürü katledilen alevilerin katilleri de o kadar teröristtir. aynen 2 temmuz 1993 günü sivas'ta diri diri yakılan 33 aydınımızın katillerinin olduğu gibi...
    (untouchable, 15.08.2005 19:20)
  3. uğradığı suikast abdi ipekçi suikastı ve bahçelievler katliamı kadar basınımızın ilgisini çekmemiştir.
    (zaylar, 13.02.2008 12:54)
  4. kontragerilla'nın sağ görüşlü gençlerin ve muhafazakar halkın anarşist diye tabir edilen güruha karşı daha bilinçsizce daha sertçe bir tavır takınmalarını sağlamak için öldürdüğü kişi..
    (pa, 13.02.2008 13:46)
  5. ölüm yıldönümünde yazılan bir yazıdan;

...
    "gün sazak’ın bugün ölüm yıldönümü ve benim yazacaklarım daha bitmedi, tarihe kayıtlar da düşmek istiyorum. bizzat kendi ağzından dinlediğim bir olayı açıklayacağım (benden başka tanıklar da var ve şükür hepsi de sağ). karaköy gümrüğünde çalışan bir bayanın, rüşvet ağının odağı olduğunu, büyük bir servet yaptığını öğreniyor gün bey. van’a tayin ediyor bu bayanı. ve sonra... “öyle insanlar devreye girdi ki... sözgelimi necip fazıl. bu kadın için aradı beni ve hakkındaki iddiaları dinlemedi bile.” diyordu rahmetli. türkan şoray’ın yıllarca nikâhsız olarak yaşadığı rüçhan adlı da girmiş devreye. gün bey araştırmış, bir de ne görsün, işadamı adlı’nın bütün işleri gümrüklerle ilgili. ve tercüman gazetesi sahibi meşhuur kemal ılıcak aramış, reddedilince de aleyhinde kampanya başlatmakla tehdit etmiş gün sazak’ı. hatırlayınız bu ılıcak, yıllar sonra “verdimse ben verdim” olayının öznesi ve nedeni olmuştu.
    gün bey... gün bey de namusun ve vatan sevgisinin simgesi olmuştu... hacı bayram camii önünde cenaze namazını kılan on binlerin içinde ben de vardım. ona sonsuz rahmetler diliyorum."

yazının tamamı; http://www.yenicaggazetesi.com.tr/...

(bkz: inna lillah ve inna ileyhi raciun)

http://img292.imageshack.us/...
    (asasdas, 27.05.2008 15:33)
  6. 27 mayıs 1980'de devrimci sol tarafından öldürülen eski mhp genel başkan yardımcısı.
    (ben hep 17 yasındayım, 28.05.2008 19:08)
  7. tek parti rejiminde dönen ve sonucunda demokrat parti'yi tarih sahnesine çıkartan toprak reformu tartışmalarında en büyük muhaliflerden biri olan emin sazak'ın oğlu.
    (wondrous, 29.12.2008 17:32)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil