galatasaray lisesi'nin kariyerine saygı duyulası müdürü. bu kariyerine ve verdiği insan hakları derslerine rağmen neden hala lisedeki öğrencilere bu kadar garez beslediği bir muammadır...
bir pazartesi sabahı töreni sırasında beni kesiyordu.kıllanmaya başlamıştım. törenden sonra beni kartiyeler vasıtasıyla yanına çağırdı ve aramızda şu muhabbet geçti. bu arada boynumda antifener atkısı vardı.
g.k - sen fenerli misin?
ben - hayır hocam galatasaraylıyım.
g.k - o atkıda niye fenerbahçe yazıyor öyleyse?
ben - hocam fenerbahçe yazmıyor antifenerbahçe yazıyor.
g.k - böyle şeyler takmayın okulda, sonra dışardan bi gazete muhabiri görecek, galatasaray lisesi'nde antifenerbahçe propogandası var diye yazacak gazeteye..
ben - ???!!?
30.12.2005 cuma günü çekilen loyloydan sonra aralarında bulunduğum 7 kişiyi bu olaydan sorumlu tutup velilerini çağırtan şahsiyet. "siz yatılı mısınız?? uzun sürmeyecek.. gsl diploması istiyor musunuz?? o da şaibeli.." şeklinden cümleler kurmuştur. velilerle ne konuşacağı merakla beklenmektedir.
galatasaray lisesi'nin şuandaki müdürüdür. ayrıca, avrupa konseyi'ndeki ecrı'de(ırkçılığa ve hoşgörüsüzlüğe karşı avrupa komisyonu) türkiye'yi temsil etmektedir.
boğaziçi üniversitesi'nde siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümü hocalarından biridir. öğrencilere sınav öncesinde en çok kan kusturanlarındandır.
kendisi diplomatic history* ve introduction to international relations* derslerini verir. bu derslerin sınavlarında ıncık cıncık, bok püsür ne varsa sorar.
vatikan'ın resmi adından tutun da un*'e en son üye olan ülkenin adına kadar; sınava hazırlanırken en 'lan bunu da sormaz artık!' dediğiniz ayrıntıları bile sorabilme kabiliyetine sahip bir hocadır efendim kendileri.
gençler, eğer kut hocadan ders alıyorsanız, allah kolaylık versin. avrupa tarihini yalayıp yutmanız gerekecek. kıyıda köşede kalmış tarihleri, isimleri, yerleri böyle hep bilmeniz gerekir sınav öncesi. çünkü boşluk doldurma ya da madde madde sıralama şeklinde olur sınavları ve bu da -misal- augsbourg anlaşması imzalanırken anlaşma taraflarından olan ülkelerin tahtında kimlerin oturduğununu bilmenizi gerektiren bir soru sormayı mümkün kılar. (güzel soru olurmuş aslında ha. her ne kadar kazık olması konusunda kut hocaya yetişemesem de...)
hasılı kelam, derste pek bi şey anlatmaz ama size hayvan gibi okumalar dayayıp onları da bi güzel ezberlemenizi bekler. sizin de iflahınız kesilir, gelir böyle giriler girer sinirinizi yatıştırırsınız.