belki ilginizi çeker
  1. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  2. · marjinal isim meraklısı aile
  3. · disko kralı
  4. · sözlük yazarlarının hayalleri
  5. · okan bayülgen
  6. · aylin aslım
  7. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  8. · eli bayraklı
  9. · ender arslan

günümüzde halen bayram namazına giden garip insan  

1. bugün gidiyorsa saftır. daha bir hafta var.
    (one more cup of coffee, 26.09.2008 00:42)
  2. (bkz: içimden küfretmek geliyor)
    (bkz: çok fena dalasım var)
    (mystery222, 26.09.2008 00:45 ~ 00:51)
  3. mevzu olan namaz ramazan bayram namazıysa oruç da tutmuş olan insandır.bu kadarına artık pes diyorum sayın seyirciler!
    (donkıllıone, 26.09.2008 00:46)
  4. (bkz: günümüzde halen ybsg diyen garip insan)
    (bkz: evet o benim)
    (salladım, 26.09.2008 00:48 ~ 00:49)
  5. bu tür başlıkları ciddiye alıp giri yazmak adetim değildir ama bu seferlik affola:

bu insan gariptir gerçekten de. o namaza gider, camiye girer ve hiç tanımadığı insanlar dışarıda kalmasın, üşümesin diye önündekinin sırtında secde eder; hiç tanımadığı bir insanın kendi sırtında secde etmesini de yadsımaz. belki işlerinden, belki okulundan ve hatta belki de üşengeçliğinden normalde gitmediği camiye koşar bayram namazı için (hemde canhıraş vaziyette). çünkü bu onun geleneğidir. öyle görmüştür büyüklerinden. yeterince büyüyünce de düşünüp, normal zamanda hatırlayamadığı, fırsat bulup sevindiremediği büyüklerini tanıdıklarını görmenin kötü ya da çağdışı bir yönünü bulamadığı bayramların bayram namazıyla en güzel şekilde başlayacağını öğrenmiştir. sonra bunu denemiş ve gerçekten de öyle olduğunu farketmiştir.

kimbilir belki de kendisini şöyle savunacaktır, normal zamanda gitmediği camiye bayramlarda koşa koşa gitmesi konusunda: "yolun birazını katetmiş olmak, yolunu şaşırmış olmak demek değildir." kimbilir, belki de şöyle devam edecektir: "eğer bayram namazına gitmek, namazdan sonra tanımadığın kimselerle bayramlaşmak, yaşlıların elini öpmek, çocuklara, diş çürüten ama aynı zamanda hayatın tadı olan şekerleri dağıtmak, harçlık verdiğin bir çocuğun gözündeki sevinci görmek hele de bunları bir yerlerini yırtarcasına yapmak gericilikse ve sen de ilericiysen; ben gericiyim, cahilim hatta kullanılıyorum."

hadi şimdi tartışın.
    (yorkshire, 26.09.2008 01:22)
  6. (bkz: günümüzde dinden arınılması gerektiğine inanan it)
    (ambrassador, 26.09.2008 01:23)
  7. @2745379
    (nealırsanbimilyon, 29.09.2008 23:53)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil