belki ilginizi çeker
  1. · dersi derste öğrenmek
  2. · yarından itibaren ders çalışmaya başlıyorum
  3. · dream on
  4. · okul hayatının en büyük yalanları
  5. · ders çalışmak
  6. · birinden defterini fotokopi için istemek
  7. · uykunun en derin yerinde kalkıp ders çalışmak
  8. · öğrenci
  9. · öss ye tuvalette girsem 300 yapardım
  10. · bu dönem düzenli çalışıcam
  11. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · galatasaray
  2. · zongul ducks
  3. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  4. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  5. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  6. · prison brake
  7. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  8. · charles barkley
  9. · tanrı

günü gününe çalışmak  

sayfa  / 2
  1. bir çok öğrencinin her dönem başında kesin yapmaya niyet ettiğ fekat çok azının başarabildiği eylem. hesap ettim tam sekiz kere "bu dönem kesin günü gününe çalışacam, bütün derslerde not tutacam, akşam temize çekecem" diye niyet etmişim.*
    (fantastik karakter, 21.04.2006 21:06 ~ 21:06)
  2. (bkz: ütopya)
    (jellicle, 21.04.2006 21:26)
  3. yapınca insan öyle bir huzur buluyor ki eşi benzeri yok.ruhunuz bulutların üzerinde dolanır.
    (dkzcn, 21.04.2006 21:28 ~ 21:29)
  4. başarının garantisi eylem.
    (kun3uli, 21.04.2006 21:42)
  5. işe girince mecburen yapılan şey. bir ay içerisinde mazeret bildirmeksizin üç gün işe gidilmezse veya art arda iki pazartesi işbaşı yapılmazsa işverenin personeli tazminat ödemeksizin işten atma hakkı vardır. sıkıysa günü gününe çalışmayın, yemez...
    (eksiksizuyum, 21.04.2006 21:50)
  6. genetik olduğunu düşündüğüm ve yurdum insanının yüksek miktarda radyasyona maruz kalmadığı sürece hayata geçiremeyeceği eylem.
    (sinameki, 06.01.2007 16:20)
  7. ilkokuldan beri kendi kendime verdiğim söz.he ne oldu?üniversite 5 olduk daha geçen vizelerde bile son gece çalıştık.olmuyo olamıyo bi türlü.şimdi ben bundan sonra günü gününe çalışsam ne olur ki?hayır o değilde fena notlarda almadım okul hayatımda,sınıfta kalmadım,öss ye 2. girişte üniversiteyi kazandım ama ortalama bir öğrenci oldum çıktım.
    (bulsaraa, 21.04.2007 05:09)
  8. vize haftası uygulaması olan üniversitelerde öğrencilerin en azından dönemde bir kere olsun yapmayı başardıkları eylem. ne de olsa her gün sınav oluyor bu vesileyle her gün ders çalışmış oluyorsunuz.
    (karizmatik, 28.08.2007 22:29)
  9. (bkz: bu sene kesin yapacam)
    (yorkshire, 28.08.2007 23:06)
  10. son güne bırakmak deyiminin zıttıdır.
    (purplepain, 28.08.2007 23:10)
  11. yarın itibariyle kesin yapacağım eylemdir. ehe mehe.
    (almanlar yenilince biz de yenilmiş sayıldık, 10.09.2007 23:04)
  12. eskiden sınıfta en önde oturan tiplerin yaptığını sandığım eylem. hayır efendim, alakası yok. onlar derste bir şey kaparım havasındalar. asıl arkada uyuyan yavşak tiplerden korkmak gerek.
    (yakarus, 10.09.2007 23:12 ~ 23:13)
  13. anne ve babaların , kendileri de bir zamanlar aynı durumda oldukları halde , bir türlü anlayamadıkları ve hemen hemen hiçbir öğrencinin yapamadığı , yapmasının da pek mümkün olmadığı bir çalışma sistemidir.
    (hplovecraft, 10.09.2007 23:14)
  14. öğrenim hayatımda ilk defa geçen dönemin başında başardığım, içkili bir akşamüstünde filmin kopmasıyla hayatımın sıçışını yapmama sebep olan olaydır. çoğu kişinin duyduğu gibi huzur filan da duymadım. sınavlara kadar öyle devam etseydi belki huzur gelirdi ama.

demek ki kısa mesafe koşucusu olmamak gerekiyor. ilk günler çok kasınca film bir yerden kopuyor, bırak ders çalışmayı, zahmet edip derse bile gitmek istemiyor insan.
    (yedinin yedincisi, 10.09.2007 23:27)
  15. yapılan araştırmaya göre dolaşım ve sinir sistemine çok iyi gelmektedir. yapan azdır ama herkesin bir arkadaşı, olmadı arkadaşının arkadaşı yapıyordur bu eylemi.

düşük notlu öğrenci- bizim bir arkadaş var. hep günü gününe çalışıyor, sonra yan gelip yatıyor sınavlarda. (sanki gelip dizine yatıyor. bu nasıl bir güven?)
    monoloğu diyolağa çeviren süper kahraman-evet.

aile ilişkilerine de çeki düzen verir.

düşük notlu öğrenci- evi arıyamıyorum lan! habire ders notlarını soruyorlar. seslerini özledim be!
    monoloğu diyolağa çeviren süper kahraman-anlıyorum.

zamandan ve mekandan tasarruf sağlar

düşük notlu öğrenci- bizim arkadaş vardı ya? herif okulu bitirdi, askerliği bitirdi. yurt dışında çalışıyor şimdi.
    monoloğu diyolağa çeviren süper kahraman- güzelmiş.

zor bir eylemdir bu. her şeyden önce içinde bulunan okulun, bölümün v.b sevilmesi lazımdır. sonra ders sevilmelidir. daha sonra öğrencinin bilgisayarı, kişisel ortam oynatıcısı, arkadaşları, evi, ev işleri, ailesi, televizyonu olmamalıdır ya da hepsine gereğince hükmedek bir iradesi olmalıdır.

not: eylemin kendisi ders notları için çok yararlı olsa da, altına giri girmenin bir yararı tespit edilememiştir. (sınav dönemi zararlı bile olabilir.)
    (hiçmiyok, 02.06.2008 14:21)
  16. en çok tavsiye edilen, en az gerçekleştirilebilen eylemdir. hayatta günü gününe çalışmayı becerememiş insanlar bile israrla tavsiye eder bunu.
    (arapbebek, 02.06.2008 14:37)
  17. 96-97 senesi öss ve öys sınavlarına çalışırken başarmış olduğum yöntem.
    gerçekten çok işe yarıyor ve günde 2 saatinizi ayırarak konuları hafızanıza kalıcı olarak kaydedebiliyorsunuz.
    öss ye hazırlanan herkese tavsiye ederim ama uyacak insan sayısı malesef azdır.
    (archangel tyrael, 02.06.2008 15:10)
  18. (bkz: semih cumhuriyeti)
    (kaç yazar, 02.06.2008 15:15)
  19. her kötü geçen vize veya kısa sınav sonrası herkesin dilinde popüler bir şarkı nakaratı gibi dolaşan cümledir. çok zaman sonra değil, iş başa düşünce popülaritesini aniden kaybeder.
    (tosbağa, 02.06.2008 20:01)
  20. çok zor olan ama meyvesi bir o kadar güzel olan eylemdir. üniversiteye kadar götünün üzerine yata yata gelebilmiş bir öğrenciydim. he güzel geldim okulum iyi ama burda öğrendim ki burada öyle son dakika çalışmasıyla sağlam notlar gelmiyor. eskiden hep ilk 11 çıkarken büyük takıma gelip 11'e çıkmayan futbolcu gibi hissediyorsunuz. hep ortalamaya oynamaya başlayınca.

herkes yalan olan eylem falan demiş ama ben görüyorum adamlar çatır çatır çalışıyor. gayet de yapılabilir bir eylemmiş demekki bunu anladım. çalışabilenlere imreniyorum evet çünkü benim ecel terleri döktüğüm yerde adamlar harf beğenmiyolar. ha çalışmaya başlayana kadar öyle biri olabileceğimi sanmıyorum (ya seve seve ya da seve seve) ancak yapabilenlere o masanın başına oturup durabilenlere de saygıyla bakıyorum ara sıra çan ortalamaları açıklandıkça sövsem de.
    (merhemsiz kel, 07.06.2008 19:15)
  21. (bkz: http 404 object not found)
    (great king rat, 07.06.2008 19:19)
  22. başarısız geçen her ders yılından sonra yapılan bir sonraki öğrenim yılı programlarının belkemiğini oluşturan ebeveyn çemkirmesidir.
    aynı zamanda öss için öğrenci hazırlayan dershanelerin rehberlik öğretmenlerinin de favori repliğidir.
    bu repliğin ardından da muhtemelen dersi dersde öğrenme mevzuu dile getirilir.
    bu taktikler iyidir güzeldir de sürekli yapılabilecek şeyler değildir ve fakat bu gerçekliği öğrenciyi öss'yi kazanamazsan kafana sıkılır mantalitesiyle sınava hazırlayan robocoplara kabul ettirmek oldukça zordur.
    oysa günü gününe çalışmanın insanı çalışılan şeyden bıktırıp usandırdığı,bildiklerini de unutturduğu kısacası bombok ettiği su götürmeyen bir gerçektir.
    bunları bildiği halde onu bunu dinleyip günü gününe çalışmaya başlayan hele bir de dersi derste öğrenmeye kalkan kişi kusura bakmasın ama maldır.
    (chilavert, 01.07.2008 21:03)
  23. (bkz: tatmadım bilemem ki)
    (ilişik yaşam formu, 09.08.2009 20:59)
  24. öğrenim hayatım boyunca başıma kakılan ama bir türlü yapamadığım hededir. noldu yani yine başarılıyım göründüğü kadar önemli değil bence..
    (illumination altar, 09.08.2009 21:16)
  25. bugün stadt'la konu üzerinde bayağı bi konuştuk, geyiğini çevirdik. sonuç olarak tutamayacağımız sözler vermemeye karar verdik.
    (sivrisinek, 09.08.2009 21:55 ~ 21:55)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil