belki ilginizi çeker
  1. · gülme efekti incelemeleri
  2. · dr suat çömez
  3. · ana britannica
  4. · asdfasdf
  5. · ehehehe
  6. · asdasd
  7. · zuhaha
  8. · yavşak
gündem
  1. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  2. · demokratik sol halk partisi
  3. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  4. · 27 kasım 2009 bursaspor galatasaray maçı
  5. · aşk ı memnu
  6. · sözlük yazarlarının itirafları
  7. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  8. · alacağın olsun
  9. · scrubs

gülme efekti olarak asdfasdf  

sayfa  / 2
  1. postmodernize yaklaşımın duyguları dışa vurumunun son şeklidir.

tarih içinde "hahahahahahha" ile başlayan gülme efekti denemeleri "ehehehehhe" şeklinde sevimlileşmiş "ehuehuehueh" şeklinde cılkı çıkmıştır. bazı kendini bilmezlerin de "zuhahaha" şeklinde lamer gülüşü efektini kullandığı gözlenmiştir. ancak derler ki gökten inen son gülme efekti "asdfasdf" imiş.

kaynak: ana britannica, sh. 666, gülme efekti incelemeleri, dr. suat çömez
    (estravanza, 06.01.2008 15:31)
  2. klavyeye şuursuzca basılarak elde edilen gülme efektidir. karşı taraf çok güleceğiniz bir şey yazdığında, "huahahah" yazmanın eksik kaldığını düşündüğünüz anlarda kullanılır. örnek;

"-olm bizim arda var ya, sevgilisinden tokat yemiş mk! mal aynı mekana çağırmış öbür hatunu. yakalanmış keriz.
    +hasiktir! asdfsahaıshfashfoıashfıoasjfoıhasf!"

gerekli midir? değildir. kim çıkartmıştır? o da muamma. en temizi bir smiley yapıp, geçiştirmektir.
    (ceyyar kermit, 06.01.2008 15:44)
  3. "o derece koptum ki gülme efektim bile bu!" demeyi sağlayan gülme efektidir.

eğer arkadaşınız gerçek hayatta da asdfasdf diye gülüyorsa arkadaşlığınızı bir daha gözden geçirin derim ben.
    (hansvoralberg, 06.01.2008 15:48)
  4. zaten her yanımız sanal olmuş , bari gülme efektin insana benzesin de kendimi bilgisayarla konuşuyor gibi hissetmeyeyim.
    (ruhani oyun havaları, 06.01.2008 16:12)
  5. çıkış kaynağını sözlük formatlı sitelerin teşkil ettiğini düşünüdüğüm, başlarda chat fasilitesinde görüp de "bu asdfasdf de ne ola ki lan?" dedirten bir garip efekttir.

"ey yazar! titre ve kendine gel. ne lan bu saçma efekt? hem efekt ne?** bu yıl 25. yaşgününü kutlamış, hemen hemen seninle yaşıt -belki senden büyük-, ":)" simgesinin nesi var?"

diyerek sosyal mesajımı da verirken, gözlerinizden öperim. saygılar, sevgiler... esen kalın.
    (viktorrap, 06.01.2008 16:51 ~ 16:51)
  6. kanımca anlatmak istediği şey "anlattığın hadise o kadar komik ki, bırak klavyeyi kullanarak (hele ki shift+"." yapıp ":" yazacaksın da sonra shift+9 yapıp ")" yazacaksın da smiley olacak! peh peh peh) üst bilincimin kontrolünde yazı yazmayı, gülmekten karnım o kadar kasıldı ki kafamı klavyeye vurdum!" olan, durumun komikliğine gülündüğünü ifade eden düzensiz harfler bütünü.

edit: kafayla klavyede asdfasdf yazmak pek mümkün değil. daha ziyade "ghjbhmuk" gibi birşey elde edilebiliyor. ilk göründüğü kadar düzensiz değilmiş...
    (pendulum, 06.01.2008 17:05 ~ 17:07)
  7. son dönemin en tutulan efektlerindendir. şöyle ki; bu gülme efektleri irc zamanında başlamış, kullanılan ":)" tarzı gülücükler yetersiz gelmeye başlamış ve insanlar kopma derecesine göre sırayla:

ehehehe
    ahahaha
    muhaha
    puhaha
    zuhaha

efektlerini kullanmaya başlamışlardır. ancak günümüzde, bu efektlerin kullanım alanları değişmiş, "kopma" yerini "taşşak geçme"ye bırakmıştır. şahsen bende, karşımdaki insana ahahah derken taşak geçiyorum hissi uyanıyor. bunu engellemek için "bitirdiniz lan beni orospu çocukları" der gibi asdasfadsa türevi, klavyeyi tepme sonucu çıkan efektleri kullanıyorum.

bu tür efektlerin ilk kullanım dönemleri de 3 sene önceye dayanır. (benim internet tarihimde). bir tane arkadaşım kopmaya başlamıştı asjdhaskda şeklinde. o nerden gördü bilemiyorum. ona özenen(!) ben de zamanla kullanmaya başladım. ilk vakitler bu efekti kullandığım kişiler "napıyon lan ne yazıyon öyle" gibi tepkiler verdiler, ama zamanla onlar da alıştılar, onlar da kullanmaya başladılar. bilirsiniz internette her bok hızla yayılır. diyeceğim odur ki, benim arkadaş çevreme bu efekti yayan kişi benim, evet. bir suçlu aranıyorsa, karamurat benim. ama size nereden ulaştı bilemeyeceğim bu efekt.

kaynak: kişisel internet tarihim
    (sageeth, 06.01.2008 17:07)
  8. bir türlü aklımın almadığı gülme şeklidir. yani neden, nasıl diyorum kendi kendime. bir insan neden "adsasdasjkd" şeklinde gülme ihtiyacı duyar, neden böyle bir şekilde gülmek ister anlamak çok güç.

günlük hayatında salya sümük, etrafına tüküre tüküre mi gülüyorsun sen arkadaşım, nasıl bir ortamdasın, nasıl ortamlara takılıyorsun sen. "hehe", "haha", hadi o da olmadı son çare "puha" diye gülsene. "asdadaskldas" yapınca karşındaki çok mu etkileniyor acaba, "ulan ne güzel güldü bee" mi diyor sanıyorsun. kaç yaşındasın sen, nasıl bir dünyada yaşıyorsun.

çok kızıyorum bu şekilde gülen insanlara. cidden çok kızıyorum. yani günlük hayatında öyle gülen birisini görsem, vuracam kafasına odunu. o derece yani.
    (özellikle nick konusunda çok hassas olan yazar, 04.07.2009 21:42)
  9. saldkjslakd şekli de vardır. hatta öçcvmxöt falan. puhahaha, hahaha, ehuehuekadar normal bir gülme efektidir. normal hayatta siz hahaha , puhahaha ya da ehuehe diye sesler çıkararak mı gülüyorsunuz ben de onu merak ediyorum. insanları bu denli rahatsız etmesi de ayrı komik. takacak şey kalmadı te allam.
    (yazarım çok can yakarım, 04.07.2009 21:51)
  10. uğraş vermeden klavyeye abanarak oluşan harflerdir. üşengeç insanın msn de gülme tarzıdır. mantıklı harfleri bir araya getirmek yerine saçmalar.
    (gone with the sin, 04.07.2009 21:54)
  11. saçmalamaktır.

ayrıca günlük hayatta insanlar bildiğim kadarıyla çıkan ses itibari ile "hehe" veya "haha" şeklinde gülerler, bunu bilmeyen yaşam formu, ya insan değildir ya da dünyada yaşamıyordur.
    (özellikle nick konusunda çok hassas olan yazar, 04.07.2009 21:57)
  12. " o kadar çok güldüm ki klavyeye ellerimi vurdum bu harfler çıktı." gülmesidir.
    (mina harker, 04.07.2009 22:00)
  13. zamanında çok kullanmam sebebiyle normal hayatta gülme isteği geldiği an içimde "asedefe asedefe" şeklinde canlanmaya başlamış harfler. fark ettiğim anda alışkanlık falan dinlemeden bıraktım.
    (sphinks, 04.07.2009 22:00)
  14. doğa seslerini harflere dökerken bunun adı yansıma mıydı neydi türkçede anlatırlardı tam hatırlamıyorum şimdi. örneğin şırıl şırıl deriz ama hiç bir sudan akarken şırıl şırılı duymayız. en mantıklı haliyle kelimelere dökeriz. domuzlar homur homur eder mesela. insanın gülerken çıkardığı seslere en yakını hehehe, hahaha olabilir.. ancak kalkıp da gork gork yazmak gülme ifadesine pek uzak gelir asdfasdf gibi.
    (gone with the sin, 04.07.2009 22:01 ~ 22:02)
  15. güldüğünüzü belli etmek için kullanabileceğiniz en mantıksız efekttir.

gülme eylemi sırasında ağzımızdan bazı sesler çıkarırız normal olarak, "zuhahaha" bile öküzce gülüş olsa bile ağrımızdan çıkarabileceğimiz bir ses. gel gör ki "asdfasdf" "saldkljasd" filan yapılabilir bişey midir? böyle gülen bi insan olabilir mi ya? saçmalıktan başka bir efekt değil. ayrıca yaptığım espriye adam gibi ağzınla gül kardeşim, hayır başka bi yerinle gülsen de çıkaramazsın bu efekti. insan ol! zuhahaha yaz canımı ye.
    (dont judge me just restpect, 04.07.2009 22:02)
  16. ekseriyetle yavşak, apaçi tiplerin gülme efektidir.
    (invisigoth, 04.07.2009 22:04)
  17. konuştuğunuz kişi tarafından abartıldığında konuşma penceresi kapatılır. hem de bir daha açılmamacasına. gülücük ( smile ) kullanması konuşmanın sağlığı açısından daha iyidir, bu da belirtilir tabii ki.
    (lady viola, 05.07.2009 12:26)
  18. telafuz olarak nasıl aktarıldığı açıklanırsa gülme efekti olarak kabul edeceğim şey.
    lakin kullanmam kullanılmazki ne biçim gülmek o. insan garip tepki veriyor okurken bile.
    (be ce, 05.07.2009 12:38)
  19. seviyesiz insanların tercihi bi gülme efekti. bunun bi üst versiyonu olan jkldjfklsdjf ise uzun yağlı ve pis saçlı seviyesiz insanların tercihi oluyor. böyle de genellerim.
    (onder, 05.07.2009 12:41)
  20. ultima online'dan bana bulaşmış olan gülme efekti asdasd.
    (oblivion, 05.07.2009 12:42)
  21. dahası da var; ajsakjdsakjdslasj...

doktor bana bir çare!
    (idiot, 05.07.2009 13:07)
  22. asdafasdasdfadsa
    ulan götümle gülüyorum şurada yazılanlara. yok eziklerin gülüşüymüş, apaçiler, yavşaklar böyle gülermiş. nice genellemeler gördüm; ama böylesi yok dostlar. ulan böyle gülmenin ne alakası var apaçilikle?
    şimdi bi bok anlamayanlar için tanım yapalım. yarılma efekti olarak kullanılıyor bu asdfasd. yani çok komik bir şey ile karşılaşırsanız bu efekti kullanıyorsunuz. bunu bilmeyen yoktur zaten de yine de hatırlatalım. bizim sözlük yazarları son derece asil olduğundan msn'de böyle rastgele tuşlara basıp yarılmazlar. komik bir şeyle karşılaştıklarında '' ismail şu an gerçekten beni yardın. yerlere yatmış durumdayım, nasıl bu kadar komik olabilirsin? '' gibisinden cümleler kurarlar ya da smiley kullanırlar. '' :d '' bu smiley ile mi çok komik olduğunu belirteceksin.

neyse konu dağılmasın. bu gülme efekti saçmalamaya ya da '' böyle ses yok amına koyim, siz böyle mi ses çıkartıyorsunuz gülerken? '' gibisinden absürd şeylere bağlanmış ki bunlara götümle gülüyorum. ulan msn'deki smileyler gerçek hayatta var mı? sarı kafalı sırıtan adam gibi donuk bir ifadeyle gülmeye devam eden adamı göreniniz oldu mu? burası gerçek hayat değil, sanal ortam. biriyle karşılıklı oturup konuşmaya benzemiyor ne yazık ki. mademki adamın gerçek gülüşünü merak ediyorsunuz, açın webcam'i cidden nasıl gülündüğünü görün.

tey allam ya yazdığım başlığa bak. lafı fazla uzatmayacağım. yarılma efektidir. altını deşmenin anlamı yoktur. saçmadır, böyle gülemezsiniz falan filan. işte bunlara gerek yok. karşı tarafın yarıldığını biliyorsan tamam sorun yok. böyle yarılmayı sevmiyorsanız zaten kullanmazsınız, kullananlara saçma gerekçelerle bok atmayın. altında başka anlamlar aramayın ya da siktir edin. msn'de böyle gülen birine denk gelirseniz '' ne kadar yavşaksın, apaçisin ? '' gibisinden bir cümle kurun da görün ebenizinkini.

he bir de gülerken nasıl ses çıkartır insan? hahaha, zuhaha, puhahaha, tu kakaka diye mi? benim çevremdekilerin hiçbiri böyle gülmüyor. klavyede en yakını neyse onu yazın. çok gerçekçi olur. hatta ses kaydı yapın onu gönderin. evet, iyi bir fikir bu. msn olum bu boru değil. gerçekçi olmazsa göte kazık girer.
    (lorenzen, 05.07.2009 13:08)
  23. muhahaha, puhahaha, zuhahaha vb. gülme efektlerine göre daha samimi olan gülme efekti.
    (xanobachewsky, 05.07.2009 13:21)
  24. gerçek hayatta da gülerken çıkardığı ses asdfasdf ise ayıplanmaması gereken insan modelidir.
    (cherrylips, 05.07.2009 13:22)
  25. candan gülüş ve hasiktirimsi bir ifade olarak nitelendirdiğim. üzerine daha fazla kafa yormayı bıraktığım gülüş şekli.
    (erbil, 08.07.2009 02:50)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil